Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Wasza grafika
Devristus Morii:
JAk dla mnie sygnaturka Altaira jest za jasna ;D I tak ja już oceniałem na gg...ale kto by się przejmował newbie w tym temacie jak ja...
A o to moja praca ;D To moje pierwsze sygny robione bez tutoriali, a w całym moim życiu 2 i 3 sygna ;D
Altair:
--- Cytuj ---JAk dla mnie sygnaturka Altaira jest za jasna Duży uśmiech I tak ja już oceniałem na gg...ale kto by się przejmował newbie w tym temacie jak ja...
--- Koniec cytatu ---
Już mówiłem :P. Raczej czepiamy się spraw technicznych, takie coś jak za jasne/za ciemne/zbyt mało kolorowe to sranie w banie bo każdy ma inny gust i na tej podstawie ciężko oceniać. Jedna sygna jest jasna, inna ciemna, jakby wszystkie miały być ciemne albo wszystkie jasne albo wszystkie czarno-białe, albo wszystkie kolorowe to nie byłoby nic ciekawego w żadnej. Oczywiście nie reaguję tak na krytykę, tylko uświadamiam cię na przyszłość ;]. Prościej mówiąc jeden lubi tak, inny tak ale jednak są założenia których trzeba się trzymać i można je wytykać w ocenie :P.
Co do twoich prac, to widać że dopiero zaczynasz. Tło jak i render są płaskie jak decha, na obu grafikach pusto. Widzę, że spodobała ci się czcionka bo wszędzie jej używasz. Na pierwszej sygnaturze za mocny pattern, psuje efekt. Render rozmazany gdzieniegdzie. i jak wspomniałem żadnych "efektów specjalnych", tak jakbyś skleił dwie kartki papieru. W drugiej sygnaturze prawie to samo, jeden plus, a mianowicie uzyskałeś efekt ruchu, tj. ten c4d (chyba, bo tak wygląda) sprawia wrażenie jakby postać z dużą prędkością się poruszała (pewnie wiesz o co mi chodzi). Tutaj render troche lepiej wybrany, choć też sama grafika płaska, pusta i napisem zasłoniłeś render. Ciężko jednak jakoś cię oceniać, bo jesteś początkujący, jednak polecam Ci zrobić jedną grafikę z tutoriala, poznasz choć trochę ciekawych opcji (mogę ci dać fajny tutorial, jednak przydałby ci się PS po angielsku) i będziesz mógł sobie tworzyć sygnatury bardziej wolnym stylem.
Patty:
Zrobiłem nową pracę. Może nie jest doskonała, ale proszę o wytknięcie błędów. Render nei został wybrany na złość, ona ma pewne... walory.
Devristus Morii:
W twojej sygnaturce z tego co zauważył to nie podoba mi się obrys napisu, nie za bardzo wchodzi w stosunek zgody z tłem.
Altair:
Co do pierwszej, to już słyszałeś moją ocenę. Jednak jeszcze nie powiedziałęm - myślałem, że dopiero tworzysz tą pracę ;]. A to już koniec? W takim razie Render odstaje strasznie, napis wielki, usadowiony na samym środku. Dobrze, że jeszcze nie miga i nie kręci się :D. W dodatku czcionka nie pasuje raczej do takiego maga.
Co do drugiej pracy, napis już skromniejszy, jedna też jakoś tak odstaje, co nie zmienia faktu, że jest wiele lepiej. Render fajny, ten ametyst na diademie ładnie wygląda, jednak całość niezbyt dobrze się komponuje. Wszystko ogólnie ma jeden kolor :P.
Tu moja praca, robiłem ją z nudów.
PS: przez skin nie widać czarnego obramowania, które znajduje się na górze i na dole siga (gruba czarna linia :P)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej