Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie

GeForce vs. ATI Radeon

<< < (9/11) > >>

Jachu123:
Witam, założyłem ten temat po to aby dowiedzieć się jakie jest wasze zdanie na temat obu producentów i samych kart,

a więc ja teraz przekonałem się do kart ATI ponieważ są na prawdę potężne są mniej moco żerne od kart NVidi a do tego kosztują o nawet 400 zł mniej, weźmy taką ATI Radeon HD 4870, dorównuje ona NVidi Geforce gfx 280 a kosztuje o 400 zł mniej, chciałbym się dowiedzieć co wy sądzicie na temat obu producentów

ps. jest podobny temat ale w tym chciałem podejść do sprawy bardziej technicznie.

Taki temat już istnieje.

Seth:

--- Cytuj ---Te starsze Radeony (na AGP x8) to nawet były dobre, ale teraz co je robią to jakiś szajs i w ogóle drogie...
--- Koniec cytatu ---

Co prawda to prawda ja mam właśnie PC pod AGP x8 i cholernie ciężko w ogóle z grafiki coś dostać pożądanego... wiem coś o tym bo właśnie teraz chciałem sobie grafikę kupić. Zdecydowałem się na Radeona HD 3850 za którego zapłaciłem dość dużo ... ale to jedna z najlepszych kart pod AGP . Szkoda ze z GF nic niema porządnego pod te złącze bo chętnie bym kupił

Patty:
Imroth, ile zapłaciłeś za swojego radeona? Bo tak się składa, że niedawno wymieniałem kartę akurat na taką i jestem ciekaw, czy nie przepłaciłem. Ja zapłaciłem 300 zł.

Zombik625:
Posiadam kartę ATI Radeon HD 3800 za którą wydałem 250 zł i muszę to przyznać że jeszcze mnie nie zawiodła. Niestety na temat kart NVidi się nie wypowiem gdyż takowych nigdy nie posiadałem. Ale jeśli mam już coś powiedzieć( Informacja z niepewnego źródła, może nie mieć nic wspólnego z rzeczywistością) to na Hyperze usłyszałem jak przedstawiciel GF mówił że jego karty królują na małych i średnich rozdzielczościach, gdy ATI jest najlepsza na duże.

Seth:
Nifrenithil zapłaciłem 500 zł i to tak po dobrych znajomościach bo miało być  500 z hakiem
ale cóż tak jak wspomniałem karta jest pod złącze AGP . Z tego co się po sklepach obracałem u mnie w Suwałkach Radeon 3850 na PCI kosztuje 285 zł coś w ten deseń więc jeżeli dałeś 300 zł więc zapewne masz złącze PCI i nie przepłaciłeś

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej