Strefa pomocy > Gothic II oraz Noc Kruka

Kiedy pójść do Górniczej Doliny (na jakim levelu)?

<< < (4/13) > >>

Ponurak:
Jak ja tam idę to wybijam wszystko prawie w khorinis. Mam wtedy orkową zgubę i mastera broni jednoręcznej. ÂŻaden problem ^^

boss5577:
!!możesz isc nawet na 10 levelu musisz mieć conajmniej 5 mikstur szybkości i 5 przemian w wilka.Potem dochodzisz do rycerzu,potem wchodzisz przez drzwi i trzymasz się lewej strony skalnej sciany,poniewaz jest tam tunel i tajne przejscie do przelenczy w GD.Napotkasz tam tylko kilka olbrzymich szczurów i kilka wilków!!
!!Reszte sam zrób   !!

maxior:
Opłaca  nauczyć się alchemii...
Wcale nie trzeba zostawać czeladnikiem u Constantina... Jeżeli jesteś magiem ognia to nauczy cie Neoras a jak kimś innym  to idziesz do Sagitty, wykonujesz dla niej misje(tj. przynosisz słoneczne ziele, które leży obok czarnego trola) i ona cie nauczy... ÂŻeby się nauczyć robić miksturę siły trzeba nauczyć się przyrządzać kilka innych miksturek niestety(dokładnie nie pamiętam, chyba 3 pierwszych leczenia) wtedy dopiero pojawi się możliwość nauki eliksirów zręczności (chyba u Sagitty) i siły (u constantina-jak będziemy umieli trochę alchemii to jak do niego zagadamy to nas za darmo nauczy). Z początku trzeba wydać trochę PN ale się opłaci... potem trzeba trochę pochodzić po wyspie i znaleźć szczawie królewski i smocze korzenie lub goblinie jagody...
Ja w ten sposób na końcu gry miałem ponad 100 i siły i zręczności jak grałem łowca smoków a zaoszczędzone PN dałem w posługiwanie się łukiem(miałem na 100%-tylko że na końcu)) i mieczem(jakoś 70%)- mówie opłaca się tak zrobić...
A jak mamy tak 12 Level lub więcej i za pomocą eliksirków mamy 60 siłki to zaraz za mostem( jak   już się zejdzie na dół z przełeczy i idzie prosto dróżką) W GD jest jaskinia i sporo czarnych goblinów a w środku leży sobie topór bojowy(60 obrażeń-sporo jak na 2 rozdział...) ta broń nam ułatwi życie   A co do pancerza to kupujemy ciężki pancerz straży lub pancerz najemnika... i wtedy zabijamy wszystko co się rusza( rzecz jasna unikać orków bo tacy potęzni jeszcze nie jesteśmy( chociaż z pojedynczymi powinniśmy sobie poradzić)- to mój sposób na Gothica...

Dementor:
Odpowiem krótko ;D
Wiesz, maxior ma rację, jednak niekoniecznie trzeba mieć duży level. Trzeba mieć spryt, wszakże mój brat dostał się tam na 1 poziomie(z 4 miksturami szybkości). Jak chcesz pożyć dłużej niz 2 sekundy polecam od 7 do 16 levelu. Potem już łatwizna

Gorion:
Do górniczej doliny w II rozdziale zawsze idę na ok.10 levelu(z 4 zwojami przemiany).
Natomiast na smoki trzeba mieć już ok.20 level, żeby bez zbędnych ceregieli je wybić.

Pozdrawiam Gorion

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej