Autor Wątek: Risen  (Przeczytany 120096 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Amix

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
Odp: Risen
« Odpowiedź #120 dnia: 11 Wrzesień 2009, 14:57:50 »
http://gameone.de/blog/2009/9/risen-uber-45-minuten-gameplay-pur

I przy okazji. Ja chyba gry nie kupię, ile można wciskać do gier Sheparda?

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #121 dnia: 11 Wrzesień 2009, 15:21:33 »
Heh jak bym widział g3. No teraz to już na maksa. Dodaliby jakieś nowe animacje a tutaj co mamy? Zajebisty i jedyny nowy trick z podniesieniem się postaci. Poza tym zaczepiamy wszystkich ni stąd ni zowąd w powietrzu. Moment z babką na plaży najlepiej to ukazuje. Bohater podchodzi, odpala się dialog a ta nagle wstaje. Hmm ciekawe. Bo o ile mi wiadomo nieprzytomnego trzeba poruszyć etc. Ta zaś budzi się w cudowny sposób. Może wątek wciągnie, ale animacje podczas dialogów tworzą niezapomniany klimat, tylko nie w tej grze. A skoro w Risen postacie stoją sztywno z kijem w tyłku, machając od czasu do czasu rękoma, jak jakieś upośledzone dzieci - trudno. Nic ciekawego z tego nie będzie. A dialogi każdy zakończy szybkim wciskaniem "esc".

p.s.
Przyjrzyjcie się dobrze elementom otoczenia. Użyto nawet tych samych modeli i tekstur co w g3. Szczególnie widać to na skrzyniach.
« Ostatnia zmiana: 11 Wrzesień 2009, 15:40:54 wysłana przez Isentor »

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #121 dnia: 11 Wrzesień 2009, 15:21:33 »

Offline Rodney164

• Kopacz
  • **
« Odpowiedź #122 dnia: 11 Wrzesień 2009, 16:49:52 »
Pozwolicie, że spytam, gra ma ten pasek " Game for Windows" czy to oznacza że będę musiał instalować tą idiotyczną usługę M$, jak przy GTA IV? A co do samej gry - Risen jakoś mnie nie zachwycił, wygląda bardziej na jakąś gierkę internetową niż porządną następczynię Gothica np. zmiana postaci - co to w ogóle ma być? Mnie to martwi bo liczyłem, że PB zachowa chociaż część dobrych starych zamysłów, a resztę zrobi nową, system walki wygląda...jak w G3 tylko MNIEJ efektowny (przynajmniej dla mnie, cóż ten dziwny atak którym kończył serię uderzeń był co najmniej kiczowaty), magia - pewnie inne czary inne animacje, garderoba - hełmy, tarcze, zbroje itd. nic nowego. Gothic 3 jest teraz dobrą grą, ale głównie za sprawą fanów,a choć nie mam nic do PB na ta chwilę, a nawet ich lubię to tej ich nowej gry nie kupię, póki w nią nie zagram i na pewno nie za taką cenę, oby wyszło to demko, bo jak nie to trzeba będzie zużyć trochę prądu ;D. A teraz słówko o tej okładce - podstawowa rzeczywiście wygląda beznadziejnie, a kolekcjonerska, choć trochę lepiej, to jest to bardziej oczoje..oczoboląca wersja okładki z G3. Ja liczyłem na nowości w starym dobrym stylu Gothica, ale z tego co widzę to powinienem poczekać na Arcania: A Gothic Tale, tam przynajmniej mimo nowości względem poprzednich gier Gothic na filmikach nie widzę tego kiczu co w Risen. Bardzo nie podoba mi się też to, że to Cenega wyda grę, robią kijowe spolszczenia, a właściwie napisy, bo dialogi ich przerastają, a w grze tego typu mile widziane były by dialogi w ojczystym języku. Wiem że nie powinno się oceniać gry zanim się w nią nie zagra, ale póki co to daje jej takie 5,7/10

Edit. Jeśli jest tak jak mówisz to jest ok.
« Ostatnia zmiana: 12 Wrzesień 2009, 12:56:57 wysłana przez Rodney164 »

Offline Robben

• Magnat
  • Reputacja: 97
« Odpowiedź #123 dnia: 12 Wrzesień 2009, 01:22:12 »
Jakby dali Bezimiennego zamiast tego nowego bohatera, wtedy to już byłby prawdziwy Gothic 3. Taki właśnie Gothic 4 by był, więc może to i dobrze, że go nie robią. Walka jak widać nie jest skomplikowana, bo wystarczy blokować, uderzać, blokować, uderzać, i tak w kółko. A animacje rzeczywiście słabe (choć i tak lepsze od tych z G3), zwłaszcza podczas rozmowy z tą panienką na plaży. Powinien ją chwycić za cycki, żeby się ocknęła, a ten podchodzi, zagaduje do niej i ta wstaje ot tak. Modele też takie sobie. I gdzie tu realizm? Mimo wszystko gra mi się jednak podoba. ÂŚwiat ładnie zaprojektowany, a jak fabuła będzie wciągająca i będzie klimat oraz sporo ciekawych misji, to i tak wyjdzie bardzo dobra gra, ale do ideału i tak będzie jej sporo brakowało.

Pozwolicie, że spytam, gra ma ten pasek " Game for Windows" czy to oznacza że będę musiał instalować tą idiotyczną usługę M$, jak przy GTA IV?
Chyba nie. To tak tylko pisze.

Offline Amix

• Kret
  • *
« Odpowiedź #124 dnia: 13 Wrzesień 2009, 19:15:08 »
Gry z serii Games for Windows mają zwykle achievementy.

Pabloo

• Gość
« Odpowiedź #125 dnia: 13 Wrzesień 2009, 19:30:33 »
Pozwolicie, że spytam, gra ma ten pasek " Game for Windows" czy to oznacza że będę musiał instalować tą idiotyczną usługę M$, jak przy GTA IV?
Robben'ie jak nie wiesz to się nie odzywaj ,bo wprowadzasz kogoś w błąd. W tych grach w których jest Game for Windows ,wymaga tego zainstalowania ,znajdziesz to na dodatkowej płycie wraz z grą.

Offline Ainur

• Magnat
  • Reputacja: 21
« Odpowiedź #126 dnia: 13 Wrzesień 2009, 19:42:00 »
Robben'ie jak nie wiesz to się nie odzywaj ,bo wprowadzasz kogoś w błąd. W tych grach w których jest Game for Windows ,wymaga tego zainstalowania ,znajdziesz to na dodatkowej płycie wraz z grą.
Głupoty gadasz. Jak grałem w Gears of War, to owszem musiałem mieć konto ale np CoD 5 już nie.

Ale żeby nie offtopować, to sądzę że Risen może być lepsze niż G4. Tak, niektórzy mogą się ze mną nie zgadzać ale takie jest moje zdanie. Dialogi, może i sztywne. Ale tak samo było w poprzednich Gothicach. Mi się podobają. Pirania zostawia stare i sprawdzone metody lekko je zmieniając czy ulepszając. Niech tak trzymają. Jedynie co mnie nie pokoi to optymalizacja jak pisali w CD - Action.

Pabloo

• Gość
« Odpowiedź #127 dnia: 13 Wrzesień 2009, 19:44:27 »
Głupoty gadasz. Jak grałem w Gears of War, to owszem musiałem mieć konto ale np CoD 5 już nie.
Ja pierdole ,konta nie trzeba mieć ,tylko cza to zainstalować. Czaisz już o co chodzi?.

Offline Ainur

• Magnat
  • Reputacja: 21
« Odpowiedź #128 dnia: 13 Wrzesień 2009, 19:46:39 »
Ja pierdole ,konta nie trzeba mieć ,tylko cza to zainstalować. Czaisz już o co chodzi?.
Rzeczywiście duża różnica... Ale napisałem że nie w każdej grze tak jest co ma ''Games for Windows''.

Pabloo

• Gość
« Odpowiedź #129 dnia: 13 Wrzesień 2009, 19:50:21 »
Rzeczywiście duża różnica...
No tak ,bo zarejestrowanie się ,a tylko zainstalowanie tego ,jest dużą różnicą.

Jak grałem w Gears of War, to owszem musiałem mieć konto ale np CoD 5 już nie.
Najwyraźniej miałeś już to zainstalowane ,jak instalowałeś inną grę co wymagało Games for Windows.
« Ostatnia zmiana: 13 Wrzesień 2009, 19:53:43 wysłana przez Taurs »

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #130 dnia: 13 Wrzesień 2009, 20:37:02 »
Dialogi, może i sztywne. Ale tak samo było w poprzednich Gothicach. Mi się podobają. Pirania zostawia stare i sprawdzone metody lekko je zmieniając czy ulepszając.
Spójrz i powiedz.

Czy dalej byłbyś szczęśliwy patrząc na kobiecie pośladki, gdyby producenci bielizny stosowali stare i sprawdzone metody? Technika idzie naprzód, wiec sztywny dialog sprzed 9 lat jest po prostu pośmiewiskiem.

Offline Czaroxxx

• Magnat
  • Reputacja: -4
  • Wóda, dziwki i lasery
« Odpowiedź #131 dnia: 15 Wrzesień 2009, 14:13:05 »
Dla mnie już nie ma pirahny, niech idą w piździec z tym swoim Risenem ; / tępe wały. Widać, że z niemiec i nic się nie uczą

Offline Rodney164

• Kopacz
  • **
« Odpowiedź #132 dnia: 15 Wrzesień 2009, 15:06:41 »
Każdy ma swoje wzloty i upadki, ale nie należy nikogo skreślać, Gothic to była dopiero ich pierwsza seria, kiedy sąd im ją odebrał, musieli porzucić kilka pomysłów, do Risen nie jestem najlepiej nastawiony, ale PB uważam za dobre studio. Może nie skreślaj PB za dwie gry (Gothic 3 i Risen), które budzą w nas mieszane uczucia.

Offline Czaroxxx

• Magnat
  • Reputacja: -4
  • Wóda, dziwki i lasery
« Odpowiedź #133 dnia: 16 Wrzesień 2009, 16:34:04 »
hmm czyli jakaś... Połowa ich gier? Z czego G1 i 2 to praktycznie to samo. Zaczęli coś nowego co okazuje się totalną klapą i strzałem w pośladek

Offline Sirius

• Magnat
  • Reputacja: 65
  • Nie, nie wiem gdzie jest twój kotek.
« Odpowiedź #134 dnia: 26 Wrzesień 2009, 23:44:50 »
Proszę bardzo, kolejny trailer.
Za kilka dni wychodzi Risen !

Offline Robben

• Magnat
« Odpowiedź #135 dnia: 27 Wrzesień 2009, 11:58:54 »
Za granicą - u nas 16 października. Ale głupio, że dubbingu nie będzie. Nawet jeśli Cenega nie jest w tym dobra, to i tak bym wolał polskie dialogi. A tak to trzeba będzie czytać przez całą grę, czego nie będzie mi się chciało robić.

Offline Crisis.

• Kopacz
  • **
  • mUa
« Odpowiedź #136 dnia: 27 Wrzesień 2009, 12:42:06 »
A mnie tam się to podoba Robben. Wolę oglądać filmy i grać w gry po angielsku z polskimi napisami. :]

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #137 dnia: 27 Wrzesień 2009, 13:41:17 »
Jeśli polonizacje robi Cenega, wolę zdecydowanie wersję z napisami. Ostatnio grałem w Batmana. Spolszczenie jest po prostu żałosne. Na siłę powstawiali jakieś pierdoły, zamiast zastosować czyste tłumaczenie. Najgorzej jest w przypadku zagadek. W większości to typowa gra słówek po angielsku. W przypadku tłumaczeń brzmi to bezsensownie i trudniej skojarzyć co autor miał na myśli. Dlatego akurat dobrze, że w tle rozbrzmiewał mi angielski aktor ni jeżeli polski.

Offline Robben

• Magnat
« Odpowiedź #138 dnia: 27 Wrzesień 2009, 17:53:09 »
Hmm... Nie wiem za bardzo, jak Cenega robi dubbing, bo nie grałem w gry przez nich zdubbingowane (może i grałem, ale pamiętam), ale skoro aż tak do kitu go robią, to może i lepiej, że go nie będzie. Ale z premierą też się nie popisali. Nie wiem, skąd to całe opóźnienie, skoro będą tylko polskie napisy (że, niby, dzięki temu gra będzie bardziej dopracowana). I ta cena też jakaś wysoka (140 zł ma to kosztować? Trochę drogo).

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #139 dnia: 27 Wrzesień 2009, 21:10:42 »
Bo Cenega to złodzieje. Dadzą ci grę za 140 zeta plus 4 stronicowy pseudo poradnik, a wszystko opatrzone w kawałek kartonu. Czysty zysk, zero pomyślunku o kliencie. Mam tylko nadzieję, że CD Projekt pokaże klasę przy Arcanii.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #139 dnia: 27 Wrzesień 2009, 21:10:42 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18