Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Nekromancja

<< < (2/6) > >>

Dragosani:

--- Cytuj ---wierze w takie żeczy bo mój ojczym ma znajomego który rzucił na siebie klątwe przez przypadek i dopiero gdy spalił kilka dziesiąt ksiąg czarnej magii to przeszło...
--- Koniec cytatu ---

Tia... ciekawe skąd w/w osobnik miał takowe księgi...

hiena:
nie wiem... ale można kupić chyba lecz nie w zwykłych sklepach... kupował je kazdą za 1000zł w góre... miał manie na punkcie takich żeczy

Arkhan:

--- Cytuj ---Powiesz, przykłady biblijne ale biblia to jest książka ze zmodyfikowaną prawdą.
--- Koniec cytatu ---

Lol... jakieś dowody?

--- Cytuj ---a Bóg nie ma już moim zdaniem władzy jeśli istnieje
--- Koniec cytatu ---

I tutaj pokazałeś się że nie masz pojęcia o czym mówisz. Bóg ma władzę we wszystkim, problem polega tylko na tym, że to my wybieramy ponieważ mamy wolną wolę daną przez Boga.

Altair:
Generalnie to medycyna w przyszłości prawdopodobnie odkryje jak ożywić martwe tkanki i przywrócić organizm do stanu "używalności". Ciało. Umysł pewnie nie. Co do ożywiania za pomocą magii itp. to ja to robiłem :). W Marancie...
A tutaj kilka cytatów:

--- Cytuj ---Lol... jakieś dowody?
--- Koniec cytatu ---

A czy ty masz dowody na to, że Biblia mówi prawdę? :> Chyba nie. To jest właśnie to, co tygryski lubią najbardziej - wiara wyklucza wiedzę. Jeśli wiemy, nie musimy wierzyć, a jeśli wierzymy, to znaczy, że nie wiemy.

--- Cytuj ---I tutaj pokazałeś się że nie masz pojęcia o czym mówisz. Bóg ma władzę we wszystkim, problem polega tylko na tym, że to my wybieramy ponieważ mamy wolną wolę daną przez Boga.
--- Koniec cytatu ---

No nie wiem... jeśli ktoś jest deistą, to wierzy w Boga, ale odrzuca wiarę w jego ingerencję w wydarzenia na ziemi.

--- Cytuj ---wierze w takie żeczy bo mój ojczym ma znajomego który rzucił na siebie klątwe przez przypadek i dopiero gdy spalił kilka dziesiąt ksiąg czarnej magii to przeszło...
--- Koniec cytatu ---

Też kiedyś rzuciłem na siebie klątwę... zarejestrowałem się na tym forum :P. BTW - gdzie sprzedają takie książki? Kupiłbym sobie kilka egzemplarzy bo nie mam czym palić w piecu.

--- Cytuj ---A Bóg moim zdaniem ma gówno do gadania w dzisiejszych czasach albo go nawet nie ma...
--- Koniec cytatu ---

Wykaż szacunek do wierzeń innych ludzi. A czemu to w "dzisiejszych czasach" Bóg nie ma nic do gadania? A tysiąc lat temu miał? Bo ludzie nie mieli laboratoriów itp. i nie mogli potwierdzić niektórych rzeczy naukowo?

Moc Innosa:
swiat ma wiele tajeminc nie zdzwilbym się gdyby się to okazalo prawda
przeciez gdyby ktos 700 lat temu zauwazyl samochod powiedzial by że to magia
i jak mowilem więcej bylo wiekow w ktorych wierzono w magie a mniej w tych co niewiezono a wiadomo czemu
lekarstwa,nauka i inne rzeczy zastapily eliksiry,astrologie,chemie,wiare w amulety,czarownice i demony.Ale w pewnym sensie ten swiat jest jeszcze bardziej magiczny niz by wierzono przed wiekami

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej