Tereny Valfden > Dział Wypraw
Próba Cenia Rhobara
MooN:
Nazwa: Próba Cienia
Zleceniodawca: IsentoR
Opiekun: IsentoR
Rhobar zjawił się przed świątynią, czekał na dalsze instrukcje, co do próba cienia.
Ekwipunek:
Narazie zachowałem ten pancerz.
-Nazwa: Skórzany Pancerz ÂŁowcy Nagród I
Typ: Całościowa
Rodzaj: Skórzana
Poziom: I
Jakość wykonania: Mistrzowskie
Koszt: darmowa (dla nowych łowców) (Gildia płaci 50 sztuk złota za jedną sztukę pancerza)
Czas Wyrobu: 12h
Składniki: 5 kłów, 2 skóry rozpruwacza, 1 wilka.
Opis: Pancerz ten zapewnia słabą ochronę przed bronią dystansową i średnią przed orężem bezpośrednim. Skóry rozpruwacza i wilka zapewniają także dostateczną ochronę przed zimnem.
-ÂŁuk
Typ: : Duży
Wykonanie: Amatorskie
-Nazwa Broni: Ostrze Zagłady
Typ: Jednoręczny
Rodzaj: Miecz
Jakość Wykonania: Zaawansowane
Dodatkowo: Zatruty Oręż
Opis: Długość ostrza waha się w granicach od 90 do 140 cm. Miecz ten jest najczęściej widywanym wyposażeniem poszukiwacza przygód. Mówią o nim uniwersalna maszyna do zabijania i mają rację. Podczas produkcji użyto silniejszego rodzaju trucizny pochodzącej od Bagiennego Topielca.
Umiejętności:
- ÂŁuk II
- Walka mieczami jednoręcznymi II
- Pozyskiwanie trucizny I (Krwiopijcy)
- Skradanie się II (bieg)
- Poszukiwacz Złóż
- Kradzież kieszonkowa I
- Negocjacje łowcy I (+5% nagrody)
Isentor:
Weź te trzy klucze, złoty, srebrny i miedziany. Będziesz musiał ich użyć podczas penetracji katakumb pod świątynią. Otworzyłem dla ciebie wejście przy schodach, gdy wejdziesz do środka zamknę je za tobą. Pamiętaj, że nie ma już odwrotu. Skoro zgłosiłeś się do próby uważam, że jesteś na nią gotowy i nie trzeba ci nic więcej wyjaśniać. Tak więc powodzenia....
MooN:
Więc zgodnie z instrukcjami Rhobar zszedł po schodach. Wziął pochodnie i ruszył przez korytarz.
Isentor:
Wszedłeś do średniej wielkości pomieszczenia 5x5 metrów. Na ścianach znajdowały się kraty z ostrymi kolcami, wybiegającymi z każdego skrzyżowania prętów. Rozejrzałeś się dookoła jednak nigdzie nie było kolejnego przejścia. Coś wisiało na kratach, podszedłeś bliżej by przyjrzeć się temu. Oświetliłeś miejsce pochodnią i zauważyłeś, że wiszą na nich przegniłe ciała. Zauważyłeś również, że przy ścianie znajduje się misa z oliwą. Podpaliłeś ją by rozświetlić pomieszczenie. Rozglądnąłeś się jeszcze raz by sprawdzić czy czegoś nie przeoczyłeś. U dołu jednej ze ścian nie było krat tylko trzy kamienne przyciski. Oznaczone od lewej następującymi symbolami: płomień(ogień), fala(woda), czaszka(śmierć)...
MooN:
Zamyśliłem śie niewiedząc co wybrać. Zaraz, zaraz, to coś oznacza. Hmm ogień to mag ognia, fala to mag wody, a czaszka to... to... Nekromanta. Szybko nacisnąłem przycisk z czaszką.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej