Demon wytworzył ruchome piaski pod Gunsesem, Gunses zaczął się topić w piasku. z piasku wystaje tylko głowa Gunsesa. Demon schylił się i drwiąco spojrzał na topiącego się Gunsesa.
(wtrącenie do tego, gdy to pisałeś o tym, ze uderza w ścianę, upominam cię, jesteśmy na wolnej przestrzeni, gdzie za naszym wrogiem jest stół rytualny, a nie jakieś ściany.)
Demon wytworzył barierę z piasku, która go ochroniła, przed kulą ognia, demon zaczął kierować się w stronę Anvarunisa.
Widząc co się dzieje i widząc brak jakiejkolwiek logicznej współpracy miedzy członkami wyprawy sam ruszyłem do ataku na demona piasku. Zacząłem kumulować ogromne ładunki energii magicznej by móc wykonać kilka zaklęć. gdy kumulowałem energię zdjąłem kostur z pleców i wbiłem go przed sobą, mając dostatecznie duże ładunki energii zacząłem wypowiadać zaklęcia.
- Iahuxuysh Xuelash Arishesh, Ruesh Anosh Arash! (Przyzwanie Demona; Magia ÂŚmierci)
- Iahuxuysh Xuelash Arishesh, Ruesh Anosh Arash! (Przyzwanie Demona; Magia ÂŚmierci)
strumień energii przepłynął do kryształu w kosturze, gdzie podwoił swoją siłę i wypłynął z kryształu rozdwajając się i tworząc opary dymów, z których wyłoniły się dwa dużej wielkości demony. Demony ruszyły na demona piasku by go obezwładnić i zatrzymać w jednym miejscu. Demon piasku zaczął walczyć z demonami a ja kumulowałem energię magiczną do kolejnych dwóch zaklęć. Walka miezy demonami była zażarta, lecz dwa demony zdołały chwycić demona piasku za ręce i tymczasowo utrzymywać. gdy im się to udało wypowiedziałem kolejne zaklęcia.
- Anesh Qiesh Oshh! (Meteor; Naurangol)
- Xuisush Uparesh, Ush Ruesh Huxuesh Arishesh, Ilishesh Arishash! (Zgubne uderzenie cienia; Magia Krwi)
Przed moja ręką zaczęła pojawiać się zielonkawa, półprzeźroczysta kula, a z nieba pomału było widać lecący, płonący głaz. z pomocą telekinezy pchnąłem pocisk zgubne uderzenie w demona, a z nieba w tym samym momencie zaczął coraz bardziej zbliżać się płonący głaz z nieba. oba zaklęcia uderzyły jednocześnie w demona piasku. Demon piasku rozsypał się w piach, lecz jednocześnie zaklecia wytworzyły niewielką falę uderzeniową, piach z demona uderzył w nas wszystkich przewracając na ziemię. Dwa przyzwane demony zginęły wraz z Demonem piasku.
Wstałem z ziemi i otrzepałem się z piasku...
- Hm, dobrze więc, ja zacznę przygotowywać się do rytuału, a wy wygrzebcie z piasku Gunsesa, raczej zdołam wyleczyć Nifrenithila...
Noszony Ekwipunek:
1.
Nazwa broni: Kostur ÂŚmierci
Ostrość: 14
Wytrzymałość: 12
Typ: Oburęczny
Rodzaj: Kostur
Poziom wykonania: V
Opis: Wykuty ze 110 sztuk srebra zakończony zielonym kryształem z innego wymiaru (magia śmierci), o zasięgu 2 metrów, ważący 5kg, błogosławiony oręż (Rasher), mistrzowski oręż. Dzięki kryształowi wystrzeliwane przez kostur zaklęcia z magii śmierci są dwa razy potężniejsze. Zwieńczony na dole ostrym szpikulcem.
2.
3.
4.
Nazwa broni: Jaszczurzy Sztylet
Ostrość: 6
Wytrzymałość: 5
Typ: jednoręczny
Rodzaj: sztylet
Poziom wykonania: III
Opis: Wykuty z 30 sztuk żelaza o zasięgu 0,2 metra, ważący 6kg.
Nazwa odzienia: Elitarna zbroja cienia
Rodzaj: zbroja
Wytrzymałość: 8
Ciężar: 5
Opis: Wykuta z 250 sztuk szkła, błogosławione odzienie (Rasher), mistrzowskie odzienie, chroni maga przed odpryskami jego własnych zaklęć.