Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Nowi Magowie
!Rafaello!:
A może Magowie ÂŚwiatła? Wyznawaliby Innosa. W końcu jest bogiem ognia, sprawiedliwości i światła. To zapomniany starożytny zakon magów - wojowników. Nosiliby złote szaty, takie jak Magów Ognia. Do walki służyły im by magiczne kostury. W przeciwieństwie do Magów Ognia, nienawidziliby ciemności obsesyjnie. Niszczyliby wszystko co mroczne i złe. Jeden silniejszy od trzech paladynów i trójki Magów Ognia razem wziętych . Szaty z elementami czystej magicznej rudy. Kilku Magów ÂŚwiatła jest straszniejszych od całej armii demonów. Ale wiedliby spokojny żywot na tajemniczej wyspie, do której tylko oni mają dostęp. Byli to przodkowie Magów Ognia. Niestety zaginęli w jednej z wielu bitew przeciw ciemnościom Beliara. Do dziś nie można odnaleźć tajemniczej wyspy ÂŚwiatła.
Dowódca Paladynów:
No cóż każdy miał fajne propozycje.Moim zdaniem w Gothicu 2 mogli się pojawić :
-Magowie elektryczności-bardzo potężni magowie,używający zaklęć:deszcz piorunów,piorun kulisty,itp
-magowie ziemi-magowie,których żywiołem jest ziemia.Używaliby zaklęć-Trzęsienie ziemi,deszcz skał,lawina
-magowie powietrza-Magowie potężni używający potężnych zaklęć-Tornado,uderzenie wiatru,Burza,
-magowie światła-Magowie ci nienawidzą Beliara i niszczą wszystkie jego stwory.Używają zaklęć-ęksplozja światła,światło.
Doman:
Bardzo fajnie by było gdyby wystąpili magowie wiatru. Zawsze lubiłem oglądać tornada, oczywiście w tv xD. Istniałby tylko 1 problem - jakiego boga by wyznawali? może byliby grupką ludzi która nie wyznaje innosa, adanosa i belialra? a może wyznawaliby śniącego (bo przecież bohater gry nie zabił śniącego tylko przeniósł go do jakiegoś wymiaru), a może byłby jakiś nowy bóg i np. śniący był jego stworzeniem, chociaż gdzieś czytałem że był stworzeniem beliara
Czary maga wiatru: odepchnięcie wiatru - powodowałoby odrzucenie przeciwnika na dużą odległość, tornado - zadając obrażenia unosi przeciwnika na dużą wysokość i puszcza, co powoduje rany, kula wiatru - podobne do kuli ognia tylko po trafieniu odrzuca przeciwnika zamiast go podpalać. Na razie nic innego nie przychodzi mi do głowy ale na pewno mag wiatru był by dużym urozmaiceniem gry
Pozdrawiam
Pan Mroku:
Ludzie!
Magowie Ognia-Innos
Magowie WOdy-Adanos
Nekromanci-Beliar
Nie widzicie ze żeby byli nowi Magowie musieli by byc nowi Bogowie?
A niektorzy wymyslali takie czary co odbiegaja od gry!
Jak mogla by byc lawina?Czzlowieku W GOTHICU ANI INNEJ DOBREJ GRZE NIE DA się (PUKI CO) NISZCZYC TERENU
Ale fajnie by bylo zburzyc wieze hehe
addo:
Ja chciałbym,żeby było więcej czarnych magów,nie tylko nekromantów,ale np. magów specjalizujących się we władaniu duszami.Mogli by robić z NPC(no może prócz innych magów)swoich niewolników.To oni byli by odpowiedzialni za przemiane wyznawców ÂŚniącego w poszukiwaczy a upadłych paladynów w wojowników cienia.
Na ich siedzibe świetnie by pasowała dawna świątynia ÂŚniącego.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej