Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Niedopatrzebnie PB w gothic 1!
gorn99:
Witam.
Ostatnio coś mnie natchnęło i postanowiłem po raz kolejny przejść gothica 1. Oczywiście grę już zakończyłem jednak zdziwiło mnie jedno - w 5 rozdziale, kiedy wrócimy ze świątyni śniącego i idziemy do Xardasa opowiadamy mu czego się dowiedzieliśmy mówimy mu również, że przydałaby się lepsza zbroja, bo ta którą obecnie posiadamy jest nieszczelna. Xardas daje nam klucz do skrzyń w swojej zatopionej wieży i kiedy otwieramy jedną z nich w pomieszczeniu z czerwonymi światłami o dziwo znajduje się tam również teleportacja do magów ognia. Jak wiadomo od 4 rozdziału stary obóz po zalaniu starej kopalni został szczelnie zamknięty, a magnaci i ich podwładni wybili magów ognia [poza Miltenem] i nastawili się wrogo, do każdego kto nie należy do ich klanu w tym także nas (bohatera). Więc kiedy posiadamy ów runę teleportacji i przetransportowujemy się błyskawicznie do starego obozu na miejscu czeka na nas powitanie "czekaliśmy na ciebie - wiedzieliśmy, że ktoś kiedyś odkryje to przejście". Zabijamy, co do zabicia mamy i wychodzimy na główny dziedziniec górnego miasta w starym obozie i tu dochodzę do sedna - nagle atakuje nas Kruk. O dziwo - przeciwnika da się łatwo rozłożyć i w dodatku zabić/wykonać egzekucję [LPM LPM W/UPARROW] przebijając go mieczem na wylot. Chciałem tu nawiązać do tego, że dodatek do gothica 2 nazywa się noc kruka i to tytułowy bohater jest tam naszym głównym celem, jednak jak może żyć skoro sami go wykończyliśmy? Chłopaki z Piranha Bytes chyba sami się pogubili w tym co zrobili, chociaż to tylko błahostka.
Zaobserwowaliście też inne tego typu niedopatrzenia?
kubason:
Mnie to osobiście też wkurzyło, bo w G1 Kruk ginie, a w Noc Kruka słyszymy zdanie "Przeżył jako jeden z nielicznych". Ale uważam że PB zrobiło dlatego że ów Kruk był zaraz po Gomezie jeśli chodzi o władze w SO i teraz go wykorzystają do dodtaku. Ale jak byś zauważył w NK jest też mnóstwo osób z SO, które też mógłbyś zabić np. Fish lib nawet Dexter co pojawia się w G2:D
gorn99:
--- Cytat: ..::Bezimienny::.. ---Mnie to osobiście też wkurzyło, bo w G1 Kruk ginie, a w Noc Kruka słyszymy zdanie "Przeżył jako jeden z nielicznych". Ale uważam że PB zrobiło dlatego że ów Kruk był zaraz po Gomezie jeśli chodzi o władze w SO i teraz go wykorzystają do dodtaku. Ale jak byś zauważył w NK jest też mnóstwo osób z SO, które też mógłbyś zabić np. Fish lib nawet Dexter co pojawia się w G2:D
--- Koniec cytatu ---
Tak, tylko że Fisk czy Dexter nie chcą się z nami bić i nie musimy ich zabijać bo uciekają, a przetelportowując się do starego obozu kruk rzuca się na nas. W grze masz swobodę - świetnie nie musisz zabijać fiska, ale kiedy kruk rzuca się na ciebie to chyba trochę dziwne, że pojawia się nagle jako główny bohater w g2 NK
Yeed:
Tak samo można dorzucić Bloodwyna.....któremu urywamy łeb w dodatku
Czy Thorusa (który dożywa aż do G3)
Na potrzeby niezłej Fabuły jestem w stanie wybaczyć im taką gafę.
W końcu byłoby z deka dziwnie jakby już nikogo nie było xD z zabijaków z SO
Respev:
--- Cytuj ---Czy Thorusa (który dożywa aż do G3)
--- Koniec cytatu ---
Mało tego, w Gothic 3 zabijamy go ponownie jesli opowiadamy się po stronie buntowników, a Spellbound poinformowało, że pojawi się on również w Gothic 4...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej