Autor Wątek: Zwiad na Zuesh  (Przeczytany 18294 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
  • Reputacja: 8331
    • Karta postaci

Odp: Zwiad na Zuesh
« Odpowiedź #80 dnia: 18 Grudzień 2014, 19:52:52 »
-Melkiorze, a skoro już z wami płynę to raczysz mi powiedzieć w co się wplątałem?

Offline Melkior Tacticus

• Król
  • Reputacja: -3620
    • Karta postaci

« Odpowiedź #81 dnia: 18 Grudzień 2014, 19:54:48 »
- Płyniemy na Zuesh, wyspę opanowaną przez demony, mamy sprawdzić stężenie demonów na metr kwadratowy. Znaczy się zwiad przeprowadzić.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #81 dnia: 18 Grudzień 2014, 19:54:48 »

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #82 dnia: 18 Grudzień 2014, 19:57:21 »
Adamus w tym momencie zrobił tak  <facepalm>, oczywiście w akcie samokrytyki w związku z tym w co się wplątał.-A macie jakieś chociaż uzbrojenie przeciw demonom? Bo ja jedyne co mam to srebrne kule.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #83 dnia: 18 Grudzień 2014, 19:58:52 »
- Nie, ale mamy Mogula i dwa anioły. Kule... ponoć niewiele dają.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #84 dnia: 18 Grudzień 2014, 20:00:34 »
-Wiem że nie wiele dają dlatego właśnie pytam, osobiście wolę uniknąć z nimi walki. Poprzedniego demona nie wspominam zbyt mile...

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #85 dnia: 18 Grudzień 2014, 20:03:14 »
- Poprzedniego?

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #86 dnia: 18 Grudzień 2014, 20:03:48 »
- Melkior, naprawdę płyniemy na pełną demonów wyspę, a wy nie macie nawet podstawowego uzbrojenia? - spytałam, dołączając się do dyskusji.

Offline DarkModders

• Weteran
  • Reputacja: 5662
    • Karta postaci

« Odpowiedź #87 dnia: 18 Grudzień 2014, 20:05:41 »
Jaszczur chwycił wiadro i przyciągnął je do siebie. Mdłości były coraz mocniejsze. W każdej chwili mógł puścić potwornego pawia. Ciepło panujące w kubryku rozgrzało zmarznięte łapy i pysk.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #88 dnia: 18 Grudzień 2014, 20:06:38 »
-Dawna historia, może ojciec ci opowie.-Po czym skierował swoje słowa do Patty-Właśnie też mi się to nie podoba.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

« Odpowiedź #89 dnia: 18 Grudzień 2014, 20:07:18 »
Dhampir, po zruganiu Adasia oddał ster orkowi. Ta kupa mięśni tak chwyciła ster, że aż go prawie wyrwał. W ostatnim akcie Silvaster rzekł do zielonego.
- Trzymaj kurs północy, a ja idę spać. Z tymi słowami udał się do kajuty oficerskiej, która mu teraz służyła za nocleg. Dhampir w sekundach zniknął z pokładu, aby oddać się rozkoszą wyspania na normalnym łóżku a nie zwykłym chamską gdzie nie mógł nawet dobrze nóg wyciągnąć. Bękart zdjął cały pancerz oraz bronie i zatonął w miękkiej pościeli, która ogrzała jego zmarznięte ciało od stania tak ciągle przy tym sterze. Dhampir nie wiedział, kiedy praktycznie zasnął, ale jego natomiast w cichym pokoju obudziły pierwsze promienie słoneczne, a nie wrzaski jak wcześniej wymienionego Adasia. Dhampir ściągnął się z łóżka i przetarł oczy, obmył wodą swoją twarz a później spłukał nią swoje włosy, które prosiły się do mycie. Gdy to uczynił założył pancerz oraz przedmioty masowej śmierci i wyszedł ze swojej kajuty, aby coś zjeść był dosyć głodny, ale zamiast wołania na śniadanie zebrała się natomiast grupa osób, która rozmawiała o czymś, czego chciał się dowiedzieć i on.

- Dobry. O czym rozmawiacie? Zapytał nie ukrywając ciekawości.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #90 dnia: 18 Grudzień 2014, 20:10:04 »
- Nie stać nas. A po za tym mam Was.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #91 dnia: 18 Grudzień 2014, 20:15:46 »
- A, to chodzi o wyposażenie. To rzeczywiście nas nie stać, ale jak wspomniał przedmówca mamy was. Wy to prawie jak jednoosobowa armia. Powiedział to, aby obronić swoją organizacje oraz to, co uważał o niezwykły członkach naszej wyprawy, ale gdzieś nie mógł dojrzeć jaszczura.
- Widział ktoś jaszczura?

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #92 dnia: 18 Grudzień 2014, 20:19:50 »
- A jak myślisz? Siedzi pewnie z łbem w wiadrze... żeglarz chędożony.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #93 dnia: 18 Grudzień 2014, 20:35:46 »
Wtedy właśnie sobie uświadomił z kim pracuje. - Mój boże, sama amatorka. Czasami się zastanawiam z kim przyszło nam pracować. W ten sposób mamy jednego załoganta mniej. Dhampir pokręcił głową z niedowierzaniem na zaistniałą sytuacje, ale jednak jakoś jaszczur musiał przetrwać podróż i to w obie strony, to może go wykończyć zwłaszcza, kiedy nie będzie pił płynów.
- Skurkowaniec wykończy się sam szybciej niż, jakikolwiek demon się do niego zbliży. Masakra. Tutaj jeszcze raz pokręcił głową.

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #94 dnia: 18 Grudzień 2014, 20:39:29 »
- Pełen profesjonalizm, nie ma co - westchnęłam, zastanawiając się, w jaki sposób uchronić tę wesołą kompanię przed śmiercią.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #95 dnia: 18 Grudzień 2014, 21:17:41 »
Nie było sposobu. Po za unikaniem demonów wielkiego kalibru. Z demoniątkami powinni se poradzić. No i może z ogrzymi... przy dużej dawce szczęścia. Nikt tu z obecnych nie wiedział że te szczeniaczki z Bękartów wkrótce staną się ogarami. Rejs mijał w dość luźnej atmosferze. Jakieś półtorej dnia później Tirug ryknął z bocianiego:
- Ląd sir! Zuesh przed nami!
- ÂŚwietnie! Kurs na zachód. Sprawdźmy ploty o mieście. Trzymać się jakieś 5 kilosów od lądu!

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #96 dnia: 18 Grudzień 2014, 21:29:58 »
Atmosfera była na wyrost dobra, ale jaka będzie do końca podróży nikt nie wiedział. Czas dhampirowi mijał spokojnie miał, co robić a jak nie miał to sobie siedział albo gadał z towarzyszami. Tak czy inaczej inni towarzysze mieli nas za bandę amatorów, która wkrótce miała się jakoś zmienić oby na lepsze. Tak sobie czas mijał gdy właśnie z bocianiego usłyszeli wołanie, że widzą wyspę. Silvaster starał się dostrzec każdego szczegółu, który mógłby jakoś naprowadzić wszystkich towarzyszy na teren zniszczonego miasta. Jednak chciał nią nieco skomentować, więc powiedział.
- Bunkrów nie ma, ale też jest zajebiście. Taki dziwny skrót myślowy zasłyszany dawno temu. Teraz jednak wolał być przygotowany i wyciągając kuszę oraz bełta starał się nią jak, najszybciej naładować coby nie obudzić się z przysłowiową ręką w nocniku. Wszak wyspa miała roić się od demonów różnej maści.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #97 dnia: 18 Grudzień 2014, 21:34:54 »
- Po co ładujesz teraz? A jak wypali przez przypadek?

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #98 dnia: 18 Grudzień 2014, 21:42:39 »
Dhapir na chwilę odwrócił się do elfa.
- Kieruję się starymi powiedzeniami. Dmuchaj na zimne oraz przezorny zawsze ubezpieczony. Jeszcze nigdy mnie nie zawiodły, ale tym razem posłucham Ciebie i zaprzestane tego procederu, ale uprzedzam fakt, że mogę powiedzieć : A, nie mówiłem. Jeśli zaraz, po dopłynięciu zaatakują nas demony. Silvaster odłożył kuszę oraz bełta na swoje prawowite miejsce. Nie chciał, żeby przez złośliwość Mg ktoś oberwał, a zwłaszcza jeżeli miałby to być on sam. bełt w kogoś trafił albo podziurawił żagli.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #99 dnia: 18 Grudzień 2014, 21:51:24 »
- Naładujesz na łodzi. Ide założyć blachy. - powiedział udając się do kajuty.

//Jest 11:00. 19.5* Celsjusza. Jeśli nie zjebałem strefy klimatycznej to mamy tu taką jakby sawanne czy czy coś.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #99 dnia: 18 Grudzień 2014, 21:51:24 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything