Autor Wątek: Gomez złodziej  (Przeczytany 14204 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Uchiha Sasuke

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: 0
Gomez złodziej
« Odpowiedź #20 dnia: 20 Styczeń 2008, 20:16:19 »
w zyciu imiona powtrzaja się czy w grze tak nie morze byc jeśli nie to Gomez musial byc zlodziejem przed kolonia

Offline Baś-ka

• Magnat
  • Reputacja: -2
  • No justice, no peace, fuck the police!
Gomez złodziej
« Odpowiedź #21 dnia: 20 Styczeń 2008, 21:08:54 »
Mi się wydawało że jest tylko jeden klucz z imieniem gomez i jest on w zamku w górniczej dolinie  . A mogło się złożyć też tak że on tylko zostawił tam swój skarb.

Forum Tawerny Gothic

Gomez złodziej
« Odpowiedź #21 dnia: 20 Styczeń 2008, 21:08:54 »

Offline Dariufu

• Kret
  • *
Gomez złodziej
« Odpowiedź #22 dnia: 21 Styczeń 2008, 17:22:35 »
ja dawno nie grałem w Gothic 2 ale pamiętam to o Skipie ze byl piratem. To jest ten sam Skip z Kolonii on nawet nam to mówi podczas rozmowy że nas poznaje z GD

a co do klucza Gomeza to ja znalazlem jeden klucz gomeza w zamku a drugi w jakiejs komnacie w zamku te klucze prowadza do pokoju Kruka i do schowka Gomeza. W skrzyni jest złoto i amulet. Po zabraniu amuletu pojawi się szkielet jak go zabijemy to możemy iść do Bartholo ( na pewno nie wiecie gdzie on jest ) i dać mu amulet dzięki czemu stanie się naszym wrogiem ale zgarniemy mnóstwo pieniędzy ( około 7000 ).

PS Bartholo znajduje się obok miejsca gdzie pójdzie Cor Angar po rozmowie w zamku ale trzeba tam iść zanim będzie tam Cor Angar  

Offline Airyx

• Myśliwy
  • D'hara!
Gomez złodziej
« Odpowiedź #23 dnia: 15 Maj 2008, 22:25:50 »
ja dawno nie grałem w Gothic 2 ale pamiętam to o Skipie ze byl piratem. To jest ten sam Skip z Kolonii on nawet nam to mówi podczas rozmowy że nas poznaje z GD

Nie mam pewności, że to nie jest ten sam Skip z kolonii, ale mam pewność, że nie mówi nic takiego, że poznaje nas z GD. Owszem, mówi, że ,,gdzieś już nas widział" i po chwili wyciąga list gończy z naszą podobizną.

a co do klucza Gomeza to ja znalazlem jeden klucz gomeza w zamku a drugi w jakiejs komnacie w zamku te klucze prowadza do pokoju Kruka i do schowka Gomeza. W skrzyni jest złoto i amulet. Po zabraniu amuletu pojawi się szkielet jak go zabijemy to możemy iść do Bartholo ( na pewno nie wiecie gdzie on jest ) i dać mu amulet dzięki czemu stanie się naszym wrogiem ale zgarniemy mnóstwo pieniędzy ( około 7000 ).

PS Bartholo znajduje się obok miejsca gdzie pójdzie Cor Angar po rozmowie w zamku ale trzeba tam iść zanim będzie tam Cor Angar

O, ciekawe, tego nie wiedziałem... kolejna rzecz, którą będę musiał sprawdzić, jak znów będę grał w Gothic 2.  

A co do tematu: Możliwe, że Gomez był szefem GZ, w końcu za coś trafił do Kolonii, a to by wyjaśniało dlaczego. Możliwe też, że doświadczenie jakiego nabył będąc w GZ pozwoliło mu dokonać sprawnie przewrotu w Starym Obozie, negocjować z królem i całkiem sprawnie rządzić kolonią. Choć przyznaję, że i ja nie zauważyłem tego napisu na kluczu.

Offline stachu king

• Kret
  • *
Gomez złodziej
« Odpowiedź #24 dnia: 15 Maj 2008, 22:59:59 »
No cóż , w Noc Kruka 40% NPCtów to postacie z koloni , więc bardzo możliwe ,że jego wątek ,gdzieś tam się przewija,bo inaczej byłoby głupio że najważniejszego człowieka w GD zabrakło ,tak,jak poprzednicy,myśle,że był on mistrzem gildi złodziei, z resztą wątpię w teorię ze zbieżnością osób,bo taki Leee ,czy Bartholo nie występują nigdzie indziej,może jakieś sporadyczne np.Skip którego ludzie z PB odgrzebali w papierach i zapomnieli że był w jedynce.Ale takiego kolo jak Gomez się nie zapomina.

Offline Dementor

• Myśliwy
Gomez złodziej
« Odpowiedź #25 dnia: 16 Maj 2008, 10:37:49 »
A ja wątpie, na moim kluczu po zmianie kamery nic nie było napisane. Ponadto, Gomez w Gothic 1 miał np. klucz do składowiska i skrzyń w hallu i swoim pokoju-gdyby był wytwornym mistrzem złodziei to na pewno te skrzynie zamknąłby na maxa i potem kombinował z ich otwarciem, czyć nie? Złodzieja zawsze do tego ciągnie.

Offline Magnus Dux Wolly

• Kret
  • *
  • Leży mi na sercu dobro tego forum.
Odp: Gomez złodziej
« Odpowiedź #26 dnia: 13 Grudzień 2008, 14:29:16 »
Walar poruszył ciekawy temat.Pozatym czy Gomez był w Khorinis a jak tak to czy był złodziejem.Tego nie wiemy.

Offline Vender

• Myśliwy
  • Gdy jesteś sam nikt cię nie zdradzi...
« Odpowiedź #27 dnia: 01 Styczeń 2009, 01:50:25 »
Moim zdaniem gomez z GD to inna osoba popierwsze wygląda na to że to chemik wykład o truciźnie krwiopijców a pozatym nieopuścił by zamku (orki)

McSloniu

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 01 Styczeń 2009, 12:13:54 »
Moim zdaniem gomez z GD to inna osoba popierwsze wygląda na to że to chemik wykład o truciźnie krwiopijców a poza tym nieopuścił by zamku (orki)

Przecież wszystko dostawali ze świata zewnętrznego. Nie powiedziane że Gomez to napisał. A co do imion to przecież mogą się powtarzać. A imie Jack często jest nadawane kapitarom Piratównp. Jack Sparrow albo Jack z modu Mielizna. Więc to jest całkiem normalne. A i wątpie żeby to były te same osoby. Ale troche to dziwne że załoga się rozeszła i znikła... np. Lee od razu poszedł do Nordmaru....już to wiedze wyskoczył za burte, przy plaży i nie wszedł nawet do Ardaei. Lares od razu do Geldern... ale niektótzy znikneli? Moze zgineli ale powini być tacy jak np. kapitan, Girion (ten paladyn).
Szkoda że ich pominięto, już nie mówie o takich osobach jakich nie koniecznie bierze się na statek. Bif, Mario, Bennet.

Offline Airyx

• Myśliwy
  • D'hara!
« Odpowiedź #29 dnia: 01 Styczeń 2009, 12:18:00 »
Moim zdaniem gomez z GD to inna osoba popierwsze wygląda na to że to chemik wykład o truciźnie krwiopijców a poza tym nieopuścił by zamku (orki)
Jaki chemik, ludzie? Chodzi o tę notatkę o truciźnie krwiopijców, która leżała na stole w jednej z komnat w zamku? Przecież wystarczy przeczytać ją uważnie i zauważy się na samym końcu podpis ,,Damarok". Jakby ktoś nie pamiętał, to Damarok był jednym z magów ognia w kolonii.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #29 dnia: 01 Styczeń 2009, 12:18:00 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything