Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie

Komputer vs konsole

<< < (8/11) > >>

Aeskel:

--- Cytuj ---Kupiłem PS3 i jestem całkowicie zadowolony.
--- Koniec cytatu ---

Kupiłeś z twojej własnej głupoty. Założe się, że nawet nie poserfowawłeś po necie by się dowiedzieć czegokolwiek o tych dwóch konsolach.

Ok, więc zacznijmy;
- PS3 nie ma anty - aliasing o_O (tak to prawda! Sam tego doświadczyłem, podczas grania można to zauważyć)
- PS3 zbyt szybko się przegrzewa, przeco podczas grania będzie bardzo nieprzyjemny freez :|
- PS3 nie obsługuje direct x 10 (!) Przecierz Direct x 10 to pryszłość!
- PS3 ma gorszą karte graficzną niż xbox360 (PWNED)

A pozatym, Sony wydało PS3 tylko by promować BluRay.

Asstalt - Assasin:

--- Cytuj ---Szkoda gadać czy ty w ogóle grałeś kiedyś w coś na konsole lub sprawdzałeś gry wydawane na nią. Po 1 konsola przyda się na dłużej tak do 10 lat a kompa musisz wymieniać co roku lub nawet szybciej by nowsze gry działały ci na max detalach. Po 2 jeśli owe gry zostaną wydane na konsole to sobie w nie pograsz z resztą są pogłoski o tym jako by g3 miało ukazać się w wersji na konsole.
--- Koniec cytatu ---

Gdzie twoja Logika? Przecież Konsola (XBOX360) osiągnęła już swoje maksymalne detale - Komputer, zebrany z części które dorównują obecnie XBOX360 ma dokładnie taką samą Grafikę... za 2 Lata  ten Komputer pociągnie jakąkolwiek z najnowszych Gier, lecz oczywiście nie na najlepszych detalach - może na "kiepskich", to nie zmienia lecz Faktu że Grafika w tym Przypadku będzie taka sama jak na XBOX360 na maksymalnych detalach...

--- Cytuj ---Jak ktoś lubi grać i robi to cały czas konsola będzie dla niego idealna, komputer to nie sprzęt przystosowany do gier on służy do pracy...
--- Koniec cytatu ---

czy komputer jest do pracy czy do gier przystosowany, zależy od karty graficznej jaką posiada - do pracy, surfowania w necie lub oglądania Filmów z powodzeniem wystarczy Układ Graficzny zintegrowany z Płytą Główną - ponieważ Karta Graficzna jest odpowiedzialna za Generowanie Grafiki tylko w Grach, ambitniejsi (czyli Gracze) potrzebują już Kartę Graficzną - zwykły Gracz "zadowoli" się z  powodzeniem Kartą od 600 do 1000 PLN. czyli: ATI RADEON X1950PRO (mój faworyt ATI) za 700 PLN lub NVIDIA GEFORCE 7900 GC (mój faworyt NVIDIA), a posiadacze Kineskopów lub maniacy (z Głową) NVIDIA GEFORCE 8800 GTS
320MB  lub ATI  RADEON  2900 GT

tu doszliśmy do dużej zalety Komputera - Komputer możesz z wybranych części złożyć, co oznacza że jeśli nie jesteś Graczem powinieneś nie brać pod uwagę zakup karty graficznej...

--- Cytuj ---Widać BARDZO się znamy dla twojej informacji do konsoli można podłączyć myszkę, klawiaturę czy inne badziewie tylko w starszych modelach potrzeba nam do tego magicznego kabelka.
--- Koniec cytatu ---

Aha!... czyli siedzisz 2 Metry oddalony od Ekranu telewizora 42calowego? Zaraz pewnie powiesz że istnieją Myszki bezprzewodowe - ale to przecież dla wielu osób problem, na przykład: dla mnie (ponieważ nie jestem w posiadaniu takiej) - No dobrze załóżmy jednak ze jesteśmy na bezpiecznej odległości (przykładowo) 10 Metrów i posiadamy Myszkę, to gdzie proszę przesuwamy tą myszkę? w ręce, a może weźmiemy sobie podkładkę którą cały czas będziemy trzymać w rękach... To dosyć niewygodne i niepraktyczne, prawda? A co do Klawiatury, byś potrzebował chyba dodatkową parę rąk żeby obsłużyć ją razem z myszką - albo technika: potrzebuje - biorę - odkładam - co jest też niewygodne

Ciąg dalszy Komentowania waszych Postów nastąpi w Poniedziałek od około godziny 15.00... (Przeprowadzamy się, z tego powodu nie przedłużyliśmy wygasłej umowy z dostawca internetu - co w praktyce oznacza ze nie mam stałego dojścia do internetu, przez co muszę korzystać z darmowej okazji w bibliotece )

DeadFish:

--- Cytat: Aeskel ---Kupiłeś z twojej własnej głupoty. Założe się, że nawet nie poserfowawłeś po necie by się dowiedzieć czegokolwiek o tych dwóch konsolach.

Ok, więc zacznijmy;
- PS3 nie ma anty - aliasing o_O (tak to prawda! Sam tego doświadczyłem, podczas grania można to zauważyć)
- PS3 zbyt szybko się przegrzewa, przeco podczas grania będzie bardzo nieprzyjemny freez :|
- PS3 nie obsługuje direct x 10 (!) Przecierz Direct x 10 to pryszłość!
- PS3 ma gorszą karte graficzną niż xbox360 (PWNED)

A pozatym, Sony wydało PS3 tylko by promować BluRay.

--- Koniec cytatu ---

Zaznaczam, iż mimo że jestem za 360, gadasz kompletne bzdury.

- PS3 - brak AA? Przeglądam fora konsolowe od dłuższego czasu, nic o tym nie słyszałem. A nawet jeżeli nie, to z pewnością posiada inną technologię.
- PS3 się nie przegrzewa, za to totalnie przegrzewa się 360. Wystarczy zajrzeć na youtube i pooglądać sobie setki filmików autorstwa ludzi, którzy się wkurzają na swoją konsolę i M$. Ot, chociażby tu czy tu.
- 360 również nie posiada DX10 (dajmy na to, coś w stylu DX 9,5) za to posiada OpenGL, więc co z tym złego?
- Może byś przytoczył te karty graficzne i ich właściwości, wtedy porównamy.
- Promocja BR? Owszem, ale nie do tego stopnia.

xmati06:
Czytając powyższe posty człowiek sam już nie wie co ma począć... najprędzej chyba zaostane przy starym kompie (do pracy nauki i surfowania po necie) i kupię konsolę (kiedyś...). I raczej napewno będzie to PS3. Dlaczego??? Z tego co wiem jest bardziej zaawansowana technicznie niż X360 a do tego mniej awaryjna. Zobaczcie choćby ten link A cały czas słyszy sie że X-pudła masowo trafiają do naprawy. Co prawda PS3 jest droższe niż X360 ale za to dostajemy sprzęt o wiele lepszy i przyszłościowy (Blu-Ray). Może to i spory wydatek ale patrząc w przyszłość:
Do kompa praktycznie co rok trzeba kupować nawą grafę (a gdzie kasa na gry???). Może gry na PS3 są droższe ale po pierwsze nie trzeba kupowaćich od razu ze sklepowej półki jako premierowe HITY. Można odczekać miesiąc lub więcej i kupić na Allegro grę w idealnym stanie za połowę ceny. Po drugie kilka gier mozna kupić za zaoszczędzoną kasę na upgrade kompa.
Następna sprawa to ilość gier... Może na PS3 nie ma jeszcze wielu gier ale te dopiero nadejdą. Jest ono stosunkowo nowym urządzeniem i musi wkraść się w serca graczy i developerów.
Według mnie PS3 czeka świetlana przyszłość i nie mogę sie doczekać kiedy stanie w moim pokoju

PLShayloPL:
Dla mnie są lepsze kompy wchodzą wszystkie gry i dla mnie to mniejszy wydatek bo wystarczy kupić dobrego kompa i trochę go ulepszyć i się będzie miało najlepszego kompa no i gry są tańsze do niego a na Xbox 360 możę jest tańszy ale za to nie ma tyle gier no i gry kosztują drożej tak samo playstation 3 wydatek jak na najlepszy PC ale gry też dużo kosztują i jest ich jeszcze mniej niż na Xbox 360

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej