Strefa moddingu gier Gothic > Dyskusja o modyfikacjach
Gothic Wielka Wojna
Żelazko:
Ja tylko rzuciłem okiem na tą modyfikację i dowiedziałem się sporo jak na krótki okres odkrywania nowości w dobrze obeznanej grze. Nowości:
- można wybrać na początku poziom truności i detale na jakich się gra
- mamy możliwość wybarnia drogi np. ścieżka złodzieja, barbarzyńcy, maga itp. CHOCIAÂŻ nierozpracowałem o co chodzi z tym do końca
- jest sposobność zdobywania reputacji nie tylko w trzech dobrze nam znanych obozach z orginału Gothic 1, ale gra pozwala nam na zyskanie szacunku u orków, gwardzistów i wielu innych
- nowe umiejętności jak akrobatyka, która sam systematycznie rośnie wraz z naszym przemieszczanie się po mapie
- urzeczywistnienie walki i świata. Broń się zużywa i trzeba regularnie zjadać posiłek
Teraz nowści których sam za bardzo nie pojmuję
- są jakieś monety i waluty varantu, myrtany, nordmaru i khorinis
- chyba są orkowie, którzy atakują lub zostawiają cię w spokoju. Około Cavalorna udało mi się spotkać orka z którym rozmawiałem. MOÂŻLIWE że ulumulu pozwoli nam też pogadać z agresywnymi orkami
W wersij demo znalazłem jeden błąd i jedno niedociągniecię chociaż to moja opinia
- Jak się wychodzi z kanionu zaraz na początku gry to pojawia się "siwa" mgła która tnie grę jak cholera ja polecam wpisać kod i teleportować się do bramy Starego Obozu
- Rzeki już nie posiadają prądu a szkoda bo to mi się w gothicu1 podobało
Maximus:
Ej Xardas. Powiedzmi, czy demo GWW jest takie jak wszystkie mody(player kit), czy może będzie traktowany jako dodatek(instalacja)??
Johony:
Przerażacie mnie... Przerażacie, i z przykrością muszę uznac ze nie jest to pozytywne uczucie. Gdy zaczynam czytac wasze forum, i widze jak xardas17 odpisuje na to wszystko ogarnia mnie dreszcz. Bo mam wrazenie ze nie dosc ze chcecie zasypac ten barszcz uszkami, to jeszcze zrobicie te uszka byle jakie. Mam nadzieje ze się myle, ale ten mod poki co wydaje mi się ze będzie porazka( tfu tfu odpukac w niemalowane). Bardzo piekna, ale niestety porazka. Fabula będzie plytka, dialogi niezbyt wyskokowe, a jakosc nowosci kiepska. Oczywisice jest to ocena powierzchowna, i tak naprawde to nie mogę wiedziec co tam siedzi w tym waszym modzie ale jestem pewien obawy. Wybaczcie mi to. Mam nadzieje ze mimo wszystko wam się uda zrobić porzadnego moda i bedziemy mogli się nim cieszyc przez dlugi czas. Ale co będzie- to się zobaczy pozniej. Zycze powodzenia.
PS: taka rada: pamietajcie, ze nie oplaca się wrzucac pelno gowna, lepiej malo, ale złota. I jeszcze jedno- czy nie bardziej oplaca wam się zrobić gothica 3, tylko ze przeniesionego w grafike z 1 czesci tejze gry...?
Pozdrawiam
Jonny
Xardas17:
--- Cytat: Johony ---Przerażacie mnie... Przerażacie, i z przykrością muszę uznac ze nie jest to pozytywne uczucie. Gdy zaczynam czytac wasze forum, i widze jak xardas17 odpisuje na to wszystko ogarnia mnie dreszcz. Bo mam wrazenie ze nie dosc ze chcecie zasypac ten barszcz uszkami, to jeszcze zrobicie te uszka byle jakie. Mam nadzieje ze się myle, ale ten mod poki co wydaje mi się ze będzie porazka( tfu tfu odpukac w niemalowane). Bardzo piekna, ale niestety porazka. Fabula będzie plytka, dialogi niezbyt wyskokowe, a jakosc nowosci kiepska. Oczywisice jest to ocena powierzchowna, i tak naprawde to nie mogę wiedziec co tam siedzi w tym waszym modzie ale jestem pewien obawy. Wybaczcie mi to. Mam nadzieje ze mimo wszystko wam się uda zrobić porzadnego moda i bedziemy mogli się nim cieszyc przez dlugi czas. Ale co będzie- to się zobaczy pozniej. Zycze powodzenia.
PS: taka rada: pamietajcie, ze nie oplaca się wrzucac pelno gowna, lepiej malo, ale złota. I jeszcze jedno- czy nie bardziej oplaca wam się zrobić gothica 3, tylko ze przeniesionego w grafike z 1 czesci tejze gry...?
Pozdrawiam
Jonny
--- Koniec cytatu ---
jazde na koniu uważasz za sbabe tarcze i wiele wiele innych ? to chyba naprawdze nie wiesz o czym mowa
Żelazko:
A JAK! Szefie za dużo jest takich na forach z pionowo uniesionymi nosami.
Pozdrowienia dla The Dragon Masters i Szefa od żelazka
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej