Autor Wątek: Polowanie na demona  (Przeczytany 9901 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mantos

• Weteran
  • Reputacja: 294
  • de Freszmejker
    • Karta postaci

Odp: Polowanie na demona
« Odpowiedź #60 dnia: 17 Grudzień 2008, 20:50:12 »
Sado: Droga okazała się ślepym zaułkiem.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Reputacja: 10161
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #61 dnia: 17 Grudzień 2008, 20:51:27 »
Słyszysz to? -rzekł elf do współtowarzysza cały czas trzymając miecz w gotowości
« Ostatnia zmiana: 17 Grudzień 2008, 20:59:46 wysłana przez Gordian »

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #61 dnia: 17 Grudzień 2008, 20:51:27 »

Offline Sado

• Weteran
  • Reputacja: 2172
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #62 dnia: 17 Grudzień 2008, 20:53:47 »
Wzdycha i wraca się, do poprzedniego rozwidlenia by skręcić.

Offline Rakbar Nasard

• Weteran
  • Reputacja: 4124
  • I will find you anywhere you go.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #63 dnia: 17 Grudzień 2008, 20:55:45 »
- Hm, co to może być, hę Gordian? Chodźmy zobaczymy co tam tak "piszczy"...
Mebo wraz z pochodnią i mieczem w ręku skierował się w miejsce gdzie słychać było owe odgłosy...

Offline Mantos

• Weteran
  • de Freszmejker
    • Karta postaci

« Odpowiedź #64 dnia: 17 Grudzień 2008, 21:07:55 »
Elrond i Sado: Spotykacie się. Elrond przyszedł z lewej strony. Możecie iść prosto lub w prawo.
Mebo i Gordian: Szliście korytarzem, nagle przed wami, pojawiły się dwie mumie. Tunel jest bardzo wąski. Musicie stać jede za drugim. Mebo stoi z przodu/

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #65 dnia: 17 Grudzień 2008, 21:12:00 »
- O... proszę, proszę, kogo my tu mamy. Witaj Elrond. Więc jak? Gdzie idziemy? Ja bym poszedł prosto...

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #66 dnia: 17 Grudzień 2008, 21:14:40 »
- Dobry... - powiedział elf. - Idziem prosto. Nie będę się rozczulał nad kierunkiem bo mi te tunele już zbrzydły. Sfajczył bym sobie coś lub kogoś - powiedział spoglądając na piorun kulisty.
A więc do przodu, do przodu przemy... - pomyślał.

Offline Grison

• Weteran
  • Reputacja: 2319
  • Grisq. :*
    • Karta postaci

« Odpowiedź #67 dnia: 17 Grudzień 2008, 21:18:11 »
- Cóż... mój wrodzony kobiecy instynkt prawdziwego mężczyzny mówi mi, że trzeba iść w prosto...
A nie, czekaj! Zaswędziała mnie lewa dłoń. Idziemy w lewo! Albo nie! Ten kamień na wprost bardzo mi się podoba. Idziemy przed siebie!

Offline Rakbar Nasard

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #68 dnia: 17 Grudzień 2008, 21:32:20 »
Mebo widząc dwie szkarady natychmiast zamachnął pochodnią lekko ocierając bandarz jednej mumii. Ta zajęła się ogniem. Podbiegł bliżej, aczkolwiek na tyle daleko by mumia nie miała możliwości ataku, aby dobić wroga mieczem. Zadał mu zwykłe cięcia, jedno od prawej i drugie – końcowe, dobijające – od góry (Klasyczne pchnięcie). Jeden nieumarły padł, zaś jego konfrater koślawię i powoli ruszył do ataku. Mebo szybko powtórzył zeszły atak, lecz tym razem nie chciał ryzykować i po prostu rzucił pochodnią w mumię. Nieumarły, podobnie jak jego poprzedni w mig zajął się ogniem. Mebo błyskawicznie zamienił swoją broń. Wyjął strzałę z kołczanu, po czym napinał cięciwę przez 10 sekund. W końcu wypuścił strzałę, która przebiła łeb mumii (Potężny strzał). Padła martwa. Starając ominąć palące się jeszcze ciała mumii przechodzi dalej, w głąb korytarza…

Offline Mantos

• Weteran
  • de Freszmejker
    • Karta postaci

« Odpowiedź #69 dnia: 17 Grudzień 2008, 21:36:58 »
Mantos poszedł za Grisonem prosto. Szli chwilę w milczeniu, aż ujrzeli że droga którą podążają to ślepy zaułek.
- Ehh, Gris trzeba było zauwaś swędzącej łapie! Cofamy się.
Po skręceniu w drugi korytarz, po paru minutach znów musieli zdecydować, czy idą prosto czy w lewo
- Chodź w lewo, chyba że wolisz iść prosto?
Grison tylko burkną. Mantos wzruczył ramionami i poszedł przed siebie. Nagle usłyszeli, że coś się do nich zbliża. To były dwójka zombi.
- No misiu. Wreszcie coś się dzieje - powiedział zdejmując miecz z pleców.

Elrond i Sado: Po kilku minutach marszu zobaczyliście dziury w skale. Zaczęły z nich wychodzić mumie. Upuściliście pochodnie. Panuje całkowita ciemność. Słyszycie jak mumie się do was zbliżają. Jedna z nich zaatakowała Sado.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Reputacja: 10161
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #70 dnia: 17 Grudzień 2008, 21:40:55 »
Bardzo ładne zagranie z tymi mumiami. Przynajmniej droga wolna. Idźmy dalej ale ostrożnie- pochwalił towarzysza Gordian

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #71 dnia: 17 Grudzień 2008, 21:45:32 »
Jaka ciemność, skoro mam ciągle ognistą aurę?

- Ipush Grash, Osh Isarishash - Wyszeptał Sado zaklęcie Kuli Ognia, kierując w atakującą go mumię. Ta zapłonęła, tworząc wielką, żywą pochodnię.
- Twoja kolej, Elrond. Chciałeś coś usmażyć... co nie? - powiedział do towarzysza, wymachując mieczem i ręką, otoczoną ognistą aurą, by odstraszyć resztę mumii.

Offline Grison

• Weteran
  • Reputacja: 2319
  • Grisq. :*
    • Karta postaci

« Odpowiedź #72 dnia: 17 Grudzień 2008, 21:50:09 »
- Interesujące- powiedział Grison patrząc na jednego z zombie wyziewającego właśnie jakieś dziwne opary.
- Kurde, Canis mi się przypomniał- burknął Grison wyjmując topór "Stalowa pięść". Korytarz był za wąski na walkę we dwóch, ramię w ramię. Drakon wyszedł przed Mantosa i puścił jednego zombie za siebie tak aby Mantos mógł się z nim rozprawić. Gris bez większych ceregieli uniósł topór w górę używając klasycznego uderzenia. Zombie odskoczył w tył po czym odbił wprost na Grisona. Drakon używając akrobatyki uchylił się w bok i zaatakował cięciem na plecy przeciwnika. Zombie dziwnie zaryczał. Zaraz po tym próbował się obrócić. Grison jednak zareagował szybko i pozbawił przeciwnika głowy.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #73 dnia: 17 Grudzień 2008, 23:09:45 »
Po upuszczeniu pochodni elf z wywieszonym językiem, jak małe dziecko przyglądał się bajecznym tysiącom migoczącym niebieskawym światełkom, które uwydatniły się na sklepieniu i ścianach. Oczywiście blask wydobywał się z pioruna kulistego którego Elrond miał nadal w dłoni.
- Złap to chędożony umarlaku... - powiedział i rzucił kulę w głowę mumii. Kula uderzyła mumię, a jej ciało przeszyły iskry, wstrząsy, ogólnie pokiereszowało nieźle. W kilku częściach na mordzie i torsie bandaże zaczęły się palić. Elf bez zastanowienia teleportował się za plecy mumii, wyciągnął miecz i rozrąbał jej głowę wpół klasycznym cięciem "z góry".
- Noo... ładnie.
I zanim jego kompan zdążył mrugnąć, elf aportował się z powrotem w miejsce w którym stał uprzednio.
- Ihigi...

« Ostatnia zmiana: 17 Grudzień 2008, 23:13:59 wysłana przez Elrond »

Offline Mantos

• Weteran
  • de Freszmejker
    • Karta postaci

« Odpowiedź #74 dnia: 18 Grudzień 2008, 19:34:19 »
Mantos szybko wyprowadził pchnięcie jednak zombi uskoczył. Elf szybko użył ataku potężne cięcie i powalił nieumarłego na ziemie, po czym od razu odrąbał mu głowę.
- Heh łatwo poszło 
Powiedział i zauważył dwie postacie nadchodzące z prawej strony. To byli Mebo i Gordian.
- Ach, to wy, myślałem że kolejne zombi - rzekł oświetlając ich płomieniem pochodni - Skąd przyszliście? Chyba musimy zawrócić.

Elrond i Sado: Z ciemności nadeszłu kolejne dwie mumie.

Offline Rakbar Nasard

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #75 dnia: 18 Grudzień 2008, 20:01:11 »
- Nie wiem. Mieliśmy rozwidlenia tunelu, raz, na dwa kierunki. Po wybraniu drogi, lewego tunelu, doszliśmy, podobnie jak wy z małymi przeszkodami. Może coś wy doradzacie. Czy wracamy naszą drogą, do tego drugiego rozwidlenia, czy może waszą (jeżeli były jakieś inne kierunki)? - spojrzał na rozmówcę, a potem na istotę stojącą obok niego. Poznał od razu.

Offline Hagnar Wildschwein

• Obywatel
  • Reputacja: 902
  • Ostatni Cyc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #76 dnia: 18 Grudzień 2008, 20:15:55 »
-Serail, robi się nieciekawie... słyszałeś te krzyki i trzaski?- rzekł do kompana krasnolud wielce niewesołym tonem.

Offline Serail

• Weteran
  • Reputacja: -231
  • Wyczesana opowieść, wodzu
« Odpowiedź #77 dnia: 18 Grudzień 2008, 20:19:57 »
Słyszałem, słyszałem również jak niewątpliwie się zesrałeś... Myślę, że jedno jest powiązane z drugim...

Offline Hagnar Wildschwein

• Obywatel
  • Reputacja: 902
  • Ostatni Cyc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #78 dnia: 18 Grudzień 2008, 20:34:31 »
-No to mnie pocieszyłeś, ale to nie mój smród, mój jest miły. Chętnie bym sobie jeszcze pogawędził, ale trzeba przeczesać te tunele. Jak Ci już mówiłem, chodźmy prosto, bo ta dziura mi się nie podoba- rzekł do towarzysza Domenic.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #79 dnia: 18 Grudzień 2008, 20:35:13 »
- Ehhh... kacz dys! - zabełkotał elf w jakimś nieznanym języku i wypuścił piorun kulisty w kierunku najbliższej mumii.
- Ihigi - krzyknął ponownie i wyczarował kolejny piorun kulisty. Ten pomknął w kierunku drugiej mumii.
- Cholera, jeszcze trochę a moc mi się skończy, przydało by się niedługo odpocząć... Aiah - sapnął do Czerwonego i wypuścił Pocisk Zła w zombiaka który oberwał słabszym - drugim - piorunem kulistym. Czarny pocisk uderzył w sam środek twarzy wyżerając bandaż, koście, kawałek mózgu... Elrond podszedł do miejsca z którego przychodziły zombie...

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #79 dnia: 18 Grudzień 2008, 20:35:13 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything