Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Paladyni a Najemnicy

<< < (2/35) > >>

Grison:
To będzie tak"

Palladynów lubie za:  

-fajne zbroje
-umiejętność walki(każdy palladyn jest bobrym wojownikiem)
-oddanie innosowi(chociaz kto gral w G3 to wie,że i z tym jest różnie)
-możliwość noszenia palladyńskich mieczy z magicznej rudy
-ludzie mają szacunek palladynów

Palladynów nie lubie za:    

-ważniactwo(ich wymądrzanie mnie dobija)
-przywłaszczanie sobie sławy i osiągnięć innych ludzi np. MNIE

Najemników lubie za:  

-więkrzość z nich jest dobrymi wojownikami
-mają fajne zbroje
-umiejąsobie poradzić w trudnych sytuacjach(to gółównie zasługa Lee)
-sami decydują o swoim losie(nie tak jak posłuszni Palladyni)

Najemników nie lubie za:  

-ich beznadziejne cwaniactwo(Buster, Raoul, Rod i Dar to cieniasy, a wymądrzają się jak by byli nie wiem kim)
-porywczość i pochopne podejmowanie decyzji

Xingu:
No każdy z nich ma coś denerwującego

Najemnicy:
Wielcy kozacy ale tam tylko kilku coś umie (np. panowie co pomagają z bagiennym skoczkiem :)) A większość to kozaki jak nasza postać słaba jest, a potem to łatwo każdemu sprać twarzyczkę ;]

Paladyni:
W nic nie wierzą i muszą mieć 15 dowodów żeby się ruszyć, a jak się już ruszą to zrobią tylko tyle że zatają kto tak naprawdę czegoś dokonał i powiedzą że to oni.

No ale nie można też odmówić że nie mają zalet takich jak świetna organizacja Paladynów czy hierarchia u najemników i siła niektórych przedstawicieli :)

Arkhan:
Każda wyżej wymieniona gildia ma swoje plusy jak i minusy. Paladyni są wojownikami Innosa, ich myślą przewodnią jest honor i czystość. Jak na obrońców magów przystało, muszą nosić wytrzymałe pancerze i dzierżyć święte miecze. Dla mnie paladyni, są wzorem Rycerza posiadającego własny honor, to jest siła połączona z energią ducha, coś na wzór Strażników ÂŚwiątynnych z Gothic I.
Natomiast Najemnicy to ludzie pragnący sławy oraz szybkich pieniędzy. Nie posiadają żadnych zasad, są ludźmi wolnymi, ale oczywiście tylko teoretycznie, bo jak wiemy, od zawsze przewodzi im Lee. Każdy żyje na własny rachunek, można powiedzieć, że oni są "kowalami swojego losu". Najemnik to człowiek który podejmie się każdego zadania - tylko wtedy kiedy otrzyma za to porządną zapłatę, by móc przepić to później w knajpach. Jest to przeciwieństwo Paladyna, i osobiście imponują mi zasady Paladynów, jak i wolność i możliwości działania Najemników. Tak więc reasumując, żadna z tych dwóch organizacji nie imponuje mi na tyle, żebym po którejś ze stron się opowiedział...

Z wyrazami szacunku...

Szarleǰ:
Osobiście jestem zwolennikiem najemników, tak więc moja wypowiedź na ich temat będzie raczej subiektywna. Są oni moją ulubioną gildią już od GI i nie przeszkadza mi u nich praktycznie nic, jednak jest taka jedna rzecz. Nie lubię ludzi, którzy przyłączyli się do najemników, do Lee pod wodzą Sylvia. Reszta jest u nich bardzo miła. Zbroje, qesty. Aktualnie najwole najemników.

Jeżeli jednak chodzi o paladynów, to również wypowiem się bardziej subiektywnie, jadnak tym razem negatywnie. Są oni zawsze zbyt wychwalani i w moim mniemaniu całkowicie niesłusznie. Są gildią, która broni słabszych, walczy w służbie Innosa itp. jednak nie robi to na mnie żadnego wrażenia, gdyż są wśród nich osoby, które wydają się honorowe i nadające si,ę na paladyna, ale są też niestety osoby bardzo nieodpowiedzialne.

Tak więc, jeśli chodzi o porównywanie tych dwóch gildii, paladyni u mnie nie mają żadnych szans, również z tego powodu, że u najemników są starzy znajomi. U paladynów ich brak.

Pozdrawiam  .

Kapi Pogromca:
Zdecydowanie wybieram najemników. Lubię najemników za to, że można z nimi przeprowadzac bójki i za tą atmosferę, która panuje w ich obozach. Lubię ich jeszcze za to, że wiekszośc z nich była w kolonii. Paladynów nie lubię bo ja powiedział pewien mądry człowiek w G2 ( nie pamiętam kto ) " paladyni, a co oni takiego dla nas zrobili". Zgadzam się z nim. Grzali na stołkach swoje cztery litery i nie nie robili. Tylko byli zadufani w sobie. Mój wybór to najemnicy i prawie zawsze zostaje najemnikiem.
Pozdrawiam.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej