Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie

Komputer vs konsole

<< < (9/11) > >>

Valdar:

--- Cytat: mt17 ---Dla mnie są lepsze kompy wchodzą wszystkie gry i dla mnie to mniejszy wydatek bo wystarczy kupić dobrego kompa i trochę go ulepszyć i się będzie miało najlepszego kompa no i gry są tańsze do niego a na Xbox 360 możę jest tańszy ale za to nie ma tyle gier no i gry kosztują drożej tak samo playstation 3 wydatek jak na najlepszy PC ale gry też dużo kosztują i jest ich jeszcze mniej niż na Xbox 360

--- Koniec cytatu ---

Jak wspomniałeś trzeba zawsze ulepszać kompa by grać w coraz to lepsze gry ;) a w konsolach ? kupujesz grę i masz pewność że będzie działać ! ( tzn. spełnia wymagania sprzętowe ^^ ). Ja ostatnio kupiłem konsolkę PSP by grać na jakiś wyjazdach itp. no i nie żałuję ;) Mimo to komputer oferuje znacznie więcej możliwości, takie jak edytowanie gier itp.

Tiw:
Ja wole komputery, nawet gdy gra nie chodzi mi na full detalach to przecież nic mi się nie stanie, jeśli pogram na niskich lub średnich. Konsole służą głównie(jeżeli nie tylko) do grania, a na komie moge pogadać ze znajomymi i kożystać z internetu. Ja mam kompa od paru lat i tylko raz dokupiłem 512RAM i jak dotąd jestem zadowolony. Jeżeli nie moge pograć w nową produkcje to kupuje sobie gre sprzed roku, lub jakieś klasyki.

Nero:
Ja mam komputer, ale konsoli nie i mnie to wogule nie smuci  .
Komputer jest stworzony do wszystkich rodzajów gier,  a taka konsola?? Wątpie.
Nowe konsole może i mają dobrą grafę ale to już nie to - nie ma myszki. Ot taki sobie bzdecik.
Ja nie wiem poco ktoś konsole wymyślił skoro jest komputer

Dante:
Jedna istotna rzecz. Mamy komputer 6 letni i 6 letnią  PS2. Po tylu latach an kompie idą nieliczne tytuły oczywiście nie modernizowanym komputerze.A na konsolce wyciskają dobre i ładne tytuły nawet u kresu patrz GoW2. Więc okazuje sie lepsze niz pc. Ponadto konsolka kosztuje kolo 2000 zł zależy jaka of cors. A komputer i tak kolo 3000 ^^. Więc tak reasmując jezeli tylko chcemy grać to wybieramy konsolkę.

Dark Prince:

--- Cytuj ---Jedna istotna rzecz. Mamy komputer 6 letni i 6 letnią  PS2. Po tylu latach an kompie idą nieliczne tytuły oczywiście nie modernizowanym komputerze.A na konsolce wyciskają dobre i ładne tytuły nawet u kresu patrz GoW2. Więc okazuje sie lepsze niz pc. Ponadto konsolka kosztuje kolo 2000 zł zależy jaka of cors. A komputer i tak kolo 3000 ^^. Więc tak reasmując jezeli tylko chcemy grać to wybieramy konsolkę.
--- Koniec cytatu ---

Zrozum, że w polsce konsole nie są tak popularne jak pecety. Pewno jest to wina producentów, którzy po prostu nas olali (patrz premiera Xboba 360) i dlatego ludzie mają PC. Dodatkowo dochodzi taki czynnik jak kasa. Kompa można mieć za 700 złotych a z monitorem i tymi pierdołami to za ok 1500 złotych (tyle kosztuje xkloc w wersji premium) i jest sprzętem uniwersalnym, dlatego rodzice kupują komputery a nie konsole. Nie wiem dlaczego przyjęło się, że konsola służy tylko i wyłącznie do grania, można wiele rzeczy z nią robić, choć należy zapomnieć o programowaniu czy obróbce grafiki.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej