Strefa pomocy > Gothic 3 oraz Zmierzch Bogów

Błędy w grze

<< < (12/13) > >>

SuuShenRon:
-W  Reddock przy eskortowaniu kowala w pewnym momencie znika. Po wczytaniu udalo sie go odeskortowac.
- Mieso Jelenia - misja od Charelsa. Zabilem chyba wszystkie jelenie w okolicy i nic, zadnego nie chce odemnie wziasc.
- Czasem nie moge atakowac, musze schowac i wyjac bron.

Niedokonca wiem czy jest to bug ale w innych miastach ktore wyzwolilem nie bylo czegos takiego. Po wyzwoleniu Gothy ze szkieletow i innego ustrojstwa zabralem sie za przeszukiwanie skrzyn, kufrow itp. Pozniej porozmawialem z Shawnem ktory zapewnil mnie ze zajmie sie odbudowa Gothy. No i ostatnio sobie tam wracam teleportem i nagle slysze "Stac!" i zostaje oskarzony o kradziez     Goni mnie jakis typek z palka :P Spuszczenie mu lania nie pomaga, lapowki wziasc nie chce. Jednak jak sie ocknal za 5 albo 6 razem dal mi spokoj wzial palke i wrocil do miasta  

W mini-poradniku do gry znalazlem nastepujace bledy:
- Montera - Zabij krowy -  wedlug poradnika nalezy ich zabic 6, jednak aby ukonczyc misje trzeba zabic wszystkie na farmie a jest ich 7 jesli dobrze licze
- Podobno po znalezieniu kamienia teleportacyjnego w Gotha uzywajac go mamy teleportowac sie do komnaty krola. Jednak ladujemy w swiatyni i aby dostac sie do krola trzeba wytluc cala mase orkow  

Jesli chodzi o znikajacego niewolnika ktory chce dostac sie do Okary, to znalazl go ktos moze gdzies w jakims dziwnym miejscu? Na farmie sprawdzalem i go nie ma, pozniej szedlem ta sama droga ktora mnie prowadzil no i oczywiscie go nie znalazlem. Moze jest ciagle kolo mnie tylko ze go nie widac  

Arti:
Lesson for Newbies 2

Kolejna leckja z cyklu " lekcje dla nubów " część 2

1) Wiele bugów jest spowodowanych słabymi PC'tami. Wasz PC'et źle wczytuje odpowiednie dane co sprawia, że potworki znikają w ścianach ( źle wczytany skrypt obiektu ) znikanie broni ( źle wczytany skrypt orężu ) i inne, które są przez to powodowane. Niektóre są przez pliki, ale te większość są przez słabe PC'ty. Pewnie zaraz ktoś wyskoczy, że ma dobrego PC'ta i, że i tak ma bugi, ale pewnie przez to, że przecenia staty swojego PC'ta i gra na dużych detalach, mimo iż nie muli, to mogą być problemy z danymi. Gadałem z ~DODO, który ma PC'ta jak marzenie, i mu nie wyskakiwały błędy, więc to mówi samo za siebie.

2) Zabawa z plikami .ini to samobójstwo, wierzcie mi, to przez to jest powodowane wiele bugów w stylu jeszcze gorszego wczytywania danych. Wygląda to tak

4 bugi - 2 bugi poprawione w .ini + trzy bugi z poprawiania .ini = 5 bugów czyli zyskujemy jeden bug <jupi>

Co niektóre bugi, to wina Pyranhy, ale inne to nasza wina naszych pieców, więc nie wiem czemu fani G3 uwzięli się tak na biednego PB, który przez tych sukinsynów ( mówię o większości fanów ) stracił prawa autorskie.

SuuShenRon:
Mysle ze Arti ma troche racji. Ale jesli komputer miesci sie w wymaganiach minimalnych to nie powinno byc problemow tym bardziej jezeli miesci sie w wymaganiach zalecanych.

Druga sprawa, zastanawia mnie jak sie ma zalecany procesor Pentium 4 3Ghz do nowych dwurdzeniowych procesorow ;)

No i po 3 mysle ze gdyby Gothic wyszedl pozniej, byloby wiecej czasu na doszlifowanie tytulu. Ale wiadomo presja wydawcy itp. No i pewnie wiekszosc by marudzila o przesunieciu premiery. A ja jestem zdania ze lepiej poczekac dodatkowy miesiac i cieszyc sie w pelni dopracowanym tytulem.

Badz co badz Gothic bardzo mi sie spodobal :D Mimo iz nie lubie gier tego typu. I zapewne gdybym nie musial sie uczyc to gralbym w niego na okraglo :)

Rapeed:

--- Cytat: Arti ---1) Wiele bugów jest spowodowanych słabymi PC'tami. Wasz PC'et źle wczytuje odpowiednie dane co sprawia, że potworki znikają w ścianach ( źle wczytany skrypt obiektu ) znikanie broni ( źle wczytany skrypt orężu ) i inne, które są przez to powodowane. Niektóre są przez pliki, ale te większość są przez słabe PC'ty. Pewnie zaraz ktoś wyskoczy, że ma dobrego PC'ta i, że i tak ma bugi, ale pewnie przez to, że przecenia staty swojego PC'ta i gra na dużych detalach, mimo iż nie muli, to mogą być problemy z danymi. Gadałem z ~DODO, który ma PC'ta jak marzenie, i mu nie wyskakiwały błędy, więc to mówi samo za siebie.

--- Koniec cytatu ---
Po Pierwsze Arti to wcale nie jest usprawiedliwienie na to, że Gothic 3 posiada bardzo dużo Bug'ów. Jakoś wiele podobnych gier i mających podobne wymagania nie "sypie" się tak jak Gothic. Jeżeli podaje się jakieś wymagania sprzętowe to obowiązują zasady "działa, ale nie ma ładnej oprawy graficznej lub będzie słaby fps" a nie od razu gra szwankuje i "wprowadza" błędy.  A po drugie nie każdego w wielu krajach stać na takiego kompa jak ma ~DODO,  ale posiada sprzęt średniej klasy i na takim sprzęcie gra powinna jako tako działać, a nie psuć zabawy.  
--- Cytat: Arti ---2) Zabawa z plikami .ini to samobójstwo, wierzcie mi, to przez to jest powodowane wiele bugów w stylu jeszcze gorszego wczytywania danych.

--- Koniec cytatu ---
Z tym to się akurat zgodzę, ale też nie do końca.  Wydawca gry sam zamieszcza info w pliku .ini, że można go modyfikować, ale nie jest zalecane. Wielu fanów na całym świecie modyfikuje pliki .ini uzyskując lepsze lub gorsze efekty w grze. I tu również nie powinno być żadnych Bug'ów, ale jednak są i nic na to nie poradzimy.
--- Cytat: Arti ---Co niektóre bugi, to wina Pyranhy, ale inne to nasza wina naszych pieców, więc nie wiem czemu fani G3 uwzięli się tak na biednego PB, który przez tych sukinsynów ( mówię o większości fanów ) stracił prawa autorskie.
--- Koniec cytatu ---
A w tej Twojej wypowiedzi to poległeś na całej linii.  Owszem, to że są bugi w grze to wina PB ale jest to wina Pośrednia, ponieważ głównym "bugodawcą  " jest Jowood, który popędzając PB sam przyczynił się do niedopracowania gry. Gdyby tak nie gonili z terminem wydania gry, to programiści z PB zdążyli by dopieścić grę i działała by nawet na "odrobinkę" słabszych kompach niż podane minimum. A, no i jeszcze nie powinieneś obrażać większości fanów oskarżeniem o to, że PB straciło prawa autorskie do serii Gothic przez nich. BŁĄD i to ogromny. Jowood zerwał umowę z PB, ponieważ stwierdzili, że G3 to nie jest to co chcieli i nie dogadali się między sobą. A to wszystko jest winą TYLKO I WYŁĄCZNIE Jowood, ponieważ jak napisałem wcześniej JW ścigało PB terminami wydania gry aby tylko się "nachapać" kasy za kolejny tytuł tej serii. Co zresztą widać po tym, że chcą wypuścić na rynek kolejną część z tej serii.

Gorn04:
Ja też miałem parę błędów np.

1. Strzały wbijające się w roślinki ostatnio polowałem na słoneczne ziele  

2. W Cape Dun miałem niewolnika w regale.

3. Podczas drogi na pustnie w celu nauki walki dwiema brońmi chodziłem sobie po wodzie.

4. Nie wiem czy to bug, ale jadłem Dragot ile chciałem (po zjedzeiu wciskałem "i" i chowałem roślinkę, a potem robiłem to znowu) i przez to przy początku gry miałem 150 siły.

Biorąc Arti'ego pod uwagę przy moim kompie nie ma się co dziwić:
- Taktowanie pamięci procka 1800
- Ram ok. 750
- Karta graficza GeForce 5500 FX
Ale ogólnie gra mi sie dobrze, tylko strasznie mi chaczyło w Vengardzie  

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej