Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Rozdziały w Gothic II - który najlepszy, a który najgorszy?
Dennis Guilder:
Lubiłem Dwór Irdorath, ale jeszcze bardziej podobał mi się drugi rozdział. Szczególnie początek, skradanie się w nocy do zamku, a po dotarciu spostrzeżenie, że ludzie tu ledwo żyją, i że sytuacja jest kryzysowa. Bajer.
A najmniej lubiłem pierwszy rozdział. Nigdy nie lubiłem początków, gdy trzeba było zapisywać grę na wszelki wypadek, gdyby mnie topielec ubił.
Chimera:
Najbardziej lubię rozdział II powrót do koloni. ponieważ jest tam najwięcej akcji i
fajny filmik pokazują za to nie lubię rozdziału III oko inosa bo trzeba się dużo nachodzić.
V rozdział też mi się podoba.
Dennis Guilder:
Generalnie piąty rozdział to tak naprawdę przygotowania do szóstego. Dla mnie był on nie tyle najciekawszym, co najdłuższym, bo chcąc naexpić ile się da obszedłem chyba cały świat Gothica II. Ale się opłacało, bo Bezimienny był wówczas naprawdę silny.
Gunses:
Najbardziej podoba mi się pierwszy rozdział. Spytacie czemu? Odpowiedz jest jasna, Gothic wypada najlepiej w pierwszym rozdziale. Poznajemy świat rozgrywki, poznajemy środowisko, otoczenie, nowe postacie. Czyż nie pięknie było pierwszy raz zejść drogą do farmy Lobarta? Czyż nie wspaniałe było pierwsze wkroczenie do miasta Khorinis, poznanie ulic, mieszkańców. W tym że rozdziale wszystko toczy się wolno, czyż nie fajnie było iść do latarni Jacka? Czy nie fajnie było przestąpić pierwszy raz progi gospody Orlana? Dla mnie pierwszy rozdział w Gothic 2 jest najlepszy
A nie podoba mi się rozdział szósty. Bo odczuwam brak wyspy na której rozegrały się dwie pierwsze części Gothic'a. Wiem, że już na nią nie wrócę i to jest przytłaczające... Do tego jesteśmy już na tyle dobrzy by wszystkich przeciwników pokonać, że trochę mało mamy tej radości z gry. Na dodatek, nie podoba mi się w ogóle sceneria ostatniego rozdziału. Ogólnie mówiąc, szósty rozdział Gothic 2, wypadł w moich oczach negatywnie.
PzDr
jureus:
ja najbardziej lubie polowanie na smoki a najbardziej nie lubie rozdzału ROZDZIAÂŁ 6 - Dwór Idorath
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej