Tereny Valfden > Dział Wypraw

Nauka umiejętnosci II - Bela

<< < (3/3)

Grison:
- Hmmm... ładnie Bela, ładnie- powiedział nauczyciel. Nie ma to jak mieć przy sobie miłego Drakonka. Co prawda nie było to mistrzostwo ale przyznam, że poradziłeś sobie całkiem dobrze. Teraz zajmiemy sie nauką ostaniej umiejętności, a mianowicie skrytobójstwa. Jesteś duży toteż za drzewem sie raczej nie schowasz. Ale słyszałem, że Drakoni są nadzwyczaj zwinni i szybcy, a to się może przydać.
Oto twoje zadanie... wejdź do twierdzy i pokaż mi, że dałbyś radę zabić dwóch strazników stojących na murach. Będę cię obserwował z zewnątrz. Masz złapać jednego, a potem drugiego i przetrzymć ich w takiej pozycji, że gdybyś naprawde chciał z nimi walczyć to ponieśli by śmierć.

Bela:
- Masz na myśli tych dwóch stojących dwa metry od siebie? mam zrobić tak żeby ani jeden nie pisnął a oboje byli bez głów?
- Nie, masz ich zaskoczyć, zasymulować zabicie, jednak nikomu masz nie robić krzywdy, obezwładnij ich, rusz się.

bela rozprostował skrzydła i wzleciał wysoko w powietrze i usiadł na jednej z wierz twierdzy. Rozejrzał się i pomyślał. Gdyby obu naraz chciał trafić skrzydłami, mógłby je sobie połamać. Bela podumał jeszcze chwilę i wiedział co zrobić. Wzleciał w powietrze i poszybował w kierunku dwóch strażników, złożył skrzydła jak sokół i pikował w dół, w jednego wleciał przewracając go na ziemię, upadając stracił przytomność, zaś drugiego porwał w swoje silne łapy i wzleciał z nim na paręnaście metrów, po czym wylądował, postawił go i powiedział
- to tylko ćwiczenia, nic się nie bój - po czym poleciał do nauczyciela i rzekł - jak widzisz jednego mógłbym zabić wlatując w jego głowę zamiast barku, drugiego chwyciłem w ramiona i mogłem nim rzucić z wysokości, albo zaraz przed jakimś budynkiem go puścić, a samemu lecieć do góry. jak widzisz oboje byliby zabici po cichu i szybko.. Jednak nie o to chodzi. dlatego spróbuje jeszcze raz, na tamtym wracającym łowcy.
po tych słowach bela przysłonił się czarnymi skrzydłami w krzakach. Zza liści wyglądał jak jakiś głaz, łowca go minął a Bela najciszej jak mógł wyprzedził go lasem mając już plan. na straży nie było nikogo przed bramą - poszli do kanciapy cucić kolegę. Gdy najemnik był już przed samą bramą coś błyskawicznie mignęło przed bramą i Blea już trzymał w swoich łapach nic nie podejrzewającego łowcę. ÂŁowca puścił towarzysza, poklepał go po plecach i udał sie do nauczyciela.

Grison:
- Dobrze Bela, dobrze. Jesteś szybki i zwinny, a to bardzo ważne. Jednak musisz jeszcze bardziej pracować nad sobą w tym kierunku tak aby szybkość i zwinność zrekompensowały ci twoje duże rozmiary. Bo w końcu trudno się ukryć ponad dwumetrowemu Drakonowi. Tak czy inaczej twoje szkolenie podobało mi się. Nabyłeś te umiejętności. A puki co... do zobaczenia!- powiedział nauczyciel po czym odszedł.  

Nauka Zakończona!

Nabyte umiejętności:

- Skrytobójstwo

- Zastraszanie

- Perswazja

- Chodzenie po trudnej nawierzchi

- Pierwsza pomoc

- Zakładanie pułapek

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18