Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Niedopatrzebnie PB w gothic 1!
gorn99:
no tak, po prostu widać tutaj że chłopaki z PB tworząc pierwszą część gry nie myśleli przyszłościowo, bo mogli przecież inaczej rozwiązać ten problem np. diego stojący przed obozem mówi nam "kilku chłopakom udało się wymknąć i zaszyli się gdzieś" i nie musieliśmy ich wcale spotykać. Ja tez nie mam pretensji bo te wątki z nocy kruka dotyczące byłych kupców i magnatów jak np. głowa bloodwyna, fisk - jako niedoszły zabójca estebana czy sam wątek z krukiem były świetne.
EDIT:
To ciekawe co mówisz Respev, możesz podesłać link do tego wywiadu/informacji? Widocznie uznali, że oprócz słynnej szóstki - Lestera, Gorna, Diega, Miltena, Laresa i po części Xardasa[niewiadomo jak rozwiążą ostatecznie ten motyw], ktoś jeszcze powinien nam towarzyszyć przez wszystkie części gry.
Dante:
Chciałbym zauważyć, że po wybiciu straży przy ornamencie w budynku MO każdy rozsądy bierze teleport do bezpiecznego miejsca, a nie idzie na zabój w środek obozu. Więc tutaj wykorzystanie Kruka wydaje mi się uzasadnione. Ktoś tam powiedział o Thorusie. Chłopcze, a masz gdzieś napisane że Thorus nie żyje? NIe więc twa teoria jest bez pokrycia. Tak samo jak w NK wychodząc z obozu Thorus żyje! ;]
Jakby sie ktoś czepiał, że możemy zabić Thorusa etc. to nie grając na kodach cięzko byłoby przebić się przez armie SO.
Yeed:
Jak jesteś w SO..rzucają się na ciebie wszyscy strażnicy...więc Thorus także
Idąc logicznym tropem..wyżynamy wszystko co się rusza i nas atakuje..więc Thorus też ginie :P
dlatego też moja "teoria" jak to określasz ma uzasadnienie
--- Cytuj ---Jakby sie ktoś czepiał, że możemy zabić Thorusa etc. to nie grając na kodach cięzko byłoby przebić się przez armie SO.
--- Koniec cytatu ---
Jak wparowujemy do SO w G1...
mamy wypaśne staty i zbroję oraz mieczyk...
nikt nam nie podskoczy więc o jakiej armii ty mówisz to ja nie wiem
Cienie (oprócz scatiego) i kopacze boją się nas a strażnicy to betka
Dante:
Nie kojarze by Thorus biegł do ciebie, aż do siedziby magów. (A tak to chyba Thorus jest nieśmiertelny nie?)
Ale dla czystości..mówię o grze bez kodów. Bo jeżeli takowych używasz to oczywiście idziemy na "impreze" ^^
gorn99:
--- Cytat: Yeed ---Jak jesteś w SO..rzucają się na ciebie wszyscy strażnicy...więc Thorus także
Idąc logicznym tropem..wyżynamy wszystko co się rusza i nas atakuje..więc Thorus też ginie :P
dlatego też moja "teoria" jak to określasz ma uzasadnienie
--- Koniec cytatu ---
tu akurat nie masz racji, thorus jest neutralny tak jakby nie widział i nie slyszał co się dzieje stoi przed wejściem do górnego miasta i nadal możemy rozpocząć z nim dialog jak gdyby nigdy nic i tak jak kolega wspomniał - jest nieśmiertelny.
Ustosunkowując się do tego, co napisaleś wcześniej Dante to jest trochę prawdy w tym co mówisz, ale skoro dali runę której zauważyć się nie da, [bo wejście do tej wieży to wątek na stałe wmieszany w fabułę, niezależnie jaką drogę obierzemy] to mogli rozsądniej to rozegrać.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej