Autor Wątek: Przeklęte Opactwo - Wyprawa na wyspę  (Przeczytany 11411 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

Odp: Przeklęte Opactwo - Wyprawa na wyspę
« Odpowiedź #120 dnia: 09 Listopad 2008, 17:12:17 »
Wampir spostrzegł wyostrzonym wzrokiem demona piasku. Skoczył, wiedząc, że wróg może stworzyć pod jego stopami ruchome piaski. Wylądował po czym znowu wybił się w powietrze, opadając na demona ostrzem w dół. Nie zranił go jednak, ponieważ przeciwnik wywołał w powietrzu barierę, która odbiła Nifrenithila. Wróg nie próżnował, zasypał wampira gradem piaskowych kul. Nif nie dał się zranić, odturlał się na bok, wstając do pozycji stojącej, wyginając do niemożliwości kręgosłup. Już w stójce pobiegł do potwrora, szykując się do sztychu. Zawiódł się. Ledwo zdążył sparować potężny cios ramienia. Padł na ziemię, lekko zamroczony. Spojrzał nieprzytomnie w górę, widząc, jak demon unosi kopyto i chce je opuścić wprost na bezbronnego wampira. Nif zrobił wypad do tyłu, unikając ogromnej nogi przeciwnika. W półprzysiadzie skoczył szczupakiem na potwora, przebijając mieczem pachwinę. Wbił się butami w ziemię i z całej siły pociągnął ostrze w górę. Klinga doszła aż do gardła. Wampir wyjął powoli miecz, spojrzał na padającego stwora i przebił mu jeszcze łeb. Splunął i stał się niewidzialny.
(Walka mieczem V, Ostrze Krwi, Wyostrzenie Zmysłów, Chwilowa niewidzialność)

Demon Piasku: 0
Zombie Raanaar: 9

Ekwipunek:
1.
Nazwa broni: Valfdeńska Kusza 3
Zasięg: 150 metrów
Rodzaj: Kusza
Poziom wykonania: III
Opis: Stworzony z 50 sztuk drewna, ważący 2kg.
2.
Nazwa broni: Ostrze Krwi
Ostrość: 12
Wytrzymałość: 10
Typ: jednoręczny
Rodzaj: miecz
Poziom wykonania: IV
Opis: Wykuty z 40 sztuk stali o zasięgu 0,6 metra, ważący 5kg.
3. Brak
4. Brak
Nazwa odzienia: Zbroja milicji
Rodzaj: zbroja
Wytrzymałość: 6
Ciężar: 5kg
Opis: Wykuta z 200 sztuk mosiądzu.

98x bełt z żelaza
wytrzymałość - 5
ostrość - 6
ciężar - 6

Offline Alfeim

• Magnat
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #121 dnia: 09 Listopad 2008, 17:13:30 »
Trzech umarlaków zaczęło powoli sunąć się w moją stronę. Czułem już ten okropny odór zgnilizny, ale widok tych martwych ciał był jeszcze gorszy. ÂŚcisnąłem sztylet i pchnąłem nim szybko w brzuch zbliżającego się przeciwnika. W tej samej chwili, następny uderzył mnie pięścią w głowę. Zakręciłem się i upadłem na ziemię. Leżąc, chwyciłem zaschnięty badyl i podciąłem nim nogi najbliższego zombi, który z hałasem przewrócił się na ziemię. Próbowałem się podnieść, ale na moje nieszczęście upadłem w błoto. Musiałem wyglądać jak świnia, próbując się podnieść i za każdym ześlizgując się z powrotem na ziemię. Po nieudanych próbach, trzeci zombie podszedł do mnie i już zamachiwał się swoim toporem. W ostatniej sekundzie przeturlałem się na stabilny grunt, podniosłem mój sztylet i zaatakowałem potwora. Wyprowadził szybki cios, który zablokowałem, w dodatku odbijając jego broń. Sekundę później pozbawiłem zdezorientowanego przeciwnika ręki. Następnie podbiegłem do niego i pozbawiłem go głowy, a raczej tego co z niej zostało.

Pchnięcie; Kondycja; Blok z Odbiciem; Klasyczne Pchniecie; Klasyczne Pchniecie   
Pozostało Zombie Raanaar: 7
Pozostało Demonów Piasku: 0

Nazwa broni: Cięcie Valfden
Ostrość: 6
Wytrzymałość: 5
Rodzaj: sztylet
Opis: Wykuty z 30 sztuk żelaza o zasięgu 0,2 metra, ważący 6kg.

Nazwa odzienia: Zbroja milicji
Ciężar: 5kg
Opis: Wykuta z 200 sztuk mosiądzu.
« Ostatnia zmiana: 09 Listopad 2008, 17:18:24 wysłana przez Alfeim »

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #121 dnia: 09 Listopad 2008, 17:13:30 »

Offline Anv

• Weteran
  • Reputacja: 4143
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #122 dnia: 09 Listopad 2008, 18:02:04 »
Anvarunis wmierzył w jednego z zombiaków wyjmując runę ognia. Juz po chwili wykrzyczał - Heshar! - Kula Ognia pomknęła w kierunku zombie. Zombie zajął się ogniem i zaczął potwornie wyć. Korzystając z okazji wampir wbił miecz (pchnięcie) w brzuch zombie i przesunął pionowo w górę rozłupując i czaszkę na swej drodze.

Demon Piasku: 0
Zombie Raanaar: 6

1.Nazwa broni: Mrok Dnia
Opis: Wykuty z 40 sztuk stali o zasięgu 0,6 metra, ważący 5kg

2.Nazwa broni: Czarny Błysk
Zasięg: 280 metrów
Rodzaj: łuk
Poziom wykonania: V

87x strzała z brązu
wytrzymałość - 6
ostrość - 5
ciężar - 4

3.Nazwa broni: Ostrze Valfden 3
Opis: Wykuty z 40 sztuk żelaza o zasięgu 0,6 metra, ważący 6kg.

4.Nazwa broni: Kieł Wampira

Nazwa odzienia: Szata Wampira Numenoru
Rodzaj: szata
Wytrzymałość: 1
Ciężar: 1
Opis: Uszyta z 200 sztuk Alfistru. Ponadto odbija promienie słoneczne.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #123 dnia: 09 Listopad 2008, 18:15:50 »
Nifrenithil: atakowałeś Demona Piasku, lecz ani razu, nie zadałeś mu rany, jego powłoka z piasku na ciele niwelowała twoje ataki, a wbicie miecza w jego ciało w ogóle nie miało miejsca, natomiast stała się inna ciekawa rzecz. Demon piasku chwycił cię za głowę, zaczął zgniatać ją za pomocą swojej dużej siły. Gdy wiedział, że ten ból jest dla ciebie nie do zniesienia, zaczynałeś wyć z bólu, a z twojej głowy wyciekać krew, rzucił tobą w krąg rytualny, gdy uderzyłeś o stół, doszło do złamania ręki. straciłeś przytomność.

Demon Piasku: 1
Zombie Raanaar: 6

Offline Anv

• Weteran
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #124 dnia: 09 Listopad 2008, 18:44:41 »
Anv spojrzał na Nifa lecącego w stół. - O ku*wa - po czym podbiegł do jednej z mumii. Wyciągając miecz wykonał poprzeczne cięcie (pchniecie). Miecz ostrzem natrafił na ramie mumii która zbierała się do ataku, tym samym odcinając jej rękę. Anv odsunął się i rzucił Ostrzem Valfden 3 kilkadziesiąt centymetrów nad ziemią, wciąż trzymając w prawej ręce Mrok Dnia. Ostrze Valfden 3 poszybowało bardzo równo jakby po niewidzialnym torze. Na drodze lecącego miecza stały dwie nogi mumii, które już po chwili były odcięte. Mumia upadła z powodu barku kończyn, była praktycznie bezbronna. Wtem Anvarunis podbiegł do niej i zgrabnym ruchem odciął jej głowę (pchnięcie).
(Walka Mieczem V)

Zombie Raanaar: 5

87x strzała z brązu
wytrzymałość - 6
ostrość - 5
ciężar - 4

« Ostatnia zmiana: 09 Listopad 2008, 19:24:32 wysłana przez Anvarunis »

Offline Foltest

• Magnat
  • Reputacja: 24
  • Chaos rodzi więcej chaosu.
« Odpowiedź #125 dnia: 09 Listopad 2008, 19:06:33 »
Foltest zaczął szarżować na zombi, ten wyprowadził atak na Wampira, Foltest zrobił unik i ciął umarlaka w żebra(Atak: Potężny Cios), Wampir obrócił się na pięcie i wyprowadził poziome cięcie na szyję zombi(Atak: Potężny Cios), ten padł na ziemię martwy. W stronę Foltesta ruszył umarlak, Wampir przesunął rękę bliżej jelców, wyprostował rękę i ruszył na pierwszego zombi. Zombi zaatakował Foltesta, ten zablokował jego atak(Atak: Blok), odskoczył i wyprowadził kontrę(Atak: Pchnięcie), ostrze przebiło rozpadające ciało, Foltest wyciągnął miecz i odciął głowę zombiemu(Atak: Potężny Cios). W stronę Wampira ruszył drugi zombi, który stał koło demona. Foltest znikł(Atrybut: Chwilowa Niewidzialność) i zaszedł od tył raanara, Wampir pojawił sie za plecami umarlaka i pozbawił go głowy(Atak: Potężny Cios). Foltest przybliżył się od Canisa i spytał: Canisie, da się coś zrobić z tym bydlakiem ?? - Powiedział Wampir wskazując na demona piasku.

Zombie Raanaar: 2
[Walka Mieczem V]

Ekwipunek:
1.
Nazwa broni: Skowyt ÂŚmierci

68x Strzała z Brązu
Ostrość: 5
Ciężar: 4

195x Strzała z ÂŻelaza
wytrzymałość: 5
ostrość: 6
ciężar: 6

2.
Nazwa broni: Pogromca Dusz

3. (brak)
4. (brak)

« Ostatnia zmiana: 09 Listopad 2008, 19:13:10 wysłana przez Foltest »

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #126 dnia: 09 Listopad 2008, 19:30:25 »
Wampir stał sie niewidzialny. Biegł w stronę człapiących Zombie, jego miecze bezszelestnie przecinały powietrze. Wtem, Gunses padł między dwoje Zombie i jednoczesnymi uderzeniami ciął po ukosie, z góry na dół, w szyje Raanaar [Atak lewostronny; Atak prawostronny]. Głowy Umarlaków potoczyły się po podłodze, a ich ciała jak na sygnał jednocześnie padły na ziemie. Wampir stał się widzialny i wylądował ze skoku na kolanach. Powstał, spojrzał przed siebie na Demona Piasku - A to co, piaskowa babka? - rzucił w stronę Demona. Ten zaryczał. Wampir zaczął obchodzić go dookoła trzymając się ściany. Wtem demon nie wytrzymał. Rzucił się w szarży na Wampira. Cadacus w mgnieniu oka stał się niewidzialny, przeturlał się w bok. Demon nie wyhamował, uderzył w ścianę. Jednym szybkim ruchem Wampir schował miecze i wyciągną, cały czas będąc pod niewidzialną formą, Runę Wody. Wymówił pośpiesznie formułę zaklęcia - Eloshru - W dłoni Gunsesa pojawiła się Kula Wody czyniąc go widzialnym. Nim Demon Piasku zorientował się co się stało, Wampir miał już przygotowaną dużą Kule Wody. Rzucił nią w Demona z piasku...

Zombie Raanaar: 0

2x Siewca ÂŚmierci; Walka mieczem - V; Runa Wody

Broń 1:

Nazwa broni: Siewca ÂŚmierci

Broń 2:

Nazwa broni: ÂŚwit Zmierzchu

50x strzała z brązu
wytrzymałość - 6
ostrość - 5
ciężar - 4

40x zatruta strzała z brązu
wytrzymałość - 6
ostrość - 5
ciężar - 4
Dodatkowo - zatrute Trucizną z Czarnego Bzu.

Broń 3:

Nazwa broni: Siewca ÂŚmierci

Broń 4:

Nazwa broni: Wampirzy Kieł

Zbroja:

Nazwa odzienia: Szata Władcy Wampirów
Opis: Uszyta z 250 sztuk Alfistru, mistrzowskie odzienie. Ponadto odbija promienie słoneczne.

Offline Anv

• Weteran
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #127 dnia: 09 Listopad 2008, 19:42:15 »
Anv podszedł do Canisa. - Myślisz że ogień zada mu jakieś obrażenia? - Zapytał wampir i nie czekając na odpowiedź wyjął runę ognia. Już po chwili wypowiedział - Heshar - A ognista Kula pomknęła w stronę Demona.

87x strzała z brązu
wytrzymałość - 6
ostrość - 5
ciężar - 4

Canis

• Gość
« Odpowiedź #128 dnia: 09 Listopad 2008, 19:57:53 »
Demon wytworzył ruchome piaski pod Gunsesem, Gunses zaczął się topić w piasku. z piasku wystaje tylko głowa Gunsesa. Demon schylił się i drwiąco spojrzał na topiącego się Gunsesa.
(wtrącenie do tego, gdy to pisałeś o tym, ze uderza w ścianę, upominam cię, jesteśmy na wolnej przestrzeni, gdzie za naszym wrogiem jest stół rytualny, a nie jakieś ściany.)

Demon wytworzył barierę z piasku, która go ochroniła, przed kulą ognia, demon zaczął kierować się w stronę Anvarunisa.

Widząc co się dzieje i widząc brak jakiejkolwiek logicznej współpracy miedzy członkami wyprawy sam ruszyłem do ataku na demona piasku. Zacząłem kumulować ogromne ładunki energii magicznej by móc wykonać kilka zaklęć. gdy kumulowałem energię zdjąłem kostur z pleców i wbiłem go przed sobą, mając dostatecznie duże ładunki energii zacząłem wypowiadać zaklęcia.
- Iahuxuysh Xuelash Arishesh, Ruesh Anosh Arash! (Przyzwanie Demona; Magia ÂŚmierci)
- Iahuxuysh Xuelash Arishesh, Ruesh Anosh Arash! (Przyzwanie Demona; Magia ÂŚmierci)

strumień energii przepłynął do kryształu w kosturze, gdzie podwoił swoją siłę i wypłynął z kryształu rozdwajając się i tworząc opary dymów, z których wyłoniły się dwa dużej wielkości demony. Demony ruszyły na demona piasku by go obezwładnić i zatrzymać w jednym miejscu. Demon piasku zaczął walczyć z demonami a ja kumulowałem energię magiczną do kolejnych dwóch zaklęć. Walka miezy demonami była zażarta, lecz dwa demony zdołały chwycić demona piasku za ręce i tymczasowo utrzymywać. gdy im się to udało wypowiedziałem kolejne zaklęcia.
- Anesh Qiesh Oshh! (Meteor; Naurangol)
- Xuisush Uparesh, Ush Ruesh Huxuesh Arishesh, Ilishesh Arishash! (Zgubne uderzenie cienia; Magia Krwi)

Przed moja ręką zaczęła pojawiać się zielonkawa, półprzeźroczysta kula, a z nieba pomału było widać  lecący, płonący głaz. z pomocą telekinezy pchnąłem pocisk zgubne uderzenie w demona, a z nieba w tym samym momencie zaczął coraz bardziej zbliżać się płonący głaz z nieba. oba zaklęcia uderzyły jednocześnie w demona piasku. Demon piasku rozsypał się w piach, lecz jednocześnie zaklecia wytworzyły niewielką falę uderzeniową, piach z demona uderzył w nas wszystkich przewracając na ziemię. Dwa przyzwane demony zginęły wraz z Demonem piasku.

Wstałem z ziemi i otrzepałem się z piasku...

- Hm, dobrze więc, ja zacznę przygotowywać się do rytuału, a wy wygrzebcie z piasku Gunsesa, raczej zdołam wyleczyć Nifrenithila...

Noszony Ekwipunek:
1.
Nazwa broni: Kostur ÂŚmierci
Ostrość: 14
Wytrzymałość: 12
Typ: Oburęczny
Rodzaj: Kostur
Opis: Wykuty ze 110 sztuk srebra zakończony zielonym kryształem z innego wymiaru (magia śmierci), o zasięgu 2 metrów, ważący 5kg, błogosławiony oręż (Rasher), mistrzowski oręż. Dzięki kryształowi wystrzeliwane przez kostur zaklęcia z magii śmierci są dwa razy potężniejsze. Zwieńczony na dole ostrym szpikulcem.

2.

3.

4.
Nazwa broni: Jaszczurzy Sztylet

Nazwa odzienia: Elitarna zbroja cienia
Wytrzymałość: 8
Ciężar: 5
Opis: Wykuta z 250 sztuk szkła, błogosławione odzienie (Rasher), mistrzowskie odzienie, chroni maga przed odpryskami jego własnych zaklęć.
« Ostatnia zmiana: 09 Listopad 2008, 20:03:29 wysłana przez Canis »

Offline Anv

• Weteran
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #129 dnia: 09 Listopad 2008, 20:07:05 »
Anv wstał, otrzepał się z piasku, spojrzał na resztki po demonie piasku, potem na Canisa - No i Git - powiedział, po czym podszedł do miejsca gdzie tonął Gunses. Wampir położył się na ziemi, aby samemu nie wpaść - Hej! Niech mnie ktoś za nogi przytrzyma! - krzyknął do reszty po czym podał dłoń Gunsesowi w celu wyciągnięcia go.

Offline ludi889

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: -2
  • Obejmować kobietę to tak, jak obejmować wór gnoju.
« Odpowiedź #130 dnia: 09 Listopad 2008, 20:32:14 »
Ludi chciał pomóc Anv'owi więc podszedł do niego i zaczął ciągnąć go za nogi i mówiąc:
-Gunses wcześniej ty mi uratowałeś tyłek to ja pomogę teraz tobie

Canis

• Gość
« Odpowiedź #131 dnia: 09 Listopad 2008, 20:39:40 »
Wyciągnęliście go odkopaliście no i ładnie.

Za pomocą telekinezy uniosłem ciało Janusa raanaar i przedmioty rytualne, i przeniosłem na stół rytualny. Ułożyłem jego ciało w formie krzyża na stole rytualnym. wziąłem kielich i sztylet rytualny i podszedłem do Nifrenithila. naciąłem wewnętrzną część jego dłoni i zacisnąłem ją, kierując nad kielich. do kielicha spadło kilkanaście kropel krwi, po cym odłożyłem jego rękę, a swoją przyłożyłem do jego głowy wypowiadając zaklęcie.
- Ruush Xuesh, Gresh Ilxuesh Arishesh! (Duże leczenie, Naurangol) - moja dłoń zaczęła emanować czerwoną energią, ogrzewając ranne ciało wampira. gdy głowa wróciła do normalnego stanu, przekierowałem dłoń nad złamaną rękę, po chwili kości zrosły się, i na koniec na ranę na dłoni. Rana zasklepiła się, zaklęcie przestało działać. potrząsnąłe3m za ramię, a wampir się obudził. włożyłem sztylet do pucharu z kilkunastoma kroplami krwi.

- Teraz jest mały problem, mało krwi wziąłem nie chciałem więcej od niego, no do dość ranny. potrzeba mi jeszcze krwi, a sam nie mam, ktoś chętny?

Offline ludi889

• Kopacz
  • **
« Odpowiedź #132 dnia: 09 Listopad 2008, 20:41:35 »
-Jeśli przeżyje to co mi szkodzi-Powiedział Ludi do Canisa-Tylko weź tyle ile trzeba.

Offline Anv

• Weteran
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #133 dnia: 09 Listopad 2008, 20:50:02 »
- Czekaj ja mam 2l - Anv wyjął zza pasa  buteleczkę z dwoma litrami krwi.  - Wiem że to mało, ale grosz do grosza... Prawdopodobnie Gunses też coś ma

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #134 dnia: 09 Listopad 2008, 20:51:33 »
Wampir zaraz po otrzepaniu się z piachu podszedł do Anvarunisa i Ludiego - Dziękuje Wam za ratunek, Anvarunisie i tobie Ludi!
- Taa, też mam 2l krwi. Więc jeśli się przyda, to mogę użyczyć..

Canis

• Gość
« Odpowiedź #135 dnia: 09 Listopad 2008, 20:52:40 »
- Krwi nigdy za wiele...

Podszedłem do Ludiego, ten wyciągnął dłoń, ja rozciąłem wewnętrzną część jego dłoni, z jego dłoni zaczęła kapać krew. Minęło kilka minut, a puchar napełnił się trochę krwią.

- Dobra, tyle starczy. Greship Ipishesh, Gresh Ilxuesh Arishesh! (Lekkie leczenie)

Z mojej dłoni zaczęła emanować żółtawa energia, która zasklepiła ranę na dłoni, zaklęcie przestało działać.

Podszedłem z kielichem i sztyletem do stołu. Ciało jest w pełni zregenerowane, ale martwe...

- Raanaarzy mówili, że on jest żywy... lecz bez duszy... więc będzie miał krew...

Naciąłem sztyletem tętnicę, a krew zaczęła tryskać z rany, przyłożyłem w odpowiedniej odległości krew, która rytmicznie wylatywała z rany. Z rany skończyła wylatywać krew, a kielich był niemalże pełny.

- Dobrze więc, tyle starczy...

zacząłem szeptać patrząc na kielich. po chwili skończyłem i oderwałem się od stołu i odwróciłem.

- Potrzeba mi kogoś do pomocy przy rytuale... ktoś chętny?

Offline ludi889

• Kopacz
  • **
« Odpowiedź #136 dnia: 09 Listopad 2008, 20:54:19 »
-Jeśli nie będziesz mi rozcinał brzucha i nic z tych rzeczy-powiedział Ludi-to ponownie się zgłaszam

Offline Anv

• Weteran
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #137 dnia: 09 Listopad 2008, 20:54:43 »
Ja chętnie pomogę, gdyż ty Ludi i tak już osłabiony jesteś - wyrwał sie wampir.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #138 dnia: 09 Listopad 2008, 21:02:01 »
- Dobrze, chcecie obaj... tym lepiej...

wyjąłem swój sztylet z 4 miejsca w ekwipunku i podałem ludiemu, oraz podałem sztylet rytualny Anvarunisowi.

- Teraz tak, rozetnijcie ciało Janusa, Anvarunisie odsłoń klatkę piersiową, wyłam żebra ale nie uszkodź serca, wytnij płuca, by serce było całkowicie odsłonięte. Gdy zacznę wypowiadać inkantację, przebijesz serce. Ludi, rozetnij skórę na głowie, rozwal czaszkę, postaraj się nie uszkodzić mózgu. gdy zacznę wypowiadać inkantację, ty przebijesz mózg Janusa. Zrozumieliście? Gotowi?

Offline Anv

• Weteran
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #139 dnia: 09 Listopad 2008, 21:04:53 »
Taak. - powiedział Anv po czym naciął skórę na ciele Janusa. ÂŻebra zostały odsłonięte, a wampir korzystając ze swej siły delikatnie acz kolwiek mocno wyłamywał żebra. Wyłamał już tyle że serce było dobrze widoczne. - Chyba wystarczy - powieiizał po czym złapał sztylet dwoma rękami kierując go ku sercu.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #139 dnia: 09 Listopad 2008, 21:04:53 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18