Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie
Komputer vs konsole
ÂŚlimaczek:
--- Cytat: KOZÂŁOW ---Powiem tak: Na komputerach jest bardzo często o wiele lepsza grafika niż na konsole.
--- Koniec cytatu ---
Jeżeli porównujesz teraźniejsze komputery z PS2 to może i nic dziwnego. Ale porównaj sobie komputery w najbliższych 3 latach z Xboxem/PS3.
--- Cytat: KOZÂŁOW --- Poza tym komputer jest poręczniejszy do grania.
--- Koniec cytatu ---
Być może. Zawsze nie lubiłem konsol za brak myszki, i gra na padzie w FPSy czy RTSy była dla mnie nie możliwa. Z drugiej strony, spójrzcie sobie teraz na sposób gry na Wii ;]
--- Cytat: KOZÂŁOW --- Komputer może przetworzyć większą liczbę danych.
--- Koniec cytatu ---
Nawet jeżeli, to..?
--- Cytat: KOZÂŁOW --- Zresztą komputer jest bardziej zakorzeniony w domach niż konsole.
--- Koniec cytatu ---
Bzdura. Jeżeli mówisz o Polsce, to może i tak. Ale spójrz sobie na np. USA, Wielką Brytanię, tam konsole wyraźnie górują (GTA np. VC na PS2 sprzedano ok. 13 mln egzemplarzy, na PC było ich 2-3x mniej).
--- Cytat: KOZÂŁOW --- Przez konsole nie mozemy raczej wejść do internetu, pogadać na gg itp.
--- Koniec cytatu ---
Mimo to komputery coraz rzadziej są używane jako centrum domowej rozrywki.
--- Cytat: KOZÂŁOW --- Słowem podsumowania, na komputer wychodzi więcej gier. Jest on po prostu lepszy.
--- Koniec cytatu ---
A ja powiem że konsola jest po prostu lepsza. I co? Na komputera wcale nie wychodzi zbytnio więcej gier. W każdym razie, w ogóle nie jest to odczuwalne, bo konsole mają dużo więcej hiciorów.
Sado:
Niektórzy z was mówią jak dzieci (np. ÂŚlimaczek). Czy ty naprawdę myślisz, że komp służy tylko do grania? Gry... też mi coś. Wiem że jesteśmy młodzi, ale komputer służy głównie do pracy. Po co niby mamy takie programy jak Microsoft Office? Na konsolach mamy Winampa/All Playera/Windowsa Media Playera? Niektórzy z was widzą tylko w kompie gry...
--- Cytuj ---Jeżeli porównujesz teraźniejsze komputery z PS2 to może i nic dziwnego. Ale porównaj sobie komputery w najbliższych 3 latach z Xboxem/PS3.
--- Koniec cytatu ---
Za 3 lata może bardzo dużo się zmienić w PC'cie...
--- Cytuj ---Mimo to komputery coraz rzadziej są używane jako centrum domowej rozrywki
--- Koniec cytatu ---
Jestem bardzo zdziwiony, że nie wybuchnąłem śmiechem. Na konsoli możesz sobie popykać tylko w gierki, z czasem każda się znudzi. Na PC możesz posłuchać muzyki, stworzyć własną, utworzyć modyfikacje do gry, poszperać w necie... ludzie jest tyle możliwości, tyle że wy ich nie dostrzegacie. Wprawdzie konsola może mniej buli od kompa, lecz za kilka lat powiecie "Po ch** ja to kupywałem, nie lepiej byłoby w lodówkę zainwestować". Konsola przyda wam się do tego czasu dopóki nie wyrośniecie z wieku gier, póxniej będzie wam potrzebny komp do pracy. to tyle mojego zdania na ten temat. Pozdrawiam...
EDIT. Turing, zmieniłeś nick? Tera gorszy jest!
Kapi Pogromca:
Sado ma rację. Komputer i gry to tylko rozrywka, która z czasem się znudzi, ale służy on jeszcze do pracy i bardzo w niej pomaga. Na konsolach nie mamy takiej możliwości i na pewno po jakimś czasnie pożałujemy, że coś takiego kupiliśmy. Może kiedyś zrobią coś takiego, że konsole będą mogły miec połączenie z internetem i bedą miały wiele programów użytkowych, ale nie zapowiada się narazie nic takiego. Dopiero wtedy można się zastanawiac co jest lepsze.
Sir_William:
Kapi, konsole posiadają już łącza Internetowe, jednak nie działają one na zasadzie surfowania po internecie, tylko grania mutliplayer. Ja osobiście trzymam jeszcze komputer dla Gothic'a oraz pracy. Ostatnimi czasy zainwestowałem w porządny telewizor z HD, bo przecież do Panasoinc'a z lat '90 nie podłącze X-Box'a 360! Podzielam częściowo zdanie Lorda Sado. Komputer to nie jest jedynie czysta przyjemność, zaś domowe centrum mojej pracy oraz wiedzy, dlatego powstały konsole do gier, by nie "zaśmiecać" owymi programami dysków twardych.
DeadFish:
Zaśmiecać? Niektórzy ludzie wolą zainwestować bardzo duże pieniądze w kompa (dajmy na to 6000zł), głównie po to, żeby móc pograć w najnowsze tytuły na maksymalnych detalach. Czy w takim przypadku instalacja gier to również śmiecenie? :/ Ale jednak widać...dla osób z ograniczonym budżetem oraz chęcią pogrania w gry ze świetnymi detalami z dobrym framerate'em odpowiednim rozwiązaniem jest konsola + komp do pracy...
\\Rc: W poprzednim temacie tak zjechaliście z wątku, że doskonale nadawał się na połączenie. Ty zaś DeadFish, lepiej wyhamuj, bo możesz zbyt mocno przywalić na koniec...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej