Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Najpotężniejszy bóg
bolek2:
Innos , najpomocniejszy z bogów ( 100SZ i daje ci PÂŻ lub dex albo srg) ,ale dlatego, że nie ma posągów adanosa. Beliar daje 500SZ albo ileś tam obrażeń.
Oktawian August:
Moim ulubionym Bogiem jest Innos dlatego że:
-Innos jest mądry i sprawiedliwy.
-Według mnie magia Innosa jest najpotężniejsza.
-Innos jest łaskawy i dał ludziom ogień.
-Wierzą w niego Paladyni ,którzy są moją ulubioną frakcją w całej serii Gothic.
-Innos jest moim ulubionym Bogiem w serii Gothic.
Azariel:
--- Cytat: Oktawian August w 18 Styczeń 2009, 10:27:49 ---Najpotężniejszym Bogiem, jest Innos dlatego że:
-Innos jest mądry i sprawiedliwy.
-Magia Innosa jest najpotężniejsza.
-Wierzą w niego Paladyni,którzy są moją ulubioną nacją w całej serii Gothic.
-Wierzą w niego Barbarzyńcy z Nordmaru.
-Wierzą w niego Myrtańczycy.
-Innos jest moim ulubionym Bogiem.
--- Koniec cytatu ---
Co ma sprawiedliwosc do walki między bogami?Barbarzyńcy w niego wierzą,ale w Beliara wierzą asasyni,więc co to ma do rzeczy.Tak samo z Myrtańczykami.Magia innosa jest potężna,aleprzywołanie błyskawicy i demona też nie są słabymi czarami.Jak dla mnie przywołanie błyskawicy jest alternatywą meteoru.
Pawlas:
--- Cytat: Zauber w 12 Styczeń 2009, 22:09:00 ---Zgadzam się z wieloma osobami, które twierdzą, że Adanos jest najpotężniejszy.
Warto zaznaczyć, że ma on strzec równowagi, więc jeśli byłby słabszy od Beliara/Innosa, to hipotetycznie mógłby zostać przez któregoś z nich unicestwiony i koniec z równowagą....
Adanos jest też najważniejszym bogiem, bo bez niego nie istniałby świat - ciągłą walka, często bezsensowna, Innosa i Beliara doprowadziłaby do jego końca. Zarówno Beliar jaki i Pan Ognia muszą liczyć się z Adanosem, bo (znów hipotetycznie) gdyby wsparł np. Pana Mroku w bitwie przeciwko Innosowi to los tego drugiego byłby przesądzony....
W związku z powyższym uważam, że na miano najpotężniejszego boga zasługuje tylko i wyłącznie tylko Adanos.
--- Koniec cytatu ---
No wiadomo, że Adanos jest najpotężniejszy, ale ja pisałem, że któryś z pozostałej dwójki musi być silniejszy, bo czego by niby miał strzec Adanos, gdyby Beliar i Innos byli tak samo potężni? Bestia i człowiek wykończyliby sie nawzajem, Adanos nie byłby potrzebny. Dlatego trzeba przyznać rację Airyxowi.
Dalsza część mojego posta to głownie argumenty przemawiające za moim wyborem odnośnie Beliara, jako bóstwa potężniejszego od Innosa! Nie od Adanosa! Czytaj uważnie!!!
Amix:
Wszyscy są równi, tylko że Innos jest kiepski. Płakał 13 lat... dał się pokonać Beliarowi. Trochę ciota :/
Adanosa lubię, zatopił ludzi, bo im odwaliło. Beliar jest po prostu porąbany.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej