Tereny Valfden > Dział Wypraw

Kierunek - Numenor

<< < (3/14) > >>

Sado:
- Niezbyt dużo... nigdym tam nie byłem, jednakże Dragosani, którego znam już przeszło 15 lat, co nie co mi opowiedział. Niegdyś kraina wampirów, aktualnie jest tam mała wioska... Nie powinniśmy spotkać tam jakiś większych niebezpieczeństw... Kiedyś IsentoR wyruszył tam z ekipą i raczej oczyścili teren z większych przeszkód... przydałoby się zwiedzić wyspę... może odkrylibyśmy jakie ściekawe ruiny... lub coś w tym stylu...

Isentor:
Dobiliście do małego portu, rybackiej wioski Atusel. Sołtys rozkazał niewolnikom rozładować towary. Was uraczono jadłem i napojami.

Boba Fett:
- Jedzcie, póki możecie - rzekł do wszystkich zebranych Generał. - Nie wiadomo, kiedy czeka nas kolejna strawa.
Stół był zastawiony w miarę obficie, nie zabrakło także odpowiednich trunków. Prócz zwykłej wody i ryżówki, był tam również w drobnej ilości alkohol, którego żołnierze pili z umiarem - wiedzieli, że są ciągle na służbie i nie wiadomo, kiedy miał nastąpić wymarsz.
- Dowódco - Fett jeszcze raz zagadał do Lorda Sado. - To jest tylko port. Chciałbym się dowiedzieć czegoś więcej o tej krainie. Klimat, teren i tak dalej. Jesteś w stanie udzielić mi odpowiedzi? To jest dla mnie dosyć ważne, gdyż nigdy nie interesowałem się tą wyspą i nie mam o niej bladego pojęcia.

Marsik:

--- Cytuj ---- Jedzcie, póki możecie - rzekł do wszystkich zebranych Generał. - Nie wiadomo, kiedy czeka nas kolejna strawa.
--- Koniec cytatu ---
Na te słowa generała, Marsik przysiadł do stołu. Zjadł trochę, popił trunkiem procentowym i powiedział:
- Mi to starczy. Dowódco, kiedy wyruszamy dalej? - zapytał Fetta, który czekał na odpowiedź Crisisa.

Sado:
Sado ugryzł trochę chleba i popił wodą.
- Raczej nie powinniśmy spotkać tutaj wielkich śnieżyc ani pustyni. Klimat mniej więcej podobny do tego z Marantu... O ile się nie mylę na na południowym-zachodzie, tuż za górami jest mały skrawek pustyni. Ta wyspa jest mniej więcej 3 razy większa od Marantu. Na północy występuje całkiem duży obszar górski. Wyspę dzieli na pół rzeka, którą musimy przejść, jeżeli chcemy przejść na drugą stronę wyspy... lub przejść górami. - Powiedział Dracon, po czym wypił kubeł wody. - Co sądzisz o tym byśmy zwiedzili tę wyspę?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej