Tereny Valfden > Dział Wypraw
III zadanie Lorda Arthasa
Eregrin:
5. Nazwa: Trucizna krwiopijców
Zleceniodawca: Stary alchemik
Opiekun: Darkon
Wykonawców: 1
Wymagania: Walka bronią (białą lub strzelecką) na poziomie II, Pozyskiwanie trucizn I
Nagroda: 75 szt. złota + 1 pkt. reputacji
Opis: Stary alchemik z Ombros dostał duże zlecenie na zatrute strzały dla grupy myśliwych. Niestety nie jest już młody i nie zabije krwiopijców, dlatego wynajął nas. Zna pewne miejsce, gdzie żyje odpowiednich rozmiarów stadko, z których możliwa ilość trucizny pokrywa się z zamówieniem na zatrute strzały. Oczywiście poprosił nas o pomoc.
Pancerz
Nazwa: Skórzany Pancerz ÂŁowcy Nagród
Typ: Całościowa
Rodzaj: Skórzana
Poziom: III
Wykonanie: Mistrzowskie
Opis: Ta zbroja zapewnia średnią ochronę przed bronią.
Broń
Nazwa: Długi miecz
Typ - Jednoręczny
Rodzaj - Miecz
Wykonanie - Amatorskie
Poziom - II
Specjalne: brak
Opis: Najzwyklejszy, zwykły wojskowy miecz używany wszędzie i przez wszystkich
Nazwa: amatorska mała kusza
Typ: Mały
Rodzaj: Kusza
Jakość Wykonania: Amatorskie
Poziom: 0
Dodatkowo: brak
Inne:
1x Odtrutka
Nieużywane:
Strój Obywatela ombros
Złodziejskie
- Skradanie się I (chód)
- Skradanie się II (bieg)
- Kradzież kieszonkowa I
Pozyskiwanie trofeów
- Pozyskiwanie trucizny I (Krwiopijcy)
- Pozyskiwanie trucizny II (Bagienne topielce)
Walka w zwarciu
- Walka mieczami jednoręcznymi I
- Walka mieczami jednoręcznymi II
Dystans:
- Strzelanie z kuszy I
- Strzelanie z kuszy II
Handel
- Negocjacje łowcy I (+5% nagrody)
- Negocjacje łowcy II (+15% nagrody)
- Negocjacje łowcy III (+25% nagrody)
Wytrzymałości:
- Wytrzymałość na ból
Przed Twierdze wyszedł Arthas i zaczął on czekać na Darkona... Darkon się zaś zjawił...
Arthas zaś, dowiedział się o misji, poszedł on do Alchemika, a gdy już u niego pobył, wyruszył w las...
Darkon:
Wtedy też przypomniał sobie, że u Alchemika nie był, a Darkona posłuchał jedynie tak, że ten coś mówił, a Arthas zapamiętał jedynie jakiś adres w porcie. Przyszedł też czas na rozmyślania. Czy ÂŁowca, Arthas pójdzie dalej w las, pchać się w paszczę jakiegoś Cieniostwora, czy też może wykona to zadanie i pójdzie pod zapamiętany mgliście ze spotkania z Darkonem adres.
// O ile dobrze pamiętam to ja jestem MG zadania, który mówi ci, co powiedział ci pieprzony alchemik, u którego nawet nie byłeś. U mnie co prawda też, ale nie będę tracił czasu na twoje rejsy na wyspę wulkaniczną, a zadanie robię tylko dlatego, że ktoś ci coś tam zaakceptował w tym temacie. Won do alchemika, dowiedzieć się gdzie są ci krwiopijcy. Mieszka on w małym domku w porcie, nieco schowanym za Speluną Hazardu. //
Eregrin:
//Sorka...
W takim razie, poszedł on zaś pod adres do portu... Znalazł domek, który był mały, a na drzwiach było napisane: ALCHEMIK. Zapukał i usłyszał stąpanie nogą w domu, a to oznacza, że chyba ktoś podchodzi do drzwi...
Darkon:
- ÂŁowca, hę? - powiedział mężczyzna który wyłonił się zza drzwi
- Tak - przytaknął tylko Arthas
- A więc masz mi przynieść truciznę krwiopijców. Odpowiednie stado znajdziesz na polanie, na wzgórzu niedaleko Ombros. Wyjdz z miasta i kieruj się drogą na wschód. Może nie jest to duże miejsce, ale powinieneś je zauważyć. Jestem gotów zapłacić 75 szt. złota. Jakieś pytania, czy bierzesz się od razu do roboty?
// To MG decyduje czy coś spotkasz, czy coś znajdziesz, czy coś wygląda tak a nie inaczej. Wyucz się tego na pamięć, a raczej nie będziesz miał nigdy problemów z wykonywaniem zadań ^^' //
Eregrin:
- Tak, jestem gotowy, maszeruję na tą całą polanę pełną krwiopijców... - rzekł Ar.
- Dobrze, w takim razie czekam... - rzekł Al.
Arthas zaś, opuścił już domekj tego starego alchemika i udał się do bramy miasta...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej