Autor Wątek: Problem ze smokami  (Przeczytany 3011 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KBC

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
Problem ze smokami
« dnia: 10 Wrzesień 2007, 15:47:29 »
Witam!
Kiedy na 12lvlu wszedłem do 4 rozdziału od razu poszedłem na bagiennego smoka i udało mi się go pokonać bez żadnego problemu (Cipher i Rod ;]) potem naładowałem Oko pogadałem ze wszystkimi i poszedłem zabić drugiego smoka... Niestety chyba coś przeoczyłem i wpadłem do tej fortecy z trzecim (smokiem (tym ognistym) nie zastanawiając się zabiłem go (miałem już 15lvl). Potem poszedłem na lodowego i dopiero wtedy kapnąłem się, że pominąłem kamiennego. No to wróciłem do jego fortecy na 16lvlu, wybiłem wszystkich i wpadłem do niego. Nie mogąc go zabić w żaden sposób postanowiłem nabić trochę expa i wróciłem spowrotem na 24lvlu (gram bez nocy kruka) i nadal nie mogę go pokonać! Co więcej żaden mój cios, czar lub strzał nie zadaje mu ÂŻADNYCH! obrażen... Moja postać to: Paladyn 24lvl, konsekrowany miecz dwuręczny Paladyna, 2h miecze na 60%, Ciężka kusza i kusze na 30%, mana 50 (z pierścieniami...). Przeczytałem, że większość załatwia ten problem wysłaniem na smoka golema lub demona... Ja wysłałem pod rząd 4 kamienne golemy, demona i smok dalej nie stracił nawet 1% HP!!!

Proszę o pomoc.
Z góry dziękuję,
KBC

PS. Wiedząc, że w CD-Action będzie Gothic 2 zacząłem grać w pirata trochę wcześniej bo nie mogłem wytrzymać potem oczywiście kupiłem CDA i grałem na oryginale. Ale save był robiony na Gothic 2 v. 1.30

Offline KBC

• Kret
  • *
Problem ze smokami
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Wrzesień 2007, 13:41:33 »
Ok, dzięki za pomoc :)
A nie ma ktoś z Was takiego save przed tym smokiem?
Bo póki co nie udało mi się zrobić tego i aktualnie szukam swoich starych sejwów :D

Ale i tak wielkie dzięki za całą pomoc i jeśli jeszcze ktoś miałby jakieś pomysły jak to zrobić to piszcie :)

Pozdrawiam
KBC

P.S. Jeśli chodzi o lodowego to też go nie mogę pokonać. No i... jest jeszcze mały szczegoł, kiedy nabijałem lvl niechcący wyszedłęm z Górniczej Doliny i rozpoczął mi się rozdział 5, ale nie gadałem tam z nikim i wróciłem... Myślę, że to nie ma żadnego wpływu, ale powiedzcie co o tym myślicie...
« Ostatnia zmiana: 12 Wrzesień 2007, 13:44:47 wysłana przez KBC »

Forum Tawerny Gothic

Problem ze smokami
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Wrzesień 2007, 13:41:33 »

Offline Dante

• Obywatel
  • Reputacja: 40
  • Are you talking to me bitch?
Problem ze smokami
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Wrzesień 2007, 14:40:44 »
Nie nie będzie problemu nawet jak nie zabiłeś wszystkich smoków to i tak pojawia się odpowiednia opcja dialogowa :D Więc nie bój się i graj dalej. Ale żeby naładowaać Oko Innosa będziesz musiał go zabić by zdobyć serce.

Offline Revagus

• Kopacz
  • **
Problem ze smokami
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Wrzesień 2007, 09:24:07 »
24 lvl LOL :d nabij co najmniej 30 lvl zrób silę kup miecz dwuręczny naucz się nim machać chłopak jak ja na tym lvlu bagiennego kosiłem bez kodów a z lodowym jak walczyłem to miał 41 lvl Drwuręczniak na maksa zadający chyba 85 obrażeń i nie mogłem dać mu rady a ty na 24lvlu :D

Offline KBC

• Kret
  • *
Problem ze smokami
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Wrzesień 2007, 15:09:18 »
Dzięki, ale już znalazłem sposób. Po prostu ja chyba u któregoś z npc mówiłem, że wszystkie smoki zabite i zakańczało mi misję. Teraz tak nie zrobiłem i chyba się da. A co do lvli to to, że zabiłeś bagiennego na ponad 20lvlu to nic dziwnego bo ja go bez problemów zabiłem na 11 (zanim Rod i Cipher zdążyli do niego podbiec) Teraz mam 20 i 60PN wolnych bo chcę wydać na naukę mieczami dwuręcznymi a zamku Keroloth już nie może mnie więcej nauczyć. W każdym bądź razie dzięki za wszystko :)

Forum Tawerny Gothic

Problem ze smokami
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Wrzesień 2007, 15:09:18 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18