Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Co myślicie o Rhobarze II?
Lucas Paladin:
--- Cytat: Dante ---Ale jednak rhobar zachłysnął się swoimi zwycięstwami i zaatakował orków którzy wygrali z nim wojne.
--- Koniec cytatu ---
No to mnie rozbawiłeś, to brzmi jakbyś w ogóle nie grał w Gothic'a. To Orkowie rozpoczęli wojnę, ponieważ mroźna zima zmusiła ich do tego. Król nawet się tej wojny nie spodziewał, po prostu był zaskoczony i musiał podjąć drastyczne środki, inaczej Orkowie całkowicie zniszczyliby kraj.
A co do Rhobara, to uważam, że mimo ego co zrobił nadal jest mądrym i dobrym Królem. Co do kolonii, to również was popieram. Myślicie, że ktoś wydobywałaby rudę dla niego za darmo? Wątpię. Dlatego Rhobar był zmuszony podjąć drastyczne środki, bo przecież potrzebował ogromnych ilości rudy. No niestety kolonia również osłabiła sytuację gospodarczą kraju. Przecież wysyłane tam były zapasy żywności i napoje. Do mogło po części pomóc królewskim żołnierzom lepiej rozegrać wojnę.
Celeb:
Rhobar II był właściwie dobrym królem.Poprostu podjął tak drastyczne środki, bo musiał bronić kraju przed orkami.Robił co mógł, ale wróg był poprostu zbyt liczebny i silny.Był również cierpliwy, bo za "zabicie swej żony przez Lee" nie zabił go, ale zesłał....Lee powinien się właściwie mścić na magnatów co go wrobili, a nie na Rhobarze.Jednak popełnił błąd wysyłając ludzi po rudę na wyspę Khorinis.Ale skąd miał wiedzieć, że orkowie i smoki tak się rozpanoszą :/.Król ogólnie był uczciwyi dobry, jednak popełniał pewne błędy.
Vlades:
Rhobar II nie był dobrym królem, ponieważ wsadził każdego przestępce do GD, nawet jeśli buraka ten ktoś ukradł.
Dlatego ja jestem zawsze po stronie zła w grach, jeśli można i w G3 jestem po stronię zła i tego Króla zgniatam jak Robaka, hehe.I mu łeb utnę!!
Bandito:
Według mnie Rhobar II nie jest złym królem ale za to strategiem fatalnym. Za każde nawet najmniejsze przestępstwo kazał wrzucać poddanych za barierę. A kto za nich miał pracować na roli by ludzie mieli co jeść?
A kto miał wyrabiać broń i inne potrzebne przedmioty. W ten sposób Rhobar zniszczył infrastrukturę swojego królestwa i zniechęcił lud do siebie. Armia no właśnie armia-kto miał w niej służyć skoro większość ludzi lądowała za barierą. Po drugie była całkowicie źle zorganizowana. Król polegał jedynie na magi i broni z magicznej rudy dla swoich paladynów. Jego wojsko nie było ani trochę elastyczne przez co po utracie dostępu do rudy zaczął przegrywać wojnę. Po trzecie armia osłów dowodzona przez lwa jest groźniejsza niż armia lwów dowodzona przez osła znaczy to, że Rhobar wrzucając Lee za barierę, a później wysyłając Hagena do Khorinis pozbawił się jednych z najlepszych dowódców.
Tak więc to Rhobar przez swoje decyzje przegrał wojnę.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej