Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie
Komputer vs konsole
XAR_DAS:
Wiele gier nie wychodzi z PC na konsolę . Taki na przykład Gothic. Owszem konsole są fajne ale można na nich tylko grać . Ja lubię sobie pogrywac w Tekken 5 jak jestem u kolegi który ma Ps2 . Fajna gierka ale wolę kompa .
Kirgo32:
Moim zdaniem komputery są zdecydowanie lepsze. Gry na konsole są zdecydowanie droższe, a i grafika o wiele gorsza.Plusem konsol jest to, że mozna je przenosić, gdzie się chce, ponieważ sa mniejsze i lżejsze. Na konsole są też całkiem fajne gry, ale i na komputer wchodzą gry, których nie obsługują konsole. ale dzięki grafice, która jest na komputerach konsole zdecydowanie z nimi przegrywają.
wErNi:
PC mają to do siebie, że można je wykorzystać na wiele sposobów nie tylko do gry, lecz z niewielkimi odstępami czasu wychodzą gry, które komputer ledwo może udźwignąć. Natomiast konsole nie są niezawodne, ale kupując jedną z nich mamy pewność, że nie będziemy musieli zaopatrywać się w nowy sprzęt co najmniej przez 4-5 lat (może więcej). Minusem konsol jest właśnie to, że nie są zawodne, a gry na nie są drogie. No i do tego dochodzi kłótnia z innymi członkami rodziny, gdyby ci chcieli włączyć coś w telewizji (np. Plebanie :P). Sam się zastanawiam nad wyborem platwormy. Poczekam do wakacji, rozejrze się świecie gier i sprzętu i może coś sensownego wybiore.
Na następny raz używaj opcji szukaj zanim zrobisz jakiś temat///Crisis
Spoko... szukałem, ale nie wyszło ///wErNi
Nakiel:
Moim zdaniem zawsze lepszy będzie PC. PC ma o wiele więcej funkcji których konsole nie mają, po drugie PC można ulepszyć, a na następną konsolę trzeba trochę poczekać. No i minusem jest też cena gry.
wErNi:
--- Cytat: Nakiel ---PC można ulepszyć, a na następną konsolę trzeba trochę poczekać. No i minusem jest też cena gry.
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawe, ale to minus. Takie ulepszanie jest dosyć uciążliwe("oooo nowa gierka, musze sobie ulepszyć kompa bo nie udźwignie..." - za miesiąc to samo) i sprawdza się w przypadku osób z kasą, bo wiele osób nie może sobie pozwolić na regularne ulepszanie komputera. Co do konsol.
Nie wiem czemu tutaj piszesz o czekaniu na nową konsole. Przecież obecne są bardzo dobre i powalają detalami. Także czekanie na nowe konsole leży bardziej w gestii zapalonych fanów serii PlayStation lub xbox.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej