Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Wrażenia z gry
Tommy1986:
--- Cytat: Deru ---Wrażenia z gry są super i 3 listopada kupuję polską wersję G3 testowałem na Intel Core 2 Duo E6400 , 4 gb ram , GeForce 7900GT powiem tak :
1 gb ram - 1 , 5 gb ram - Low - Bardzo dobre medium przy dobrej reszcie podzespołów
2 - 3 gb ram - High
3 - 4 gb ram - Ultra High
Do tej gry trzeba mieć duużo ram i dobrą kartę na medium możecie pograć od GeForce 6800 , Seria 7 z radeonami to niewiem bo testowałem z kolegą grę i właśnie na GeForce na moim gra poprostu płynęła na Ultra High z włączonymi wszystkimi opcjami , a na 6800 i 7300GT oraz 7600GS da się grać na bardzo dobrym medium z włączonymi wszystkimi opcjami oprócz AA i Filtrowania . Zapomniałem dodać , że gra pójdzie na komputerze z 512 ram , ale się będzie ostro cieła i bez trawy itd .
--- Koniec cytatu ---
Widze że fajnie przedtsawileś co nie którym wymagania lecz napisałeś też o 7600GS tylko spójrz na jedno Galaxy GS po podkreceniu jest lepszy niż GT po podkreceniu np z Gigabyte a poza tym szybsze pamięci
GaJdAtOr:
Ja nadal nie rozumiem Gram w obliviona na max Detalach oprucz/oprócz widocznosci bo mam ja ustawoną na Polowe i gra chula dobrze, A co do wymagana gothica to ja nie mam pytan grafa taka sama a wymagania tych dwoch gier różnia sie BARDZO, pirania znow sie nie postarala idento bylo z poprzednimi Gothicami, ta gra nawet na dobrych kompam potrafila zwalaniac jesli sie ustawilo widocznosc na MAX
Dzieki Boba Fett 2 za mala poprawke ahh te bledy (i to jakie BÂŁĂDY )
tornado12:
Płakac mi sie chce jak to czytam .Gra bez trawy albo z widocznością ograniczoną do połowy to nic złego. Ja będe musiał grac BEZ drzew i z metrową widocznością
Przykro mi drogi kolego, ale otrzymujesz tym samym warna... Może to przekona Cię do tego, że pisanie dłuższych postów nie boli /// Reinmar
Oraz, ze istnieje coś takiego jak opcja ,,Edytuj". - [Boba Fett]
GaJdAtOr:
Miejmy tylko nadzieje ze patche które beda wydawane i oby bylo ich duzo poprawia dzialanie GOTHICA, ja kto bylo z patchem do OBLIVIONA który poprawial płynnosc gry nawet o kilka PROCENT
Deriox:
Jak ktoś sie zapytał dlaczego Oblivion i Gothic mają podobną grafike (w końcu na tym samym silniku), a takie różne wymagania. Otóż wymagania w Gothicu niesą spowodowane jakoscią grafiki (oprócz karty graficznej ma sie rozumiec), a tym że PB obrała sobie za cel zrobienie świata jak najbardziej realnego i "zlikwidowała " podział na lokacje jaki występuje w Oblivionie (czyli np. jak chcesz wejsc do domu w gothicu to otwierasz drzwi i wchodzisz, a w oblivionie ci sie wczytuje nowy obszar, z czego to i tak niebyło by tak źle gdyby chodziło tu o same domy, otóż gothic 3 to jedna wielka lokacja, czyli teoretycznie niegdy ci sie niepokaze pasek wczytywania, jednak w praktyce podczas grania jesli niemasz dobrego procka i naprawde DUUÂŻO RAMu to co kilka sekund ci sie zacina gra i wczytuje ci sie nowy teren i jednostki, oczywiscie niepokaze ci sie zaden pasek wczytywania tylko bedzie to wygladało jak by ci sie gra zawiesiła).
Pozdrawiam.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej