Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Czy modlitwa może pomóc w spełnieniu marzeń.
Vedymin:
Ja uważam żę Isentor ma największą rację.
Pozatym wiedzieliście kiedyś księdza który jeździł maluchem??
Wszystkim "pingwinom" i innym "duchownym" wiedzie się jak nikomu z was.
Pozatym kiedyś mój kolega zmarł i miał odbyc sie pogrzeb. W niedziele ksiądz tylko chwile przeczytał o tym, a później proboszcz wyjechał z tekstem że mu nie ma kto kamieni przed plebanie wyrzucic.
rdr.:
--- Cytuj ---Ja uważam żę Isentor ma największą rację.
Pozatym wiedzieliście kiedyś księdza który jeździł maluchem??
Wszystkim "pingwinom" i innym "duchownym" wiedzie się jak nikomu z was.
--- Koniec cytatu ---
I co z tego? Ja nadal nie rozumiem, czemu w tym kraju każdy myli osobę kapłana z zakonnikiem.
--- Cytuj ---Pozatym kiedyś mój kolega zmarł i miał odbyc sie pogrzeb. W niedziele ksiądz tylko chwile przeczytał o tym, a później proboszcz wyjechał z tekstem że mu nie ma kto kamieni przed plebanie wyrzucic.
--- Koniec cytatu ---
Wyegzemplifikuję ci to w sposób aproksymatywny.
Powiedzmy, że jeśli parafia jest duża, to czy ksiądz by wygłaszał nazwiska wszystkich ludzi, którzy chcą przyjąć sakrament małżeństwa?
Moim zdaniem czepiasz się. Gdyby to nie był twój kolega, nie sądzę, żebyś to nawet zauważył.
Vlades:
Do koca to niewiadomo, powiedzmy modlisz się o to abyś coś dostał, i to dostajesz. I teraz skąd wiesz, że to przez modlitwe, jak nigdy się nie dowiesz? Oczywiście ja uważam jednak, że modlitwa może pomóc ale nie w tego typu modlitwach jak, np. Panie Boże, błagam cię aby poszedł mi na PC G3! Może o zdrowie najbliższych albo skoro jest teraz Wszystkich ÂŚwiętych yo może o to aby w niebie było im dobrze, czy jakoś tak!
VwB:
Czy modlitwa może pomóc nam coś osiągnąć? Ja to pojmuje trochę inaczej, znaczy jeśli chodzi o modlitwę, nie jest to dla mnie jakiś zbiór wierszyków itp, tylko naprawdę szczera chęć uzyskania czegoś. Wtedy następuje cudowny proces, który jest odbierany jako odpowiedź na modlitwy. Jednak to nie do końca jest tak, moim zdaniem po prostu MY podświadomie interpretujemy niektóre zjawiska, które nas otaczają jako właśnie tą odpowiedź, i to jest wg. mnie właśnie ta odpowiedź na modlitwę.
Btw. jest jedna taka teoria, potwierdzona przez fizyków kwantowych, że nasze myśli(modlitwy) nie tylko są odbierane przez nas samych, ale także są odbierane przez wszechświat, i może zostać na nie udzielona odpowiedź, to jest potwierdzenie tego co napisałem wyżej.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej