Autor Wątek: Krajobraz z wilgą i ludzie  (Przeczytany 56731 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rina

• Obywatel
  • Reputacja: 164
    • Karta postaci

Odp: Krajobraz z wilgą i ludzie
« Odpowiedź #340 dnia: 08 Sierpień 2015, 23:10:31 »
- Tak jak wrogowie mogą mnie zaskoczyć tak i ja mogę ich. Zresztą tamci raczej moimi wrogami nie są. - powiedziała opanowanym tonem gestykulując rękoma. Spojrzała na sale i na napis. Tak, będą musiały sprawdzić wnętrze tego pokoju. Nagle niziołka zaczęła opowiadać coś o bajkach, jej minka zamieniła się w smuteczek, zamiast uśmiechu, na jej twarzy malował się grymas i żal. Rina szybko zareagowała. - Hej, Eli. Moja droga. - przykucnęła po czym przytuliła kobietę niczym matka tulące swe dziecie. - Nie smuć się, nie płacz. - pogłaskała ją po głowie. - Sie popłaczesz, wtedy ja też i będziemy tutaj tak płakać? Będzie dobrze. - szepnęła jej na ucho. Długoucha nie była zbyt dobra w pocieszaniu ale polubiła tą małą kobietkę i nie chciała by tej było smutno.
//Tak z ciekawości. Elizabeth, ile twoja niziołka ma lat?

Offline Elizabeth

• Magnat
  • Reputacja: 905
    • Karta postaci

« Odpowiedź #341 dnia: 08 Sierpień 2015, 23:25:52 »
//Według mych skromnych obliczeń około 13  <lol> Niestety nawet tego nie planowałem, a wyszło dosyć dziwnie.

- Nie płacze... - pociągnęła nosem, wciągając do organizmu niesmaczną maź przeszkadzającą jej w prawidłowym oddychaniu. - Nie płacze, już nie będę, obiecałam sobie... - zacisnęła mocno dłonie, a paznokciami wierciła niewielkie dziury w skórze. Naruszając ją, ciepła krew małymi kroplami kapała na ziemie. Na prawdę było blisko, ale młoda dziewczyna powstrzymała się.

- Nie będę - powtórzyła jeszcze raz zamykając oczy, licząc na to, że łzy może nie popłyną z jej słodkich ametystowych oczek i zatrzymają się na delikatnych, dziecięcych powiekach.

- Nie chce płakać - Jej głos drżał, a jej serce jakby biło jak oszalałe. Całe jej ciało było jak w niekontrolowanych drgawkach, aż w jej ustach zęby cichutko zgrzytały.

W kąciku oka pojawiła się łza, maleńka, słona łezka. Powolutku płynęła po rozżarzonym poliku, który pulsował ciepłem. Potem kapnęła z podbródka, lądując niezdarnie na ziemi. Zaraz po tym potok podobnych do niej łez ruszyły w ślady swej poprzedniczki, która mimo swej niepozorności zdołała wywołać prawdziwą lawinę smutku wyrażoną dziecięcym łkaniem.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #341 dnia: 08 Sierpień 2015, 23:25:52 »

Offline Rina

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #342 dnia: 09 Sierpień 2015, 10:52:40 »
//A mi wychodzi że ma 19 :)
Data urodzenia: 02.02.2 eII
Aktualny dzień w Marancie: 08.04.21

No i się stało. Mała niziołka Elizabeth zaczęła walczyć z wodospadem łez. Niestety tą batalie przegrała. Długoucha wciąż kucając przy kobietce jeszcze mocniej ją przytuliła tak że jej łzy spadały na ubranie elfki. - Będzie dobrze mała. Elciu nie płacz. Przytul się i weź w garść, mamy zadanie do wykonania. - mówiła ściskając ją z ogromną troską.
« Ostatnia zmiana: 09 Sierpień 2015, 11:54:03 wysłana przez Rina »

Offline Elizabeth

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #343 dnia: 09 Sierpień 2015, 11:24:07 »
// A to może ma 19, a tylko jakiś perfidny człowiek mnie okłamał, że jest 15 rok marantowy  ;p

Elizabeth łkała cicho starając się nie zwracać na sobie zbyt dużej uwagi, jednak pewnie i to zdarzenie nie przejdzie bez echa. Kobieta przytuliła się do elfki kładąc głowę na jej ramieniu.

- Mama, Tata... - mówiła przez łzy jeszcze mocniej się przytulając - nie ma ich... nie żyją... - mówiła z trudem. - zostawili mnie... dlaczego... dlaczego mi to zrobili... - przerwała znowu zalewając się łzami w niewyobrażalnych ilościach.

Chwilę potrzebowała, by dojść do siebie, bliskość Riny z pewnością pomogła pokonać napad żalu i rozpaczy. Odczepiła się z uścisku, a z małej kieszeni wyjęła materiałową chusteczkę, którą dawno dawno temu została jej obdarowana. Bezpretensjonalnie wytarła twarz zalaną łzami oraz wydmuchała nos.

- Już chyba dobrze - odparła kobieta, która chyba wciąż wyglądała bardziej jak dziecko niż dorosła, urodziwa niewiasta.

Offline Rina

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #344 dnia: 09 Sierpień 2015, 11:59:13 »
- Jestem przy tobie Elciu... - Rina uśmiechnęła się szeroko do mniejszej od niej kobiety. - Jak skończymy to cie czymś zaskocze, a teraz... Do roboty. - złapała małą Elizabeth za dłoń i weszła z nią do rektoratu.

Offline Elizabeth

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #345 dnia: 09 Sierpień 2015, 12:14:49 »
Elizabeth bez słowa podążyła za Riną, dalej jedną ręką pocierając oczka.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
  • Reputacja: 8788
  • Im więcej wiem, tym więcej wiem, że nic nie wiem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #346 dnia: 09 Sierpień 2015, 17:05:49 »
//Droga Rino, trudno wejść do rektoratu nie wiedząc, czy jest on otwarty. A jeszcze niedawno był zamknięty, ja też nie przypominam sobie, bym pisał, że ktoś go otworzył.

Kobiety stanęły przed rektoratem. Tłum zrobił się jeszcze większy, stało przed nim zdecydowanie więcej osób, kunan, elfów, ludzi, niziołków i dwie krasnoludzice. Wszyscy z teczkami, torbami przerzuconymi przez ramię, stosami kartek, naręczami zwojów. Wysocy, niscy, różnie ubrani i pachnący. Każdy z kimś rozmawiał, plotkował, prawił komplementy i obgadywał koleżanki. Ktoś mrugał, ktoś sapał, ktoś drapał się za owłosionym uchem. Jakiś żak gasił pragnienie z małego bukłaka, wyraźnie będąc na kacu. Gdzieś tam pod ścianą stał jakiś elf, który się o nią podpierał, gdyż miał mały problem z zachowaniem równowagi. Dało się to zauważyć wyraźnie, gdy do niej podchodził.

- A wy mieliście mnie tylko odnaleźć, tak? Nikt wam przy okazji nic dla mnie nie przekazał? Nie mieliście mi niczego dostarczyć?

Klemens wreszcie podszedł do nich. Funeris wstał zza stołu, gdy człowiek się zbliżał. Ubrany był w zielonkawy kubrak, raczej lekki i zwiewny, gdyż temperatury na Zuesh były wyższe niż na Valfden, przynajmniej średnio. Miał świetne, skórzane buty, szarawe spodnie, białe mankiety koszuli wystające spod dubletu. Na szyi miał przewiązaną prześwitującą szarfę w barwie przegniłej zieleni. Na palcach pierścienie i sygnety. Zmierzwionych włosów nie spinała żadna opaska, parę niesfornych kosmyków spadało na czoło.
Anioł, mierzony wzrokiem niektórych gości, uśmiechnął się radośnie, uścisnął prawicę Klemensa, chwytając mocno i pewnie. Mniejszy człowiek wyraźnie odczuł owy uścisk, lecz nie dał po sobie poznać, że miażdży mu się dłoń.
- Ach, cóż to za świetny dzień. Jeszcze nie ma południa, a już sam Zartat odwiedził moje progi. Witajcie, witajcie serdecznie. Klemens Muran, do usług - powiedział, kłaniając się w stronę paladyna i wyciągając do niego rękę. Jego dłoń już nieco odsapnęła po spotkaniu z Funerisem.

Offline Elizabeth

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #347 dnia: 09 Sierpień 2015, 18:00:18 »
Elizabeth czekała lekko zirytowana tłumem, który potencjalnie sprawiał, że czuła się mniej komfortowo. Poza tym oczywiście jej niski wzrost jeszcze bardziej ją denerwował, bo nie była w stanie ujrzeć co jest wokół niej.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #348 dnia: 09 Sierpień 2015, 20:39:23 »
//Taka mała wskazówka, drogie panie... Wygooglujcie sobie jakie są symptomy braku ucha. A może bardziej przejrzyście - uszkodzenia błędnika.

Offline Melkior Tacticus

• Król
  • Reputacja: -3620
    • Karta postaci

« Odpowiedź #349 dnia: 09 Sierpień 2015, 21:03:00 »
- No niestety nie, Funeris wspominał tylko o odnalezieniu Cię i wypytaniu o sytuację. - odparł Melkior.

Offline Rina

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #350 dnia: 09 Sierpień 2015, 21:24:20 »
Rina rozejrzała się dokładnie wokół i jej wzrok przykuł elf, osobnik który wyraźnie zataczał się w stronę ściany. Postanowiła do niego podejść i pod pretekstem niesienia pomocy, sprawdzić czy to nie ich cel. Pociągnęła za sobą niziołkę by ta nie została stratowana gdy tłum wejdzie do sali. Trzymając Eli za rękę, podeszła do elfa skrzętnie zerkając na to ile ma uszu. - Dzień dobry. Pomóc może?

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
  • Reputacja: 2422
    • Karta postaci

« Odpowiedź #351 dnia: 09 Sierpień 2015, 21:39:54 »
Gorn widząc żbliżającego się człowieka dokładnie mu się przyjrzał. Tenże miał pełno sygnetów. Zdaniem Paladyna to nie było potrzebne, ale widać że Klemens chciał pokazać że jest bogaty. Gorn widząc jak Anioł śćiska prawicę a potem  gospodarz tegoż spotkania podszedł do niego. Gorn uśćisnął pewnie jego dłon. Mocnym pewnym ściśnięciem. Potem usłyszał jak klemens się przedstawia jednocześnie kłaniając się. Wojownik także ukłonił się najdostojniejszym ukłonem jaki miał w zanadrzu mówiąc - Gorn Valfranden, zawsze do usług. Gorn dał sposobność Jego koledze aby przejął pałeczkę.

Offline Elizabeth

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #352 dnia: 09 Sierpień 2015, 22:04:56 »
Elizabeth przeraziła się początkowo, gdy ktoś złapał ją za rękę i uporczywie gdzieś ciągnął. Jednak gdy tylko ujrzała, że tą osobą jest Rina uspokoiła się w duchu i grzecznie podążyła za przyjaciółką. Widząc elfa na chwile uśmiechnęła się, jednak widząc jego trochę marny stan szybko uśmieszek znikł jej z twarzy.

// Nie będzie mnie w poniedziałek i połowę wtorku. Z góry przepraszam, nie czekajcie na mnie jakoś specjalnie. Dłuższa podróż bez internetu po prostu :c
« Ostatnia zmiana: 10 Sierpień 2015, 00:55:17 wysłana przez Elizabeth »

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #353 dnia: 10 Sierpień 2015, 17:08:04 »
Elf miał jedno ucho. Zostało wyraźnie odcięte, zarosło nieco, w miejscu ubytku raziła niezbyt urodziwa blizna, częściowo przykryta włosami.
- Nie, dziękuję, przyzwyczaiłem się. To nic takiego - odpowiedział łagodnym, melodyjnym głosem.

- Na Zartata, to niedobrze. Wysyłałem mu zaufanymi drogami wiadomości, widocznie żadna nie dotarła. Ech, pewnie kurierzy byli przejmowani. A to oznacza ni mniej, ni więcej, że jest gorzej, niż myślałem. Na szczęście w żadnej z wiadomości się nie podpisywałem, nie zdradzałem szczegółów swojej tożsamości ani nawet nie dostarczałem ich osobiście.

- Gorn Valfranden? Oho, paladyn Bractwa ÂŚwitu, niezmiernie mi miło. Nie często goszczę u siebie tak poważnych i szanowanych gości z kasty wojskowej. Jak minęła podróż? Dawno przybyliście na wyspę? - zapytał Klemens, kierując pytanie cały czas do Gorna.
No i chuj, cała konspiracja poszła w pizdu... - zdążył tylko pomyśleć Funeris, gdy Gorn działając incognito przedstawił się swoim prawdziwym imieniem i nazwiskiem rodowym.
« Ostatnia zmiana: 10 Sierpień 2015, 17:13:33 wysłana przez Funeris Venatio »

Offline Rina

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #354 dnia: 10 Sierpień 2015, 17:32:24 »
Rina uśmiechnęła się zadziornie i spojrzała na elfa. Odrzuciła włosy z oczu i ściszonym głosem powiedziała. - W dzisiejszych czasach to młodzież nie potrafi się zachować! - miało to być hasło, czekała na odzew.

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
  • Reputacja: 2422
    • Karta postaci

« Odpowiedź #355 dnia: 10 Sierpień 2015, 18:57:36 »
Gorn się roześmiał . Rzekł - Widzę iż dał się pan nabrać :D . Gorn to mój dobry znajomy. piję z nim co jakiś czas kielicha. Pozwoli pan że przedstawię się już naprawdę. Virax Animax, do usług . Rzekł ponownie się kłaniając

Offline Melkior Tacticus

• Król
  • Reputacja: -3620
    • Karta postaci

« Odpowiedź #356 dnia: 10 Sierpień 2015, 22:39:03 »
//Jutro wyjeżdżam do Poniedziałku na wieś, nie wiem jak będzie z netem  ;[

- Ryzyko zawodowe co nie? Odpowiedział Melkior -  Co teraz?

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #357 dnia: 11 Sierpień 2015, 11:46:40 »
- Słucham? - odparł nieco zdziwiony Klemens, przez chwilę, krótką chwilę, patrząc na Gorna jak na totalnego idiotę. Prowadząc taki przybytek miało się wręcz za zadanie zbierać informacje i utrzymywać wywiadowcze siatki, zarabiając na tym, że się wie wszystko o wszystkich. Dlatego Klemens Muran zdawał sobie sprawę z tego, że w królestwie Valfden pośród jego rycerstwa znajdował się zakonnik z Bractwa ÂŚwitu w stopniu paladyna, który stracił trzy zęby. Pamiętał, był przecież wtedy w stolicy, gdy ogłaszano imiona i nazwiska śmiałków, ich nadania ziemskie i nagrody, po tym jak wrócili z wielkiej i tajnej wyprawy z północne góry. Powracali w glorii i chwale, walcząc z demonami, zabijając ich mrowie. Mówiło się o tym długo.

- To może zechcecie mi w czymś przy okazji pomóc, co? - zapytał Jurand.

- A co to ma do rzeczy? Znaczy wiecie, za moich czasów chałupy się na noc nie zamykało, drzwi nie ryglowało, teraz to co innego. Stare dobre czasy zawsze były stare i dobre - odrzekł, opierając się jedną ręką o ścianę, żeby nie tracić równowagi.

Offline Rina

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #358 dnia: 11 Sierpień 2015, 11:55:31 »
Kobieta uśmiechnęła się w duchu. Miała przed sobą pana Fulko. - No wiesz, za naszych czasów... - wskazała na siebie i Elizabeth. - ...to anioły nie chodziły z czernią. - tą część powiedziała ciszej.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #359 dnia: 11 Sierpień 2015, 12:04:11 »
- Ano nie chodziły, nie chodziły... Wiecie co? Duszno tu jakoś, a rektorat otworzą dopiero za jakieś dziesięć minut. Nie przeszłybyście się, drogie panie, na jakiś napitek? Zwilżyć nieco gardło? Co prawda dzień jeszcze młody, ale nie zaszkodzi przy takiej ładnej pogodzie.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #359 dnia: 11 Sierpień 2015, 12:04:11 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything