Autor Wątek: Wiosenne porządki  (Przeczytany 30789 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

Odp: Wiosenne porządki
« Odpowiedź #260 dnia: 22 Lipiec 2012, 18:55:18 »
Dotąd stałam oparta o drzewo, gdzieś na uboczu grupy, odpoczywając po marszu. Gdy jednak usłyszałam wycie wilków otrząsnęłam się i ruszyłam przed siebie. Wzrok częściowo zaadaptował się do ciemności, dlatego mogłam choć trochę obserwować otoczenie. Zaraz jednak doskoczył do mnie jeden z futrzaków, atakując mnie wściekle zębami. Przeturlałam się do tyłu, unikając ataku i błyskawicznie podniosłam się, wyciągając przed siebie ręce.
-Heshar! - krzyknęłam, a przed moimi dłońmi pojawiły się kłęby płomieni, z hukiem idące przed siebie. Ogień błyskawicznie otoczył całego wilka, jego futro zaczęło płonąć, przemieniając go w żywą pochodnię. Skowyczące zwierzę odbiegło, a sama doskoczyłam z dobytym już mieczem i jednym, miłosiernym cięciem dobiłam zwierza.

Offline Koza123

• Obywatel
  • Reputacja: 1380
  • Meeeedyk!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #261 dnia: 22 Lipiec 2012, 19:56:39 »
// MG, zostało coś dla mnie? Jeśli tak, to zaklepuję i edytuję posta.
// Acha, jestem na wyjeździe, więc będę na tawernie rzadziej...

EDIT: Albo nie. Nie edytuję, tylko walnę nowego.
« Ostatnia zmiana: 22 Lipiec 2012, 20:05:05 wysłana przez Koza123 »

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #261 dnia: 22 Lipiec 2012, 19:56:39 »

Offline Mogul

• Weteran
  • Reputacja: 5863
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #262 dnia: 22 Lipiec 2012, 20:36:47 »
Wycofanie poskutkowało. Z takimi czterema wilkami ork nie miałby szans, ale już towarzysze wkroczyli i został ostatnia bestia. Mogul uskoczył w bok, unikając w ten sposób szarży. Ciął na ukos, trzymając topór oburącz. Włożył to połowę swoich sił. Cios był zbyt wolny, wyczulona bestia spokojnie uchyliła się przed nim. Widocznie nie przejmowała się martwymi towarzyszami, brnęła dalej w swoje. Była w miarę blisko orka, chciała ogryźć go w nogę. Ten troszkę nieporadnie odskoczył, ale na szczęście zęby nie spotkały się z cielskiem Khana. Nie spotkały dlatego, bo po odskoku nastąpiło od razu cięcie. Chciał, by to trochę inaczej wyglądało. To było głupie. Albo skok, albo atak. Złapał teraz swoją broń w jedną dłoń. Pomachał (dosłownie!) nią przed pyskiem stwora. Nie był to atak, po prostu chciał zachować odpowiednią odległość. A to było ważne. Musiał tak wszystko dostosować, by wyczuć jak daleko skacze wilk, jak daleko sięga jego topór. Nie mógł za daleko się odsunąć, bo wilk spokojnie mógł doskoczyć, a wtedy byłoby nie przyjemnie. Za blisko też stanąć nie mógł, bo jego broń była dosyć duża. Co na bardzo bliskie kontakty robiło z nią nieporęczną. Mogul wziął zamach unosząc ponad głowę orczego rzeźnika. Prawą dłoń miał już przy pasie z mieczem. Nastąpiło uderzenie topora, jakby komuś ścinał łeb. Wyszło tak jak chciał. Bestia odskoczyła w prawo orka, który wyciągnął już drugą broń. Ostrze zahaczyło o pysk stwora. Ten znów oddalił się nieznacznie, w jego oczach widać było szał. Bestia jakby zyskała dodatkową siłę, znów zaszarżowała na orka, tym razem bardziej skutecznie. Ten odskoczył, ale dostał w prawą nogę. Na szczęście unik był na tyle duży, by spowodować tylko poszarpanie materiału i minimalne ryśnięcie pazurami po piszczelu. Ukuło, nie powiem gnoju. Wkurzył się, też wpadł w szał bojowy. Po skończonym odskoku stanął pewniej, ustawiając się do ataku. Wilk znów się zbliżył, dokładniej jego łapa. Koniec walki trwał kilka milisekund, a wydawać się mogło, że dłużej. Khan cofnął się o krok i ciął prostopadle do ziemi tak, że ostrze toporka ucięło łapę stworowi. Ta straciła równowagę. Ork chciał ją wykończyć mieczem wbijając broń w cielsko stwora. Wyszło.

ÂŻądza krwi

//: już po ostatnim, ludzie, ogarniajcie nie tylko posty Gma

Offline Koza123

• Obywatel
  • Meeeedyk!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #263 dnia: 22 Lipiec 2012, 22:06:46 »
Konrad stojąc na warcie był czujny. Niestety, zanim młodzieniec doskoczył do którejkolwiek z bestii, wszystkie zostały "zajęte" przez innych.

//Po prostu nie było mnie trochę, ale wytłumaczyć fabularnie trzeba :) .

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #264 dnia: 23 Lipiec 2012, 11:30:23 »
No i po kłopocie. Odparł Garir. Cedric, Torral i Yarpen, wasza zmiana. Krasnoludy ruszyły dupy z pod ogniska by zastąpić Mogula i Konrada. Generał zaś udał się na spoczynek, nim się położył rzekł do Gunsesa: Możecie Hrabio je sobie oporządzić.

Offline Mogul

• Weteran
  • Reputacja: 5863
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #265 dnia: 23 Lipiec 2012, 11:47:46 »
Mogul, który siedział na skraju obozu znów czujny gdy zobaczył krasnoludy westchnął. Usiadł przy ognisku, wyciągnął wpierw swój topór, by potem "trofeum", która niewątpliwie była wilcza łapa zetrzeć krew z swej broni. Następnie zrobił tak z mieczem. Gdy wykonał to co chciał zapytał:
-Coś do żarcia mata?

Offline Koza123

• Obywatel
  • Meeeedyk!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #266 dnia: 23 Lipiec 2012, 12:18:17 »
Konrad uczynił podobnie jak Mogul. Oddalił się od posterunku i usiadł przy ognisku.
-Ja nie. Generale?

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #267 dnia: 23 Lipiec 2012, 12:21:11 »
Troche sucharów i wędzonego mięsa. Są w w tym lżejszym worku. Odparł Yarpen ładujący "w razie czego" muszkiet. Gorzałka też sie znajdzie. Generał nie mógł odpowiedzieć gdyż już spał głośno chrapiąc.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #268 dnia: 23 Lipiec 2012, 13:04:36 »
Gunses wziął nóż od jednego z krasnali, zaciągnął wilki na stronę, aby smród krwi nie był uciążliwy dla reszty kompanii. Zaczął od obdarcia ze skóry wilków, które nie miały kontaktu z ogniem Patty.
- Szlag by ją... - splunął - Całe futro spalone. Eh... - nożem naciął skórę na brzuchu, a potem wykonał cięcia po wewnętrznych stronach łap. Skórę ściągał powoli, delikatnie podcinając ją nożem, odcinając od warstwy tłuszczy i mięśni. Skóry skręcił w rulon. Wziął się za kły. Wbił nóż w szczękę i oszczędnymi ruchami pdwadzał kły, aż wyszły. Zostawił je, nie czyszcząc. Wziął się za pazury. Po prostu oderżnął wszystkie pazury, łącznie ze skórą, resztką futra i poduszkami. Truchła odniósł w las. Jakieś dwieście metrów od obozu. Nie chciał sprowadzić drapieżników. Sam jednak nie mógł zmarnować takiej okazji więc wypił wszystko to co szumiało jeszcze w tętnicach. Mało tego było, ale głód udało się zaspokoić.

Wrócił do obozu z futrami pod pachą. Rozłożył je nad ogniem, budując wcześniej małe rusztowanko. gdy skóry suszyły się, Gunses usiadł koło ognia, oparł się plecami o pieniek. Położył przed sobą wilcze kły i pazury. Zaczął każdego z nich porządnie oczyszczać z resztek mięsa

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #269 dnia: 25 Lipiec 2012, 11:43:33 »
Cztery dni później... kompania dotarła na skraj lasu, wspięliśmy się na porośnięte kilkoma drzewami wzgórze z którego rozciągał się piękny widok, przed nimi leżała górska dolina a na jej końcu powinien być obóz wroga.  Czujne oko mogło wypatrzyć stojące w dolinie chałupy, mogłoby gdyby ktoś akurat patrzył na wschód albo był wampirem. Każdy miał już serdecznie dość obozowego żarcia i braku piwa, a najbardziej krasnoludy.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #270 dnia: 25 Lipiec 2012, 12:01:50 »
Gunses nie wiedział czy jest dzień czy noc. Nie umiał się w tym rozeznać. Wiedział jednak, że przez kilka najbliższych dni będzie trochę mniej rozmowny i pomocny.

//Nie ma mnie przez kilka (2-3-4) dni.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #271 dnia: 25 Lipiec 2012, 12:12:32 »
//Ok. ja sie zapominam...jest południe.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
  • Reputacja: 8331
    • Karta postaci

« Odpowiedź #272 dnia: 25 Lipiec 2012, 21:47:08 »
Kolejne cztery dni minęły jak z bicza strzelił. Kto by pomyślał że mimo tak powolnej wędrówki czas tak szybko mija. Kiedy u kresu naszej wędrówki dotarliśmy na pokaźne wzgórze. Szczerze powiedziawszy trochę zgłodniałem, a jak to niektórzy mawiali z pustym żołądkiem do boju się nie chodzi. A nie wiadome było kiedy nam się przyjdzie zmierzyć z wrogiem. Choć też niektórzy powiadali że lepiej w bój iść z pustym żołądkiem. Uzasadniali to tym iż w razie ran, wojownik miał większe szanse na przeżycie. Ale jak z tym było nikt do końca nie wiedział.
Tak więc postanowiłem nazbierać trochę chrustu na ognisko, aby któryś z krasnali odpowiedzialnych od zapasów mógł ugotować polewkę. Powtórzywszy czynności z przed czterech dni, przypadkowo spojrzałem na malującą się dolinę na wschodzie. Stały tam drewniane chałupy, a z kominów sączyła się wąska struga dymu. Nie czekając długo zostawiłem na chwilę wiązankę gałęzi ułożoną dosłownie przed momentem i ruszyłem ku reszcie. Kiedy tylko dotarłem przed oblicze Barona Krasnala powiedziałem jakby obojętnie:
-W dolinie widać chałupy. Co robimy?

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #273 dnia: 25 Lipiec 2012, 22:00:26 »
Tam muszą mieć piwo, choćby to byli zwolennicy Zgromadzenia i na dodatek same baby z dziećmi. I w ogóle to... tam nie powinno być wioski. Weź kogoś i powęszcie.

Offline Koza123

• Obywatel
  • Meeeedyk!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #274 dnia: 25 Lipiec 2012, 23:59:04 »
Konrad akurat znajdował się w pobliżu, gdy baron zlecił Adamusowi "misję wywiadowczą". I tak nie miał nic lepszego do roboty.
-Idę z Tobą.- powiedział podchodząc bliżej swych dwóch towarzyszy.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #275 dnia: 27 Lipiec 2012, 18:00:52 »
I poszli... A Gunses krył się w cieniu drzew.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
  • Reputacja: 8331
    • Karta postaci

« Odpowiedź #276 dnia: 27 Lipiec 2012, 19:14:35 »
Krasnal dał wyraźne polecenia. Tak po prawdzie nie podobało mi się że muszę brać kogokolwiek. Wolałem w takich przypadkach działać sam. Ale cóż jak już ktoś się zgłosił. A był to były kruk, więc na pewno jakieś tam doświadczenie w tego typu zadaniach miał. No cóż jak to się mawiało mus to mus.
Skinąłem ręką na Konrada i ruszyliśmy przez las stromym pagórkiem w dół. Powoli zszedłem w dół bacząc na każdy swój krok, aby nie wydać zbyt dużego szmeru. Z nalawszy się na dole popatrzałem w kierunku towarzyszącego mi człowieka, czy aby dotarł bezpiecznie na sam dół. Nie wyglądał żeby coś mu się stało. Tak więc ruszyliśmy na skraj lasu, kładąc się na ziemi tuż przed zakończeniem linii drzew. Leżąc tak zacząłem się rozglądać*, oraz szeptać do Konrada:
-Masz jakieś propozycje co dalej?-Nie czekałem na odpowiedź tylko kontynuowałem wywód-Bo mam dwie propozycje. Jedna to zakradam się do wioski i robię rekonesans. A druga to że udaje się do wioski pod przykrywką. A dokładniej będę udawał pielgrzyma podróżującego do jakiejś tam świątyni. No chyba że masz jakąś lepszą propozycję?

//: *Opisz co dokładnie widzimy. Czy są jacyś ludzie poza domostwami, ile jest chat itd, itp.

Offline Koza123

• Obywatel
  • Meeeedyk!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #277 dnia: 27 Lipiec 2012, 19:59:48 »
-Zależy jaki pielgrzym. Nie zapominaj, że tu mogą być ludzie wspierający zgromadzenie. A to w końcu sekta religijna. Najpierw moglibyśmy dyskretnie obejść wioskę dookoła i sprawdzić, czy nie ma tu jakich wojaków. I czy mają piwo...- mówił młodzieniec do Adamusa. Bardzo nie chciał, aby ich zwiad zamienił się w krwawą jatkę.

// M&B popłaca xd

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #278 dnia: 29 Lipiec 2012, 14:42:42 »
//Chat jest 9, po wiosce krząta sie sporo ludzi. Tak z 20 osób.

Offline Malavon

• Krwawe Kruki
  • Reputacja: 1342
  • Prawda broni się sama
    • Karta postaci

« Odpowiedź #279 dnia: 29 Lipiec 2012, 19:23:57 »
Elf zbliżył się do krasnoluda Garira.
-Więc twierdzisz, że nie powinno być tu tej osady? Może to jacyś koczownicy, albo niedawno się sprowadzili. Skoro podążamy za Zgromadzeniem to też sugerowałbym, że mogą to być ich zwolennicy idący za swymi "przywódcami duchowymi" i szukający swego wymarzonego miejsca na tym świecie.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #279 dnia: 29 Lipiec 2012, 19:23:57 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything