Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Gomez złodziej

<< < (5/6) > >>

Uchiha Sasuke:
w zyciu imiona powtrzaja się czy w grze tak nie morze byc jeśli nie to Gomez musial byc zlodziejem przed kolonia

Baś-ka:
Mi się wydawało że jest tylko jeden klucz z imieniem gomez i jest on w zamku w górniczej dolinie  . A mogło się złożyć też tak że on tylko zostawił tam swój skarb.

Dariufu:
ja dawno nie grałem w Gothic 2 ale pamiętam to o Skipie ze byl piratem. To jest ten sam Skip z Kolonii on nawet nam to mówi podczas rozmowy że nas poznaje z GD

a co do klucza Gomeza to ja znalazlem jeden klucz gomeza w zamku a drugi w jakiejs komnacie w zamku te klucze prowadza do pokoju Kruka i do schowka Gomeza. W skrzyni jest złoto i amulet. Po zabraniu amuletu pojawi się szkielet jak go zabijemy to możemy iść do Bartholo ( na pewno nie wiecie gdzie on jest ) i dać mu amulet dzięki czemu stanie się naszym wrogiem ale zgarniemy mnóstwo pieniędzy ( około 7000 ).

PS Bartholo znajduje się obok miejsca gdzie pójdzie Cor Angar po rozmowie w zamku ale trzeba tam iść zanim będzie tam Cor Angar  

Airyx:

--- Cytuj ---ja dawno nie grałem w Gothic 2 ale pamiętam to o Skipie ze byl piratem. To jest ten sam Skip z Kolonii on nawet nam to mówi podczas rozmowy że nas poznaje z GD
--- Koniec cytatu ---

Nie mam pewności, że to nie jest ten sam Skip z kolonii, ale mam pewność, że nie mówi nic takiego, że poznaje nas z GD. Owszem, mówi, że ,,gdzieś już nas widział" i po chwili wyciąga list gończy z naszą podobizną.

--- Cytuj ---a co do klucza Gomeza to ja znalazlem jeden klucz gomeza w zamku a drugi w jakiejs komnacie w zamku te klucze prowadza do pokoju Kruka i do schowka Gomeza. W skrzyni jest złoto i amulet. Po zabraniu amuletu pojawi się szkielet jak go zabijemy to możemy iść do Bartholo ( na pewno nie wiecie gdzie on jest ) i dać mu amulet dzięki czemu stanie się naszym wrogiem ale zgarniemy mnóstwo pieniędzy ( około 7000 ).

PS Bartholo znajduje się obok miejsca gdzie pójdzie Cor Angar po rozmowie w zamku ale trzeba tam iść zanim będzie tam Cor Angar
--- Koniec cytatu ---

O, ciekawe, tego nie wiedziałem... kolejna rzecz, którą będę musiał sprawdzić, jak znów będę grał w Gothic 2.  

A co do tematu: Możliwe, że Gomez był szefem GZ, w końcu za coś trafił do Kolonii, a to by wyjaśniało dlaczego. Możliwe też, że doświadczenie jakiego nabył będąc w GZ pozwoliło mu dokonać sprawnie przewrotu w Starym Obozie, negocjować z królem i całkiem sprawnie rządzić kolonią. Choć przyznaję, że i ja nie zauważyłem tego napisu na kluczu.

stachu king:
No cóż , w Noc Kruka 40% NPCtów to postacie z koloni , więc bardzo możliwe ,że jego wątek ,gdzieś tam się przewija,bo inaczej byłoby głupio że najważniejszego człowieka w GD zabrakło ,tak,jak poprzednicy,myśle,że był on mistrzem gildi złodziei, z resztą wątpię w teorię ze zbieżnością osób,bo taki Leee ,czy Bartholo nie występują nigdzie indziej,może jakieś sporadyczne np.Skip którego ludzie z PB odgrzebali w papierach i zapomnieli że był w jedynce.Ale takiego kolo jak Gomez się nie zapomina.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej