Strefa pomocy > Gothic 3 oraz Zmierzch Bogów
Błędy w grze
SoBeK:
Lord_Daro w Miniporadniku jest jeszcze jeden blad. Na stronie 12 w misji "rozpraw sie ze zlodziejami" jest podane zeby udac sie na polodnie natomiast prawidlowo to na polnoc. Dalej jeszcze nie doszedlem wiec nie wiem.
Kolejne zauwazone bugi:
1. Na polnocy wybijajac wilki przesunalem sie na lewa strone gory i w tym momencie zniknela mi cala bron na postaci, do tego strzelalem chyba powietrzem, bo wilkom nic nie bylo. Przesowajac sie kawalek dalej wszystko wracalo do normy.
2. Strzelajac z luku ze skalki wybijalem w pien wilki, ale bizon wszedl "w skalke" i mnie zabil. Wilki nie daly rady bo byly mniejsze niz wysokosc skalki.
3. Czasami zdazylo sie, ze strzelajac do postaci strzala przelatujywala przez nia nie robiac jej zadnej szkody.
3a. Mam screena jak jeden Ogr schowal sie w skale i tylko napis widac.
4. Nie wiem czy to wina buga czy zrobione specjalnie, ale na polnocy znajduja sie skupiska orkow i zabijajac ich czesto zdaza sie, ze musze jednego trafic kilka razy i dopiero pada (czyli normalne), ale tez rownie czesto moge trafic goscia raz i tez po nim. Powinien byc slabszy, ale punktow dostaje tyle samo za kazdego z nich.
5. Misja, zeby na polnocy w jednej z kopalni ubic 'duzego pajaka' (czeka tam 2 gornikow) po prosty byla nie do wykonania. W kopalni nie bylo zadnego pajaka (czy jak to sie nazywa) a gornicy nie pozwalali wyciagnac broni, bo chceli mnie sprzatnac jak to zrobilem. Udalo sie znalesc pajeczaka dopiero po kilkukrotnym ladowaniu gry.
6. Latajacych drzewek, skal itp (jak wspominal Soltys) jest cala masa.
7. W wielu domkach przez sciane widac galezie drzew.
8. Kilka postaci udawalo UFO i unosilo sie w powietrzu.
9. Duza ilosc strzal wbijala sie 'w powietrze' dosc duza odleglosc od sciany, czy drzewa.
10. Duza ilosc zabitych postaci 'chowa sie' pod ziemie, schody itp. - wystaja tylko nogi lub glowa.
11. Tak samo jak w pkt. 10 glowa mojego goscia wystaje ponad sufit
12. Przy kilku bugach zrobilem screenshoty wiec ciekawskich prosze o info.
RavenKP:
Ja mam tak ze jak wejde do jaskini to swieci we mnie slonce lub np jak podejde pod jakas wbita pochodnie to przez bezia widze ogien .Przedtem tego nie mialem moze wiecie jak temu zaradzic? TO stalo sie jak komp mi sie wylaczyl i zaczal sprawdzac bledy i usunal mi cos z gothica 3. Prosze pomozcie! Przeinstalowalem g 3 a nawet wind , ale to i tak nic nie dalo.
_Snopek_:
Ja znalazłem fajny bug mianowicie wspinaczke. Znajdujesz półkę skalną i skaczesz po niej cały czas a bezi co chwilke jest wyżej. W ten oto sposób można sobie często skrócić drogę
kalasz11:
Ja znalazłem buga w Cape Dun.
Ide do paladyna mam już reputacje zaraz powinien byc bunt
przechodze za arene a ty nagle znika mi ziemia pod nogami i spadam 200m w dół i klops
dostaje 80 doświadczenia i gine
Albo waliłem w wilka mieczem o on niereagował
alchemik w Cape Dun chodził w swojej chacie w powietrzu jakieś 2 m nad ziemią
I znalazłem Magiczną Barierę w gothic 3:p
jak chcecie screena pisać gg:9706552
Rozumiem to, że źle zinterpretowałeś teksty w grze...ale po oglądnięciu intro powinieneś się już czegoś domyślić.
- IsentoR
SouthMan:
Bo jest bariera nad stolicą :P Pograj troche a potem gadaj ;)
A co do bugów to ja mam zabugowaną ekipe gońców leśnych. Ich druidzi to latające głowy i jak sie chce sie z nimi pogadać to gra sie wywala :F I pare questów w plecy, damn :(
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej