Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie

Komputer vs konsole

<< < (5/11) > >>

Dark Prince:
LoL. Niby na konsolach można tylko pograć? A Pooglądać filmy na DVD i słuchać muzy już nie można? Na taki X360 wchodzi więcej gier niż na pieca. Wiem, że zaraz banda dewotów zacznie mówić, że komp nie do grania jest, a do pracy. A ch**j mnie to obchodzi. Gram se na kompie i będę grał i z gier nie wyrosnę, gdyż jest to mój zawód. Tak, moją pracą jest chwalenie dobrych gier i zjeżdżanie słabych. Gram na kompie już od ponad 10 lat i nie uważam, że wyrosnę z tego. Oczywiście na konsolach gry działająo wiele płynniej, szybciej się ładują i nie wywala na pulpit, ale w polsce rynek konsolowy nie jest aż tak duży, bo więcej jest biednych ludzi niż bogatych.

sid:

--- Cytuj ---Kapi, konsole posiadają już łącza Internetowe, jednak nie działają one na zasadzie surfowania po internecie, tylko grania mutliplayer.
--- Koniec cytatu ---
Jak to nie?
W 1998 roku ukazała się pierwsza konsola, która umożliwiała surfowanie po stronach www i korzystanie z podstawowych protokołów - Sega Dreamcast.
Bodaj w 1999 roku ukazała się PlayStation 2, która umożliwiała internautom wszystko to, co dawały pc-ty.
Potem był MS-XBox - też możesz go podłączyć do sieci i robić na nim dosłownie wszystko.
Teraz ludzie szaleją za X-Box 360 z trójrdzeniowym procesorem opartym na architekturze PowerPC. ÂŻyczę powodzenia w poszukiwaniu kompa na takim czymś.

Sam nie posiadam konsoli, nie gram w gry. Jak na razie to nie tak prosto napisać program w C++ za pomocą konsoli do gier (acz jest to nawet możliwe).

Dante:
No to panowie postanowiłem kupić nową konsolkę bo PS2 moje kochane już nie pociągnie :P Ale oczywiście jeszcze wychodzą gry typu GoW2 co potwierdza teze że Pes'ka dwójeczka była genialnym produktem. Pamiętam gdy pierwszy z znajomych odpaliłem GTA:Vice City chlip....jak ścigałem się w pierwszą Toce RD. Walczyłem Dantym w DMC 2 :) ale cóż trzeba iść za ciosem. I tu moje pytanie PS3 czy X-pudło 360 ? Tylko nie piszcie zalet X-boxa że tańszy bo to mnie nie interesuje. Chciałbym usłyszeć opinie posiadaczy lub osób bliskiej sposobności z P3 lub X360 i prosiłbym o szczre wypisanie zalet i wad. Z góry thx Pozdrawiam.

Insiderth:
Konsola? A co to takiego...? (żart)

Do tej pory nie miałem osobistej styczności z tym sprzętem, od 5-6 lat męczę kompa (takie padło), ostatnio naszła mnie ochota na PS2 ale oprócz grania na nim nie widzę żadnych korzyści. Muzy nie da się posłuchać, filmu nie pooglądam, zostaje tylko granie, no ale cena też nie jest za wysoka, tyle że gry (oryginalne) drogie. Moim zdaniem komp jest lepszy dla gracza, więcej gier na nim działa, dostęp do neta, możliwość oglądania filmów i słuchania muzy.

Ale PS'a 2 i tak kupię...  

DeadFish:

--- Cytat: Dante147 ---No to panowie postanowiłem kupić nową konsolkę bo PS2 moje kochane już nie pociągnie :P Ale oczywiście jeszcze wychodzą gry typu GoW2 co potwierdza teze że Pes'ka dwójeczka była genialnym produktem. Pamiętam gdy pierwszy z znajomych odpaliłem GTA:Vice City chlip....jak ścigałem się w pierwszą Toce RD. Walczyłem Dantym w DMC 2 :) ale cóż trzeba iść za ciosem. I tu moje pytanie PS3 czy X-pudło 360 ? Tylko nie piszcie zalet X-boxa że tańszy bo to mnie nie interesuje. Chciałbym usłyszeć opinie posiadaczy lub osób bliskiej sposobności z P3 lub X360 i prosiłbym o szczre wypisanie zalet i wad. Z góry thx Pozdrawiam.

--- Koniec cytatu ---

Z góry mówię, że nie posiadam konsoli, jednak na Twoim miejscu wybrałbym X360. Jest na to wiele wyśmienitych gier (Gears of War, Lost Planet, Crackdown, będzie Halo 3) a o to przecież tutaj chodzi. Co z tego, że PS3 jest nieco bardziej zawaansowane technologicznie, skoro nie ma w co na nim pograć? Jest oprócz tego dużo droższe. PS3 to wydatek rzędu 2300zł, zaś XboX w wersji Elite to jakieś 1500. No i Sony ostatnio totalnie w dupie ma klienta - a poza tym co chwilę są jakieś afery związane z Sony.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej