Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Poradnik

<< < (4/5) > >>

Xtremex:

--- Cytuj ---Używam porad z forum bądź przyjaciół... (ode mnie,ale nigdy z poradnika,a o radę przyjaciół proszę tylko jak BAAAAAAAAAAAARDZO czegoś nie umiem zrobić)
--- Koniec cytatu ---
Część rzeczy z forum znajduje się w poradniku, a rzeczy z poradnika pewnie są na forum. Moje pytanie, czy poradnik to zakazana księga? Czym się różni zajrzenie do poradnika od zajrzenia na forum, poza tym, że na forum możesz podzielić się informacjami z innymi? Nie rozumiem twojego oburzenia.

--- Cytuj ---Poradnik tylko psuje przyjemność gry,mi się wydaje że już lepiej grać na kodach ale bez poradnika,jak z samym poradnikiem....
--- Koniec cytatu ---
Granie na kodach to oszukiwanie, korzystanie z poradnika to słuchanie czyiś rad.

Randall:
Ja nigdy nie używam poradnika bo co to za frajda przejście gry z poradnikiem a potem chwalić się kolegą żE przeszłem grę i tym mniejszmym oszukiwał bym ich poradnik to to samo co kody moim zdaniem nie poeinno być ich w produkcji no ale dla słabych graczy takich już naprawde słabych jak widać są przydatne ale powinni się odłuczyć używania poradnika bo potem tak naprawdę nie są dobrymi graczami mimo że tak myślą oto moje zdanie  

Bania23:
Rozumiem, że chodzi o solucje?

Prawie nigdy nie używam w grach rpg. Za to często używałem w przygodówkach używających tylko kursora(wiecie Larry i gry tego typu). Uważam, że używanie tego w rpg-ach jest bezsensowne gdyż psuje całą zabawę, poza tym jeżeli chodzi o Gothic-a to jest to zbyt prosta gra by w ogóle się przydał :P Chociaż...raz użyłem. Skąd ja mogłem wiedzieć, że w świątyni śniącego trza strzelać do jakiś przełączników pod sklepieniem skoro przez całą grę nic tego typu się nie zdarzało? :P Czytanie poradnika ma sens tylko wtedy gdy grę się już ukończyło i ma się chęć zobaczenia czy przypadkiem się czegoś nie ominęło. Taka moja opinia :)

Pozdrawiam

Kuba12320:
Jak ja grałem pierwszy raz to był gothic 1 to z poradnikiem bo nie wiedziałem gdzie co jest.Uważam że poradnik to dobra rzecz bez niego ciężko by się przechodziło gry

irask2:
Jak by nie poradniki, to utknąłbym w niektórych momentach na wiele godzin szukając celu misji. Dlatego jestem jak najbardziej za.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej