Autor Wątek: Styl walki  (Przeczytany 22412 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mentos

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
Odp: Styl walki
« Odpowiedź #20 dnia: 05 Luty 2008, 19:52:39 »
najcześciej walcze b.jednoręczną odciągam pojedynczo przeciwników lecz zdarza się że używam łuku/kuszy czy też magii

Offline mag kręgu płomyczka

• Kret
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 03 Marzec 2008, 14:59:25 »
Jeżeli chodzi o mój styl walki... hm... zależy terz kim gram, jeżeli gram magiem to sprawa prosta:
wyuczam się czwartego kręgu, biore burzeognistą/ piorun kulisty i idę zabijac( obydwa czary po urzyciu zawsze ogluszaja na kilka sekund co pozwala wykonczyc orka, cieniostwora itp.), a jeśli walcze ze slabszymi mobami to mieczem( za czasu kiedy bylem cieniem mam 1 lvl br.jednrecznej)

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #21 dnia: 03 Marzec 2008, 14:59:25 »

Offline Pr0c3n7

• Kret
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 04 Marzec 2008, 19:34:26 »
Ja tam lubię wyzwania więc rzucam się z mieczem dwuręcznym na duże gruby przeciwników  A tak na serio to kombinacja kusza/zwoje/miecz dwuręczny. Zawsze "zaczynam" przeciwników z dystansu a gdy jestem pewien ze dam rade idę w walkę wręcz. Ewentualnie czasem wspomagam się zwojami ale nie przepadam za magią...

Offline sluga bogow

• Kret
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 29 Marzec 2008, 17:44:10 »
Ja zazwyczaj normalnie walczę mieczem (jeżeli mało przeciwników). Jak jest ich więcej i otaczają mnie ,to wtedy uciekam trochę do tyłu i atakuję... i tak aż  wszystkich wykończę. Jak przeciwnik jest daleko to załatwiam go z kuszy( albo łuku ) lub za pomocą magii. Czasami gdy jest ciężko to wspinam się wysoko i korzystam z czarów lub atakuję ponownie.

Offline sluga bogow

• Kret
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 29 Marzec 2008, 17:45:18 »
Ja zazwyczaj normalnie walczę mieczem (jeżeli mało przeciwników). Jak jest ich więcej i otaczają mnie ,to wtedy uciekam trochę do tyłu i atakuję... i tak aż  wszystkich wykończę. Jak przeciwnik jest daleko to załatwiam go z kuszy( albo łuku ) lub za pomocą magii. Czasami gdy jest ciężko to wspinam się wysoko i korzystam z czarów lub atakuję ponownie.

Offline Airyx

• Myśliwy
  • Reputacja: -2
  • D'hara!
« Odpowiedź #25 dnia: 18 Maj 2008, 16:19:57 »
Ja zazwyczaj staram się wywabiać wrogów pojedynczo, a jeśli już walczę z dużą grupą to wpadam w szał bojowy i siekam wszystkich jak najszybciej i jak najmocniej  . Gdy jest niebezpiecznie to wycofuję się na z góry upatrzoną pozycję aby podreperować zdrowie, po czym wracam dokończyć robotę. Często też korzystam z łuku, kuszy albo czarów na odległych wrogów.

Offline Dementor

• Myśliwy
« Odpowiedź #26 dnia: 19 Maj 2008, 14:02:36 »
Ja, tak jak w Morrowindzie, jestam magiem bitewnym-gdy jest bardzo wielu przeciwników(dosłownie pow. 100) to używam masowej zagłądy, jakiegoś mocnego czaru, lecz, gdy jest ok. 20 orków, to obstawiam na broń białą, szczególnie 1h bo dają cios==>blok jednocześnie. A jak nie daję sobie rady to: albo walę z łuku z dogodnej pozycji(może być też kusza) albo wzywam armię ciemności, która kończy zabawę!

Offline Dowódca Paladynów

• Kopacz
  • **
« Odpowiedź #27 dnia: 19 Maj 2008, 14:09:24 »
Ja wale mieczem gdzie popadnie czasem wale z kuszy a czasem z magii.Próbuję się jak najbardziej oddalić od wroga a potem nawalać z broni zasięgowych (przy odrobinie szczęścia nie odniosę żadnych obrażeń)

Offline Paul_12

• Kret
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 24 Lipiec 2008, 15:46:35 »
Jak jakis potwór do mnie biegnie strzelam z łuku a jak się przybliży ciacham go Toporem jeżeli będę miał mało zdrowia oddale się i wypije eliksir uzdrawjający i ide dalej walczyć.

Offline Mc

• Kopacz
  • **
  • Liczy się równowaga, reszta jest nieważna.
« Odpowiedź #29 dnia: 24 Lipiec 2008, 16:30:43 »
Ja walcze z potworami z którymi dam rade walczyć bez użycia jakich kolwiek środków do "naładowania" PÂŻ. Na początku wydaje od 1-4 strzałów z kuszy/łuku a następnie wyciągam broń. Jeśli gram magiem rzucam  jakiś dalekosiężny czar a kiedy potwór jest blisko używam mocnych czarów lub czarów powietrza które odrzucają i wywracają potworki, ale obcja tylko dla zabawy.

Offline Ball Devan

• Kret
  • *
« Odpowiedź #30 dnia: 24 Lipiec 2008, 18:06:53 »
Ja zmieniam się w jakieś zwierzę i w nocy odmieniam się w beziego i wale z miecza (jak jestem blisko) lub z łuku (jak daleko xD):D :D :D :D :D :D

Offline Drago159

• Kret
  • *
  • Chwała Innosowi!
« Odpowiedź #31 dnia: 25 Lipiec 2008, 23:31:37 »
Broń jedno ręczna zawsze :D

Offline Drago12

• Kret
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 30 Lipiec 2008, 20:13:37 »
kiedy widze grupke potworów wyjmuje łuk(lub rzucam czary) i zaczynam do nich strzelać a kiedy podejdą blisko wyjmuje miecz i zaczynam je wycinać . Jeśli przeciwnik jest za trudny wchodze na jakomś skałe i  atakuje go

Offline Pepesi

• Kret
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 31 Lipiec 2008, 18:00:16 »
Ja wyprowadzam kombos ciosów i wtedy odskakuje trochę do tyłu i tak w kółko. Nie zależy to od liczby wrogów bo zawsze ta taktyka jest skuteczna.

Offline Laki13

• Kopacz
  • **
« Odpowiedź #34 dnia: 02 Sierpień 2008, 20:41:10 »
Ja mam taką strategię:
Gdy widzę, że potwory są daleko to wyjmuję kuszę, albo łuk i nawalam ich, a gdy podejdą bliżej to używam czrów (kula ognia przeważnie) i ich dobijam, a jak nie mam czrów to wyjmuję broń dwuręczną i ich zabijam normalnie mieczem.

Offline Paladyn18

• Kret
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 04 Sierpień 2008, 20:38:42 »
Mój sposób jest taki najpierw odciągam ofiarę od stada i wtedy go zabija.
sposób 2 jest taki że kiedy jest tylko sam to zakradam się do niego i go atakuje

Offline Ainur

• Magnat
  • Reputacja: 21
« Odpowiedź #36 dnia: 12 Sierpień 2008, 14:34:51 »
Staram się unikać walki z liczniejszymi grupami dlatego wtedy przemieniam się w jakieś zwierzę a jeśli jest taka potrzeba to używam broni jednoręcznej.

Offline Julian

• Redakcja
  • Reputacja: 6657
  • Nie tykaj stopy!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #37 dnia: 12 Sierpień 2008, 16:54:17 »
Ja zazwyczj najpierw wale z łuku potem jak sie przeciwnik do mnie dobiegnie zaczynam walczyc mieczem najczęściej jednoręcznym.

Offline Patty

• Weteran
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #38 dnia: 12 Sierpień 2008, 20:47:02 »
Zawsze staję na kamień, aby mieć dobry widok i strzelam z łuku. Bardzo lubię ten styl i nie zamierzam go opuścić. Ale jak podchodzi taki jeden z mieczem, to wyciągam własny, jednoręczny, bo szybszy, i walę. Ale ze strategią. Szczątkową, ale strategią. Nie tracę wielu punktów życia, często wcale.

Offline Eskel

• Kopacz
  • **
  • Najlepszą obroną jest atak!
« Odpowiedź #39 dnia: 12 Sierpień 2008, 21:09:28 »
Brońą dwuręczną gdy robie obrót to zawsze kogoś z tyłu pieprzne. A jak bede tracił sily to magia uleczenia i jakiś deszcz ognia czy cos... :)

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #39 dnia: 12 Sierpień 2008, 21:09:28 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18