No, Polska jest wreszcie na Euro 2008. Po ciężkich Eliminacjach, jesteśmy na turnieju marzeń Europy. Nie udało się Deynie, Bońkowi, ale dzisiaj się udało. Po znaliśmy także Grupy w jakich zagrają poszczególne Reprezentacje.
Oto one:
GRUPA A
1. Szwajcaria
2. Czechy
3. Portugalia
4. Turcja
GRUPA B
1. Austria
2. Chorwacja
3. Niemcy
4. Polska
GRUPA C
1. Holandia
2. Włochy
3. Rumunia
4. Francja
GRUPA D
1. Grecja
2. Szwecja
3. Hiszpania
4. Rosja
Oczywiście Grupą śmierci jest Grupa C, gdzie zapowiada się ciekawie, bo wszystkie Reprezentacje prezentują dobry poziom. Zresztą wszystkie szesnaście drużyn prezentuje dobry poziom, jedynie brakuje tu Anglii i mamy całą Europejską elitę piłkarską.
Los chciał, żeby Polska trafiła do Grupy B, gdzie zagramy z Niemcami, Chorwacją i Austrią. Zapewne faworytami są Niemcy i Chorwacja, ale Polska nie była też faworytem pod czas eliminacji do Euro, to może i tutaj też sprawią nam niespodziankę i wyjdą z Grupy, a może nawet powalczą o medal.
Powiedzmy też tak szczerze, że w chwili obecnej nasza Reprezentacja gra dobrze i skutecznie. A to za sprawą naszego trenera, który odbudował kadrę, a także udoskonalił ją. Polska, pod czas Euro może być Czarnym Koniem, tak jak Grecja w 2004. I nawet sięgnąć po złoto. Nie mówcie że to nie możliwe. Bo nie ma rzeczy nie możliwych. Tak samo było mówione przed Eliminacjami do Euro, że to dla nas za wysokie progi. Tutaj będzie tak samo.
Czytałem na wortalach, że nasi rywale się nas nie boją. Mówi się że nie wolno lekceważyć przeciwnika, mam nadzieję, że nasi gracze udowodnią im na boisku kto będzie górą.
Analiza Grupy:
Austria - znowu trafiamy na gospodarza, do tej pory przegrywaliśmy (z Koreą i Niemcami), ale w chwili obecnej może być inaczej. Oni prezentują gorszy styl gry, grają mało skutecznie. Ale czas pokaże kto jest lepszy na boisku. Gramy z nimi 12 czerwca o godzinie 20:45, na stadionie w Wiedniu.
Niemy - nie miłe wspomnienia z nimi, ale los dał nam szansę na zemstę z Mundialu 2006. Czy ją wykorzystamy? Oby tak, bo było by wspaniale wygrać z naszym zachodnim sąsiadem, zwłaszcza na pierwszym meczu naszej Reprezentacji na Euro. To oni są faworytami Grupy B, ale Polacy łatwo nie odpuszczą. Sądzę że możemy wygrać, wystarczy odpowiednia motywacja, jak w meczu z Portugalią.
Chorwacja - to oni pokonali i upokorzyli Anglię. Z nimi gramy pierwszy ostatni mecz Grupowy. Pytanie, czy teraz dadzą nam w kość? Tak, jak Anglii. Chorwaci potrafią grać dobrze, ale w tym czasie gdy wygrali z Anglią, to jedna reprezentacja dała by radę. Presja na Anglii, rozpad drużyny, nijaki trener. Są trudnymi rywalami, ale mam z nimi sporę szanse, nawet na wygraną dużą różnicą bramek.
W przypadku gdy Polska wychodzi z Grupy to gra tak:
19 czerwca (20:45) Bazylea zw. grupy A - drugi z grupy B
20 czerwca (20:45) Wiedeń zw. grupy B - drugi z grupy A
Co można jeszcze napisać? Już wiem. Wystarczy taka forma jak podczas eliminacji i mamy nawet złoto.
Piszcie chętnie po dyskutuje na ten temat