Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Sytuacja w Polsce

<< < (5/8) > >>

Dee'mon:

--- Cytuj ---Tak jak obciał człowiekowi palec... jak oszukał skarb Państwa co było mu udowodnione to nie jest przestepca tak? Umożono mu wielomilionowe podatki... chłopie jak ty twierdzisz ze taka osoba jest nie winna to idź się schowaj bo nienadajesz się aby w ogóle wypowiadać się w takich tematach.
--- Koniec cytatu ---

Tak, twierdze ze jest niewinny w świetle prawa. Cytat z konstytucji RP

--- Kod: ---Art. 42 ust. 3 Konstytucji RP: Każdego uważa się za niewinnego, dopóki jego wina nie zostanie stwierdzona prawomocnym wyrokiem sądu
--- Koniec kodu ---

--- Cytuj ---przepraszam ale co do telewizji TVN 24 i w ogóle TVN to niestety wiem chyba więcej niz ty.... ;pp
--- Koniec cytatu ---

Tak ty wiesz wszystko i masz 6 z WOS-u

--- Cytuj ---I w tym momencie nie wiedziałes co napisac więc mnei obraziłeś. I powiem ci coś może i dla Ciebie jestem gówniara ale przedstawiam ci fakty o których nie masz pojecia.
--- Koniec cytatu ---

Po pierwsze nic nie przedstawiasz bo twoje fakty są niczym nie podparte. Po drugie nie miałem celu cię obrazić tylko po prostu tak się zachowujesz.

--- Cytuj ---Uwaga jak ktoś się znowu mnie doczepi to będę dalej pisać i się kłócic bo ja niepopuszczam.
--- Koniec cytatu ---

Osobiście do ciebie Walentin nic nie mam ale bez sensownie piszesz. Mam nadzieje ze kłócić się dalej nie będziesz.
No i mam nadzieje ze nie popuszczasz z niczego :)

Arkhan:
Tusk zapowiedział cud gospodarczy - to ja na niego czekam. Obecnie denerwują mnie zarzuty niektórych polityków którzy sądzą że w 100 dni uda się koalicji PO-PSL wszystko zrobić co jest do zrobienia w tym kochanym kraju. Dajmy im jeszcze czasu, a powracając do głównej myśli - co się dzieje w tym kraju. Otóż dzieje się to co zwykle, lecz wzajemne obrzucanie się mięsem na lini PiS-PO nie ma kompletnie sensu ponieważ dzisiejszej sytuacji są winni komuniści z PRL'u. Nie popieram obecnie żadnego ugrupowania politycznego, ponieważ PO jeszcze nie pokazało co tak naprawdę potrafi (a PiS pokazał przez dwa lata). Jestem nastawiony neutralnie co do nowego rządu, i czekam na jakieś sensowne plany naprawienia poszczególnych resortów. Ale...

Podoba mi się to, że PO szuka choć cienia wspólnego języka z Rosją lecz moim zdaniem Polska i Ministerstwo Spraw Zagranicznych powinno być przeczulone. Z ruskami nigdy nic nie wiadomo, a historia chyba to najlepiej pokazuje.

Zobaczymy jak to będzie. Oczywiście na śmierć przez powieszenie wysłałbym kochaną minister edukacji, która jest ze wspólnej szkolnej ławki Giertycha [sic!]. Mundurki to było mało, ba w dzisiejszym fakcie napisano że koffana pani Hall wysłała do dolnośląskiego kuratora kalendarzyk propozycji z częstszymi przerwami w roku szkolnym i półtora miesięczną przerwą wakacyjną. Zrobić z siebie emo i płakać z tatą jak zabijają naszego knighta? Miód, cud i orzeszki a wilk syty i owca cała.    

Respev:

--- Cytuj ---Tusk zapowiedział cud gospodarczy - to ja na niego czekam. Obecnie denerwują mnie zarzuty niektórych polityków którzy sądzą że w 100 dni uda się koalicji PO-PSL wszystko zrobić co jest do zrobienia w tym kochanym kraju. Dajmy im jeszcze czasu
--- Koniec cytatu ---
Tak? A to dlaczego, kiedy było 100 dni rządów PiSu, PiS zrobił więcej niż obecnie PO, a opozycja go krytykowała, podobnie jak 2/3 Polski i mówiła, że nic nie zrobili?

Arkhan:

--- Cytuj ---Tak? A to dlaczego, kiedy było 100 dni rządów PiSu, PiS zrobił więcej niż obecnie PO, a opozycja go krytykowała, podobnie jak 2/3 Polski i mówiła, że nic nie zrobili?
--- Koniec cytatu ---

Nie neguję faktu że zrobili więcej jednak ich czas się tymczasowo (?) skończył. Nie wiem, czy zwycięstwo PO w wyborach to będzie wybawienie dla Polski, jak już mówiłem jestem neutralny. Czekam na rozwiązania obecnych problemów i wtedy bez żadnych wątpliwości będę pewny kto rządził tym krajem lepiej.

BTW, nie tylko PiS krytykuje obecnie PO. Zresztą sam Kaczyński powiedział, że będzie twardą i zdecydowaną opozycją (czy jakoś tak). Otóż jest jeszcze LiD, ale ich politykę można ująć tak : PiS nadal jest warte mniej niż brud pod paznokciem, PO w sumie też ale lepiej niech oni stoją u władzy. Taka jest bynajmniej moja opinia, a doskonale widać to po zachowaniu Wenderlicha. ;x

Niro:
Wtrącę tu swoje trzy grosze, bo mi jaja podchodzą pod gardło jak widzę niektóre wypowiedzi.

--- Cytuj ---PO jest super. PiS też jest super. I git. Uwaga jak ktoś się znowu mnie doczepi to będę dalej pisać i się kłócic bo ja niepopuszczam.

Pozderki ;*
--- Koniec cytatu ---

Nie masz argumentów, obrzucasz ludzi wyzwiskami, jak cię przygniotą to mówisz 'Okej, okej, PO jest super, PiS jest super, ty jesteś super i ja jestem jeszcze bardziej super. Nie kłóćmy się, bo to nie ma sensu...'

--- Cytuj ---Ta ale nad Bałtyk do Juraty a tam jest tanio. A Donuś za granice widać ze kasa mu się sypie.
--- Koniec cytatu ---

Polityk nie zakonnik, na wakacje może jechać, gdzie mu się tylko podoba - każdy wie, że funkcja premiera to nie jest wolontariat, a zresztą Kaczyński chyba nie mieszkał w przyczepie, nie łaził w sandałkach i czapeczką z plecakiem i patrzył na pikne, o kolorze purpurowego gówna morze? Nawet jak się łamaga wypieprzył na schodach to go paru funkcjonariuszy BOR ochraniało, ba - do dzisiaj ochrania, mimo że w państwie jest już nikim.

Zresztą co to za argument 'Kasa mu się sypie, jest zły i jedzie za granicę! O!' Takie zachowanie jest, potocznie mówiąc - wieśniackie.

--- Cytuj ---Ta sprywatyzowane lepiej bo w prywatnych rekach... płacić płacimy ale w prywatnych płacimy o wiele wiele więcej. A kto chce płacic więcej? Bo ja nie.
--- Koniec cytatu ---

Czy nie mówiono już (w dziennikach po magicznej granicy 22:00, tylko dla takich dorosłych osób jak ty), że PiS dosłownie 'wpierdzielił' ten smaczek do programu PO, gdzie podobno (ja tam nie czytałem) go wcale nie ma?

Co do przestępczości - ostatnio rozbito gang obcinaczy palców, jedną z najgroźniejszych szajek w naszym kraju. 30 zwyrodnialców poszło do pierdla, a więc przestępcy nie latają po ulicy.

BTW: Już widzę jak te wszystkie Słowiki, Dziady i inne Parasoly biegają po miastach. Co ktoś, kogo zamknięto za kradzież dżemu, może zrobić prokuratorowi? Czyżby PO chciało zalać nas przestępczością, od tak dla zalania?

Sytuacje, kiedy więzienia opuszczają akurat masowe ilości drobnych przestępców zdarzają się we wszystkich europejskich miastach (ostatnio coś takiego było w Palermo), bo wyroki są krótkie, a rzezimieszków mało nie jest.

--- Cytuj ---jeśli niedostamiemy gazu z rosji to nie będzie gazó
--- Koniec cytatu ---

Nie przyszedł gaz do patkoza to niech patkoz idzie do gazó...

--- Cytuj ---ci którzy popierają PO to debile i masówka którzy mówią to co słyszą od innych a sami gówno wiedza przez takich jak oni polska popada w anarchie
--- Koniec cytatu ---

Debilami są osoby, które myślą, że w 100 dni można naprawić cały ten kraj. Jak świnie, byle by tylko dostać się do koryta...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej