Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie

Komputer vs konsole

<< < (6/11) > >>

Dante:
Kupiłem PS3 i jestem całkowicie zadowolony. W sklepie z konsolkami była wystawa PS3 i X-pudełka więc w obie pograłem. Gears of War jest boski ale grafiką Reistancowi na PS3 nie dorównuje. Tak do domu kupiłem sobie F1 2006 działa bosko w HD na moim 30 calowym telewizorze lcd.

Rakbar Nasard:
Do tej pory mam ps1 wiem że to rupieć ale gry chodzą. Widziałem jak grają na konsolach to przyznam szczerze wole mojego kompa a poza tym gry na konsole są o połowe droższe (niż na kompa), wole na kompa wydać 3000 niż na gry do konsoli  . Głupia gra kosztuje zazwyczaj od 200 jak kupie 5 to już 1000 czy to nie za dużo!!??
Ja nigdy nie kupie konsoli chyba że kompów zabraknie ale to chyba nie możliwe i dobrze  .

Pozdrawiam wszystkich

Sephiroth:
Po dłuższym zastanowieniu powiem tak.Jeśli ktoś chce mieć dobrą konsolę na dłuuuugi czas, niech kupi sobie PS3, natomiast jak ktoś chce zagrać w najbardziej zaawansowane (na ten moment) technicznie gry(halo 3) niech kupi sobie X-boxa360.

--- Cytat: Dante147 ---Kupiłem PS3 i jestem całkowicie zadowolony. W sklepie z konsolkami była wystawa PS3 i X-pudełka więc w obie pograłem. Gears of War jest boski ale grafiką Reistancowi na PS3 nie dorównuje. Tak do domu kupiłem sobie F1 2006 działa bosko w HD na moim 30 calowym telewizorze lcd.

--- Koniec cytatu ---

Twoja "Plazma" w pokoju jest lepsza niż ten lcd.

Casano:
Ja natomiast będe musiał porównać Play Station 2, do komputera. Powiem tak, do playa nic nie mam, wręcz przeciwnie przekonałem się do tej maszyny, poprzez wiem co potrafi. Wiele na pewno gier nie będzie tak realistycznie oddanych jak na play station, dlatego na pewno jest to wielki plus, oczywiście nie wspominając o tym że jest łatwo przenośny.

Co do komputera, to na pewno zawsze będzie na pierwszym miejscu, z tego powodu, że od wielu lat nim się obsługuje. Oczywiście możliwości jakie stwarza są naprawdę nie wyobrażalne, co do play station.

Podsumowując oba sprzęty przypadły mi do gustu i z chęcią do nich wracam.

DeadFish:
Niestety, powoli na PC zaczyna brakować naprawdę dobrych tytułów. Każda gra na konsolę jest co najmniej dobra, doszlifowana, podczas gdy na PC wychodzą nam ciągle tony crap'ów. Od czasu do czasu wychodzą naprawdę dobre tytuły, jednak PC przestaje być już widziany jako platforma do gier, nie tylko ze względu na, jak już wspominałem, małą ilość naprawdę dobrych tytułów, lecz też ze względu na to, że żeby mieć kompa, który da nam grafikę oraz framerate z chociażby X360 potrzebujemy około 4000-5000zł podczas gdy X360 kosztuje 1500. Ceny gier? Wystarczy poczekać kilka miesiący (że niby gra przez ten czas stanie się gorsza, a granie w nią nie będzie już super i cool?) a można na allegro kupić naprawdę tanio w porównaniu do cen sklepowych, np. Lost Planet w Empiku 260zł, na allegro 115...Dlatego właśnie coraz bardziej schylam się w kierunku X360.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej