Autor Wątek: Demony duszy mojej w głębi umysłu mego  (Przeczytany 8759 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

Odp: Demony duszy mojej w głębi umysłu mego
« Odpowiedź #40 dnia: 21 Czerwiec 2014, 16:49:23 »
Dragosani usłyszał trzepot skrzydeł. To znaczy słyszał go cały czas, lecz jedno jego źródło zaczęło się szybko przybliżać. Zza pleców wampira. Odwrócił się więc natychmiast. Akurat we właściwym momencie, aby dostrzec nadlatującego szybko kruka. Odczekał krótką chwilę, tak aby ptak się zbliżył, po czym szybko odskoczył na bok. Gdy kruk przelatywał obok niego, wampir ciął mieczem. Ostrze trafiło, rozcinając w pół ciałko demonicznego zwierzęcia.

3x Demoniczny kruk
1x Biały demoniczny kruk (wszystko takie same, jak normalny, tyle że jest biały)

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #41 dnia: 21 Czerwiec 2014, 17:56:35 »
- Nie no, ładne są. Heshar! - Wykrzyczał inkantację podmuchu ognia wyciiągając przed siebie obie dłonie, podmuch zmienił kilka kruków w kupki popiołu.

18x Demoniczny kruk
1x Biały demoniczny kruk
//W przypadku tego postu nie należy się żaden talent. Prowadzący wyprawę powinien zwrócić graczowi uwagę. Przecież powiedziane było wcześniej, że nie można trafić do latających w powietrzu kruków. Tym bardziej podmuchem, który ma mały zasięg. Pozostali gracze wybrnęli z sytuacji wzorowo.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #41 dnia: 21 Czerwiec 2014, 17:56:35 »

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #42 dnia: 21 Czerwiec 2014, 18:01:36 »
że traci on jedną inkantację na post oraz nie jest w stanie wycelować z broni dystansowej, a tym samym trafić w żaden cel.
//Isu, w chmarę latających ptaków nie trafić 5 metrowym słupem ognia? Ich jest masa. Fuck logic, ale ty wiesz lepiej...

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #43 dnia: 21 Czerwiec 2014, 18:10:30 »
//Isu, w chmarę latających ptaków nie trafić 5 metrowym słupem ognia? Ich jest masa. Fuck logic, ale ty wiesz lepiej...

//Rzeczywiście bardzo logiczne.
Gracz musi mieć wolne ręce. Zasięg podmuchu wynosi 5 metrów po prostej od dłoni maga. Zaklęcie wymaga 1 formy inkantacji. Podmuch jest w stanie spalić wszystko, czego wytrzymałość wynosi mniej niż 20 punktów.

- Krukiem. Byłem krukiem. Lecz co pozostało po ptaku z podciętymi skrzydłami? - odparł nieco nostalgicznie.
Darlenit gwałtownie rozłożył ramiona na boki. Wydał z siebie okrzyk bólu. W jego klatce piersiowej rozwarła się dziura, z której zaczęły w błyskawicznym tempie wylatywać krukopodobne stworzenia. Gdy ostatni się wydostał, ciała maurena już tam nie było. Demoniczne kruki zaczęły krążyć wokół was w odległości do 15m, starając się was zdezorientować. Wśród nich był jeden wyjątkowy okaz. Biały.
Co chwilę pojedyncze sztuki starają się was zadrasnąć skrzydłem lub dziobem.

24x Demoniczny kruk
1x Biały demoniczny kruk (wszystko takie same, jak normalny, tyle że jest biały)

Dezorientacja - Krążąca wokół przeciwnika chmara (tj. przynajmniej 10 sztuk) demonicznych kruków dezorientuje go na tyle, że traci on jedną inkantację na post oraz nie jest w stanie wycelować z broni dystansowej, a tym samym trafić w żaden cel.

Offline Izabell Ravlet

• Weteran
  • Reputacja: 4247
  • Darlecio
    • Karta postaci

« Odpowiedź #44 dnia: 21 Czerwiec 2014, 18:35:06 »
// Przepraszam, mój błąd. Coś mi świtało, ale nie zareagowałem, jak powinienem.
Z sześciu "zabitych" przez Aragorna kruków, cztery wracają do obiegu. Uznajmy, że podczas używania zaklęcia Czarny trafił każdorazowo w jednego, atakującego go demona.

Pomiędzy krukami znów coś błysnęło i trzy sztuki padły. Zauważyli to tym razem wszyscy.

4x Demoniczny kruk

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #45 dnia: 21 Czerwiec 2014, 19:02:05 »
Pośród pomniejszającej się chmary kruków coś błysnęło. Kilka ptaków spadło martwych na ziemię. Zupełnie jakby sam umysł Darlenita starał się pomóc śmiałkom w walce. I może tak było. Jednak kilka kruków jeszcze żyło. Jeden z nich zaatakował właśnie wampira. Kruk nadleciał szybko, chcąc szponami wydłubać oczy wampira. Ten musiał więc zrobić unik, co oczywiście uczynił. Gdy ptak przelatywał obok niego, zadał bardzo szybkie cięcie mieczem. Ostrze trafiło kruka i zabiło go. Oczywiście na tym się nie skończyło, gdyż do wampira zaczął lecieć kolejny ptak. Pikował szybko, chcąc chyba skorzystać z dzioba. Szczęśliwie teraz było już znacznie mniej kruków, więc i łatwiej było skorzystać z magii. Drago wycelował w nadlatującego ptaka demoniczną rękę i wyzwolił jej moce pod postacią piorunów. Ptak był już bardzo blisko wampira, gry zaklęcie go trafiło. Spalone ciało upadło tuż pod stopami Draga.

2x Demoniczny kruk

Offline Mogul

• Weteran
  • Reputacja: 5863
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #46 dnia: 21 Czerwiec 2014, 21:50:26 »
- Z przerośniętymi ptaszyskami walczyć, kurwa. Krzynął wzbierając w sobie gniew. Demoniczna dłoń zajaśniała piorunami. Trafił nimi w nadlatującego kruka, który spłonął.

1x Demoniczny kruk
1x Biały demoniczny kruk

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #47 dnia: 21 Czerwiec 2014, 21:55:28 »
Ostatni w czarnych kruków za swój cel wybrał wampira. Zanurkował ostro, zapewne chcąc zaatakować za pomocą dziobu. Albo szponów. Jedno z dwóch. Drago skorzystał ze sprawdzonej już metody walki z tymi ptakami. Wyczekał na odpowiedni moment, po czym zrobił szybki unik i błyskawicznie ciął mieczem. Rozcięty na dwie części ptak padł na podłoże. Pozostał ostatni. Biały. Drago spojrzał na niego niepewnie. A następnie na swoich towarzyszy. Biały kruk do tej pory nie atakował, no i był inny niż pozostałe. Podejrzana sprawa.

1x Biały demoniczny kruk

Offline Mogul

• Weteran
  • Reputacja: 5863
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #48 dnia: 21 Czerwiec 2014, 21:59:20 »
- Co za gówna.

Offline Izabell Ravlet

• Weteran
  • Darlecio
    • Karta postaci

« Odpowiedź #49 dnia: 21 Czerwiec 2014, 22:04:16 »
Biały kruk zapikował w kierunku drużyny, jednak wyraźnie nie celował w żadną konkretną osobę.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #50 dnia: 21 Czerwiec 2014, 22:09:34 »
Widząc pikującego kruka Drago z początku ponownie pewniej chwycił rękojeść miecza. Jednak kruk zdawał się nie lecieć w kierunku nikogo z drużyny. I wampir zawahał się. Nie chciał pochopnie uszkodzić umysłu Darlenita, więc musieli być ostrożni. Kto wie, czym tak naprawdę jest też kruk?

Offline Izabell Ravlet

• Weteran
  • Darlecio
    • Karta postaci

« Odpowiedź #51 dnia: 21 Czerwiec 2014, 22:12:32 »
Kruk przysiadł na ramieniu Elronda i zaczął tykać dziobem jego hełmu. Robił to gwałtownie, jakby chciał dostać się do środka.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #52 dnia: 22 Czerwiec 2014, 13:08:54 »
.
« Ostatnia zmiana: 22 Czerwiec 2014, 13:50:02 wysłana przez Aragorn »

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #53 dnia: 22 Czerwiec 2014, 13:56:25 »
Elrond ściągnął hełm. Oczywiście jednocześnie starając się nie zadziobać.

Offline Izabell Ravlet

• Weteran
  • Darlecio
    • Karta postaci

« Odpowiedź #54 dnia: 22 Czerwiec 2014, 14:07:06 »
Biały kruk głośno kraknął. Zaraz potem zaczął atakować w odsłoniętą głowę. Pochwycił kolejno kilka kępek włosów i wyrwał je, dziobem raniąc skórę na głowie i obtłukując czaszkę. Nastroszył pióra i kontynuował atak.

//Mości Elrondzie, masz sekundy na reakcję. Odniosłeś także rany - trzy wyrwane kępki włosów, kilka zadrapań głębokich aż do czaszki, obtłuczona czaszka, nadszarpnięte ucho.
//Dla przypomnienia: 1x Biały demoniczny kruk

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #55 dnia: 22 Czerwiec 2014, 14:23:44 »
Kruk został powstrzymany mortokinezą. Elrond trzymał go w żelaznym uścisku.
- Co z nim robimy?

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #56 dnia: 22 Czerwiec 2014, 14:44:56 »
- Zabij to.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: 22 Czerwiec 2014, 14:46:11 »
- Rozgnieć mendę. - Powiedział jaszczur i wzruszył ramionami. Cieszył się, że większość zdechła. Wiedział też, że nie warto upuszczać krwi, a mogła by się kiedyś przydać...

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #58 dnia: 22 Czerwiec 2014, 18:43:46 »
Mortokinetyczny uścisk nie mógł trwać i trwać. Działał tylko chwilę. Elrond zdążył wyciągnąć jeszcze sztylet i... Złapał ptaszysko pod pachę niczym niesfornego koguta. Głowę trzymał mu drugą ręką, pazury były wyciągnięte do tylu, też nie mógł nimi ruszać. W między czasie energia magiczna zregenerowała wszystkie rany na głowie.
- No ale się waham. Co się okaże, że jak mu urwę głowę, to nagle się wybudzimy, a w sali rytualnej znajdziemy Darlenita z urwaną głową?

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #59 dnia: 22 Czerwiec 2014, 18:48:12 »
- To tak nie działa chyba...

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #59 dnia: 22 Czerwiec 2014, 18:48:12 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything