Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie

Mafia 2 oficjalnie potwierdzona

<< < (4/4)

Trivet:
Skoro Mafia 2 dzieje się na przełomie lat 40. i 50. to umiejscowieniem w czasie jest bardzo bliska Ojcu Chrzestnemu, którego niedawno ukończyłem i który klimatem wręcz mnie urzekł. Tak więc nie obawiam się tego, że tak kultowy tytuł zostanie obrzezany z klimatu. Nie boję się również tego, że Mafia będzie kiepska pod względem graficznym, bo wystarczy tylko spojrzeć na screenshoty, by się upewnić, że to nextgen pełna gębą. Przyjrzyjcie się obrazkowi w którym nasz "hiroł" stoi oparty plecami o filar. W głębi obrazka widać jak bardzo szczegółowo zapowiada się świat Mafii 2.

Co tu dużo pisać. Rad jestem, że jedna z najlepszych i najbardziej klimatycznych gier akcji ostatnich lat zostaje reaktywowana i to na dodatek przez to samo studio. Jeśli tylko fabuła dorówna pierwowzorowi to zapowiada się jedna z najlepszych gier akcji o otwartej konstrukcji ostatnich lat i godny konkurent dla giganta z Rockstar. A już wątpliwości nie mam, że Mafia 2 zgasi już dość leciwego Godfathera niczym płomień świecy. Trzymam kciuki i czekam na jakieś bardziej obszerne wiadomości...

Dark:
Proszę, i znowu czesi którzy stworzyli znakomite gry: Mafia,  Hidden & Dangerous 1,2,sabre squadron oraz Kameleon powracają do swojej pierwszej świetnej gry. Tylko się cieszyć myślę, że będzie to hit.

Tiw:
Ostatnio pojawił się w internecie trailer. Dla tych, którzy go nie widzieli podaje link do wersji z polskimi napisami- TRAILER , a oryginalny filmik znajdziecie na stronie głownej, czyli TU . Ja go oceniam 4,5/5.

==========================================

--- Cytuj ---Bez owijania w bawełnę ? w Internecie pojawiło się mnóstwo nowych szczegółów dotyczących drugiej odsłony kultowej Mafii.

Z tego względu, że jedynka mocno przypadła do gustu nie tylko zagranicznym graczom ale także Polakom, z przyjemnością zapraszamy Was do dokładnych oględzin tego, z czym zmierzymy się w drugiej części gry:

? ?Dwójka? to przede wszystkim historia Vito i Joe?a, jednakże pokierujemy tylko losami tego pierwszego. Vito bowiem powraca po II Wojnie ÂŚwiatowej do domu, gdyż służył na frontach w Europie.
? Mafia 2 nie ma nic wspólnego z częścią pierwszą gry
? auta ulegać będą uszkodzeniom podobnym do tych z produkcji Burnout Paradise
? co jakiś czas zaliczać będzie trzeba myjnię oraz stację benzynowe
? Pojawią się liczne elementy znane chociażby z serii GTA, ot chociażby jedzenie posiłków w knajpach czy też zakup nowych ciuchów
? Oprawa graficzna stylizowana była na innym hicie - BioShock?u
? Miasto Empire City ? nasz teatr działań ? będzie dwukrotnie większe aniżeli mieścina z jedynki
? Mafia 2 tworzona jest od podstaw na konsoli Xbox 360 oraz na PLAYSTATION 3. Port na komputery osobiste będzie konwersją, która zadebiutuje kilka miesięcy po konsolowej wersji.

Jak widać ? jest na co czekać!
--- Koniec cytatu ---
znalazłem na gry.wp.pl

Hmmm Vito, czy to nie brzmi znajomo?
Wszystko fajnie, ale oby nie zwlili czegoś przy konwersji.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej