Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Iniss

(1/2) > >>

MooN:
W mroźnych górach w Nordamrze, stał klasztor ognia. Podobno w jaksini w tym że klasztorze objawaił się Innoos. Dzisjaj, pod rozkazem Bezimiennego króla wybrać się maił tam goniec, o imeniu Iniss. Był on dzielnym i religijnym wojownikiem, kandydatem na Paladyna. Innis właśnie dotarł do bram klasztoru. Był strasznie zmęczony. Wyjął z plecaka butelkę wina, i wypił kilka łyków.
-Niewiele zostało. Może tu uzupełnię zapasy.
I zaczął wspinać się po drewnianych schodach. Na górze spotkał Pyrana.
-Czegoż tu szukasz młodzieńcze !
-Mam wiadomość do Arcymistrza Miltena.
-Mogę zobaczyć ?
-Ależ proszę.
Pogrzebał w plecaku i wydobył malą paczuszkę i list.
-Jestem od króla.
-Od króla powiadasz ? Choć. Milten się ucieszy. On i król są wielkimi przyjaciółmi.
Powędrowali razem najpierw przez mury, potem wspęli się po schodach, a potem weszli do komnaty w małym budynku z cegieł. Na tronie na środku sali przy ścianie, siedział sędziwy człowiek w długiej, czerwonej szacie. Najwyraźniej studiwał jakieś stare pisma.
-Ten młodzian, przychodzi tu od króla wielki Miltenie.
-Od króla? Dawno z nim się niewidziałem. Posłańcze, pokaż co dla mnie masz.
Iniss wyjął małą paczuszkę i list. Podał to arcymistrzowi. Ten rozwinął list i przeczytał.
-To niemożliwe! Znaleźli je !- wykrzyknął Milten.
Rozerwał paczkę i na kolana wypadł mu amulet. Wydawał być się magiczny. Miał wielkie, świecące kryształowe oko, złotą oprawkę i jarzył się dziwną aurą.
-Jeśli mogę zapytać. Arcymistrzu Miltenie, co to jest ?-zapytał Iniss.
-To mój chłopcze jest Oko Innosa. Wielki amulet. Król użył go do pokonania smoków i beliara. Ale ciekawi mnie dalsza część listu. Powiedz mi, król ma cię za przyjaciela ?
-Niewiem, arcymistrzu Miltenie. Przysłał mnie z paczuszką tu.
-Inissie, nienazywaj mnie arcymistrzem, poprostu Milten. Zgoda? Napisane jest w liście, że ten kto przyniesie Oko, ma iść do kaplicy z wodą swięconą, polać nią Oko, poczym założyć je i pomodlić się do Innosa. Idź więc do chramuu i zrób co masz zrobić. Masz tu wodę święconą.
-Dobrze Arcymis... Miltenie.
Innis poszedł do chramu. Zgodnie z instrukcją polał amulet wodą święconą i rozpoczął modlitwę. Gdy skończył z posągu wydobył się głos, a kamienne usta wypowiadały:
-To tyś jest tym śmiałkiem, o którym mówił król nieposiadający imienia. Dobrze, a teraz z jego wolą przeniosę cię, do Wilekich Komnat Innosa !
Błysnęło i nasz bohater znalazł się w dziwnych komnatach. Wyjście zagrodzone było barierą z ognia.
A na tronie za nimi siedział... Innos !
-Wybierz broń, którą będziesz władał.
Przed Innisem pojawiły się dwa miecze, oba świecące i lekko płanące. Jeden był krórtki, a drugi wielki. Bohater wybrał wielki oręż. Krótki znikł, a na jego miejsce pojawiły się łuk i kusza. Iniss wybrał łuk. Nagle znowu błysnęło i nasz bohater pojawił się w kaplicy, a w ręku trzymał list.

To początek opowiadania. Jak zobaczę tu ładne i pozytywne komantarze, to napiszę dalej.
Pozdroweinia wszystkim !

Nero:
Rewelacyjne opowiadanie!! ÂŚwietna fabuła. Dobrze odwzorowany styl mowy Innosa   . Oko Innosa Powruciło do gry  . To jest hyba najlepsze opowiadanie jakie kiedykolwiek czytałem - O Gothicu.
ÂŁadnie sformułowane zdania, ale znalazłem 1 błąd:

--- Cytuj ---Niewiem, arcymistrzu Miltenie. Przysłał mnie z z paczyszką tu.
--- Koniec cytatu ---
^^^^^^Tu miało być hyba z paczuszką a nie z z paczyszką  

Ale i tak rewela napisz jak najszybciej 2 część!!

PzDr :For AlL   daje 10/10

Asch jak taki mądry jesteś to napisz lepsze

Asch:

--- Cytat: Nero ---Rewelacyjne opowiadanie!! Świetna fabuła. Dobrze odwzorowany styl mowy Innosa   . Oko Innosa Powruciło do gry  . To jest hyba najlepsze opowiadanie jakie kiedykolwiek czytałem - O Gothicu.
Ładnie sformułowane zdania, ale znalazłem 1 błąd:

PzDr :For AlL  

--- Koniec cytatu ---

Z tym szukaniem, żeś się nie wysilił. Opowiadanie napewno nie jest najlepsze. Od razu przechodzisz do głównej fabuły. Dużo powtórzeń np.
--- Cytuj --- potem wspęli się po schodach, a potem
--- Koniec cytatu ---
Nic co by rozwijało opowiadania, więc nie jest najlepsze jakie czytałem.
--- Cytuj ---i w tym, że klasztorze objawaił się Innoos/Innos
--- Koniec cytatu ---

2/10

Jak czegoś nie umiem to nie robie. Ale nie powiem, że podoba mi się pomysł na opowiadanie, ale wykonanie jakoś nie. Zresztą nie ja tu jestem od poprawiania, pouczania itp.

Szarleǰ:
Niby ciekawe i wciągające ale...
Oczywiście, osadzone w świeciegothica, nic nie stworyłęś praktycznie sam, zero opisów, kilka powtórzen, błędów ortograficznych nie znalazłem, może dlatego że nie chciało mi się szukać, a poza tym cięzko jest w tak krótkim tekście popełnić jakiś błąd... no właśnie, opowiadanie jest idiotycznie krótknie, wiem że to wstęp, ale nic mnie to nie obchodzi - piszesz opowiadanie to się do tego przyłóż, a nie pisz byle by sobie nabić posta... ponadto akcja odgrywa się za szybko, jak już mówiłem kompletny brak opisów. Opowiadanie, że tak to odważnie nazwe, jest idiotyczne i niepotrzebne.

--- Cytuj ---Rewelacyjne opowiadanie!! ÂŚwietna fabuła. Dobrze odwzorowany styl mowy Innosa  . Oko Innosa Powruciło do gry  . To jest hyba najlepsze opowiadanie jakie kiedykolwiek czytałem - O Gothicu.
ÂŁadnie sformułowane zdania, ale znalazłem 1 błąd:
Niewiem, arcymistrzu Miltenie. Przysłał mnie z z paczyszką tu.

PzDr :For AlL  daje 10/10

Asch jak taki mądry jesteś to napisz lepsze
--- Koniec cytatu ---

Taką ocene to sobie w pupe wsadź, 0 konkretów, ot, zwykły spam, wymieniłeś jedną literówke i to ma być ocena? lol!

--- Cytuj ---świetna fabuła. świetnie napisane, i też znalazłem tylko jeden błąd z paczuszką. daje 10/10. jak najszybciej napisz drugą część! czekam z niecierpliwością!

PZDR.:KERTH:.
--- Koniec cytatu ---

j/w

--- Cytuj ---Ja również z nalazłem tylko błąd z paczuszką.Opowiedanię bardo mi się podoba.Szybko dodaj drugą część Moja ocena: 10-
--- Koniec cytatu ---

I znowu...

Respev:
Popraw te wszystkie literówki i powtórzenia. Poczytaj parę mądrych książek, może wtedy nabierzesz sprawności w bawieniu się słowami. Zbyt dużo powtórzeń, błędów stylistycznych i literówek. Po myślniku ("-") zawsze dajemy spacje. Czyli zamiast:

--- Cytuj ----To niemożliwe!
--- Koniec cytatu ---
Piszemy:

--- Cytuj ---- To niemożliwe!
--- Koniec cytatu ---

Ocena 5/10 tak dla zachęty.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej