Autor Wątek: Wyprawa do Innego Wymiaru  (Przeczytany 77712 razy)

Description:

Offline Itrogash

• Myśliwy
  • Reputacja: 0
Wyprawa do Innego Wymiaru
« Odpowiedź #380 dnia: 16 Sierpień 2007, 19:03:39 »
Isgaroth spojrzał na Lorda Sado. Powoli zapalił fajkę, zaciągnął się fajką, po czym rzekł:
-To była świetna walka. Jeszcze nigdy tak się nie ubawiłem. - wyciągnął zza pazuchy piersiówkę i pociągnął z niej spory łyk - Godny to przeciwnik ci przybysze, nie ma co. Szczególnie te nosorożce. Widziałeś, jak załatwiłem jednego z nich? A jak tobie poszła walka? Ja zabiłem chyba z tuzin przeciwników, a ty? A tak nawiasem mówiąc, wykonałeś świetną zbroję - przesunął palcami po napierśniku - Nie przepuściła prawie żadnych ciosów, a te, które przedostały się przez osłonę zadały niewielkie obrażenia. Twoje wyroby są warte każdej ceny.

Offline Dante

• Obywatel
  • Reputacja: 40
  • Are you talking to me bitch?
« Odpowiedź #381 dnia: 16 Sierpień 2007, 19:10:05 »
Do namiotu w którym znajodwał się Elrond oraz Devristus wszedł Dante , trzymając mocno swoją lewą dłoń. Podszedł do swego mistrza..
-Mistrzu..podczas ładowania many do lewej ręki coś mnie zraniło. Myślałem że to poprostu złudzenie z stresu podczas walki ale nie coś idelanie uderzyło pod słaby punkt mej zbroi da się coś z tym zrobić.?

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #381 dnia: 16 Sierpień 2007, 19:10:05 »

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #382 dnia: 16 Sierpień 2007, 20:06:52 »
Na twarzy elfa dało się widzieć szarość i grymas bólu. Co do tego że rana strasznie bolała, w drastyczny sposób przypomniano mu skrawek zapomnianych wspomnień.
- Alexis była albo nadal jest moją... matką... Widziałeś ją?... W tej wizji?...

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #383 dnia: 16 Sierpień 2007, 20:08:04 »
- Devristusie mam w torbie kilka zwojów z tym zaklęciem. To te zatytułowane "Ruush Xuesh Gresh Ilxuesh Arishesh".
...Usiadłem na jednym z pni, wbiłem kostur tuż przed siebie. Oparłem obie ręce o jego trzon. Siedziałem tak przez chwilę rozmyślając o dzisiejszym przebiegu wojny. ÂŚciągnąłem z głowy maskę, ponieważ utrudniała mi oddychanie. Rzuciłem ją obok siebie. Kątem oka spojrzałem na ciało Sir Williama leżące na jednym z noszy. Westchnąłem i pogrążyłem się w myślach...
« Ostatnia zmiana: 16 Sierpień 2007, 20:09:07 wysłana przez IsentoR »

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Reputacja: 8339
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #384 dnia: 16 Sierpień 2007, 20:16:37 »
Alculus wziął zwoje i wrócił do Elronda. Rozwinął pergamin i wypowiedział słowa:
- Ruush Xuesh Gresh Ilxuesh Arishesh
Rany na żebrach Elronda zaczęły się goić, a Alculus w tym czasie mówił:
- Alexis... tak widziałem ją... był dla mnie...sio - tu Alculus urwał i po chwili ciągnąl dalej - Dla ciebie był matka , gdyż umarła i nie zdradzę Ci dlaczego  
Rany już się zagoiły i Morii zwrócił się do Dantego:
- To jest poparzenie. Daj no tu rękę - Dante podał rękę , a Alculus wylał na nią resztki wywaru.
Teraz Elf zwrócił się w stronę Króla:
- A gdybyśmy tak "ukradkiem dotarli " do głównej bazy wroga i zabrali monolity. Czy ich nie można było wykorzystać w walce? Jeśli nie to trudno. Trzeba będzie rozbić armię obcych

Offline Maksous

• Myśliwy
  • Reputacja: 11
« Odpowiedź #385 dnia: 16 Sierpień 2007, 20:20:28 »
Gdy Maksous się ocknął, poczuł coś jakby go rozszarpywało, popatrzył się się na siebie i ujrzał wiele głębokich ran które wciąż krwawiły.
- Ech ja to mam szczęście, te rany nigdy się nie zagoją.... No cóż najważniejsze jest to że wciąż żyję i nie jestem w tak bardzo opłakanym stanie jak niektórzy.
Następnie maksous wstał i zaczął myśleć co teraz ze sobą zrobi......

Offline Sado

• Weteran
  • Reputacja: 2172
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #386 dnia: 16 Sierpień 2007, 20:25:33 »
- Pytałeś się  mnie - odparł nagle Sado puszczając kolejne kółko z fajki. - co mnie dolega... mogę Ci powiedzieć. Ale wpierw daj się napić - Sado sięgnął po piersiówkę Isgarotha i pociągnął z niej dwa razy - po czym odparł - Miałem trudną przeszłość. Złe wspomnienia uderzają w me kamienne serce, kiedy patrzę na Draconów... fascynowałem się tą rasą od małego. Teraz szukam rodziny... ponoć matka nie żyje, ale mam nadzieję, że ojciec jeszcze jest zdrów... nasze spotkanie, tym razem powinno być... trochę dłuższe...

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #387 dnia: 16 Sierpień 2007, 20:28:48 »
Mori! Kim ona dla ciebie była? Siostrą!? Ale jak? Czyli kim jesteś dla mnie? - na twarzy elfa malowało się zdziwienie. Ból ustał, ale teraz o nim nie myślał. W głowie elfa migały skrawki myśli i dawno zapomnianych wspomnień. "Ale... jak?..."...

Offline Antelius

• Myśliwy
  • Reputacja: 29
« Odpowiedź #388 dnia: 16 Sierpień 2007, 20:38:54 »
Antelius podszedł do Dantego przypatrującemu się leczeniu rannych.
- Hey bro Dante. Jak tam? Widzę że nie jesteś poważnie ranny. Cóż ja dostałem w brzuch włócznią, ale ta zbroja Sado jest bardzo wytrzymała i tylko trochę mi krwawi. Poza tym nosorożec rozciął mi nogę i czekam w kolejce do leczenia.

Offline Legolas

• Myśliwy
  • Reputacja: 51
    • Karta postaci

« Odpowiedź #389 dnia: 16 Sierpień 2007, 20:48:14 »
Legolas zjawił sie w obozie o dziwo bez żadnych ran. "Ale tak to jest gdy sie jest łucznikiem" - pomyślał patrząc na tych wszystkich cierpiących.

- Jeżeli ktoś potrzebuje mikstur leczniczych mam dwie więc w razie czego walić do mnie - oświadczył głośno i z uśmiechem wojownik. Następnie podszedł do Króla.

- Witaj Królu jak widze jesteś cały i żyjesz czego nie moge powiedzieć o Williamie - spojrzał na niego ze smutkiem - był świetnym przełożonym mimo naszych kłótni szanowałem go. No ale nie po to przychodze mam pytanie dosyć dziwne kiedy mniej więcej odbędzie sie następna bitwa ?? Wiem że jest to głupie pytanie bo patrząc na naszych ludzi raczej nie prędko lecz chce wiedzieć choćby w przybliżeniu ??

Offline Daedagor

• Magnat
  • wejb
« Odpowiedź #390 dnia: 16 Sierpień 2007, 20:52:03 »
Daedagor leżał na ziemi. Był ranny, średnio ranny. Nie zliczył ilu przeciwników zabił. Gdy chciał wstać nie mógł. Zobaczył, że jego noga jest strasznie krwawa. Miał jeszcze strasznie krawą rękę. Wiec krzykną:
-Hej ludzie, czy mógłby mi ktoś pomóc wstać i mnie uleczyć?

Offline Bela

• Magnat
  • Reputacja: 14
  • where my bitches?
« Odpowiedź #391 dnia: 16 Sierpień 2007, 21:14:37 »
Bela zziajany siedział w pobliżu miejsca, w którym nocował, ocierał kurz i pot z czoła, zaczął opatrywać rany, chciał się podnieść i udać się do kogoś, kto mógłby mu pomóc, lecz gdy się podnosił z wysiłku zwymiotował.. Gdy doszedł nieco do siebie wypił miksturę regenerującą energię - poczuł się lepiej, ale nie na tyle, by wstać i zwiedzać obóz szukając jakiegoś magika. Rany nie były głębokie, a w obozie byli bardziej potrzebujący. Bela powlókł się więc metr dalej i wyłożył się na posłaniu na wznak, po chwili zasnął jak dziecko śpiąc do rana i regenerując siły do następnej walki..

Offline Dante

• Obywatel
  • Reputacja: 40
  • Are you talking to me bitch?
« Odpowiedź #392 dnia: 16 Sierpień 2007, 21:20:13 »
Hehe Anteliusie widocznie albo nie umiesz wlaczyć albo miałeś za dużo wrogów. Trudno zdarza sie , nawet najlepsi wojowie obrywają podczas walk albo co gorsze giną jak swiętej pamięci sir William.
Poczekaj chwile musze sie coś kogoś spytać. Rycerz podszedł do Króla i zadał pytanie.
- Królu. Jakie mamy najbliższe plany.Tzn co robimy?

Offline Vitnir

• Magnat
  • Reputacja: 395
  • Tylko utraciwszy wszystko można robić wszystko.
« Odpowiedź #393 dnia: 16 Sierpień 2007, 22:44:17 »
Kondri odpowiedział Leesowi:
Wiesz złoto to nie wszystko, ale przydałoby się dobre wynagrodzenie i myślę że takie będzie. Po wyprawie mam zamiar sowicie odpocząć w moim domu, przed kominkiem, czytając jakąś ciekawą książkę. A później wziąć się za wyrób zbroi dla Armii. Ale pierw trzeba się stąd wydostać, a to nie będzie łatwe. Oby następna bitwa była lżejsza, zresztą wróg stracił sporo swojej siły, ale chciałbym żeby taka była aby nie było więcej ofiar przynajmniej z naszego wymiaru.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #394 dnia: 16 Sierpień 2007, 23:15:40 »
Canis widział leczących się ludzi, pijacych mikstury lecznicze, czy też uleczanych przez magów. Chodził po obozie ciesząc się iż jego drobne rany były na tyle małe że eliksir szybko je zabliźnił. Canis podszedł do króla.
- No to kiedy ruszymy do ataku? wkońcu niebędziemy siedzieć tutaj cały czas, wkońcu nas potrzebują no nie?

Offline Maksous

• Myśliwy
« Odpowiedź #395 dnia: 16 Sierpień 2007, 23:35:35 »
- Legolasie!
Krzyknął Maksous
- mnie przydałaby sie jedna mikstura lecznicza, pomimo tego że jestem łucznikiem kilka razy poważnie oberwałem, więc czy mógłbyś użyczyć mi jedną z tych mikstur??

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #396 dnia: 17 Sierpień 2007, 01:23:00 »
Uleczyłem wszystkich rannych zebranych w pomieszczeniu (tych, którzy pisali o swoich ranach). Zmęczony i wyczerpany usiadłem na fotel znajdujący się w namiocie.
- Elish Ehru rozmieścił łuczników przez obozem. Kilku żołnierzy patroluje również pole bitwy. Jeżeli przybysze zechcą ruszyć do kolejnego natarcia będziemy o tym wiedzieć. Teraz musimy odpocząć i zebrać siły. Oby nadchodzący dzień okazał się bardziej korzystnym od dzisiejszego.

//Obecnie aktywny udział w wyprawie bierze 30% wszystkich zapisanych. Mam rozumieć, że reszta po prostu zginęła podczas dzisiejszej bitwy?

Offline Samug

• Myśliwy
« Odpowiedź #397 dnia: 17 Sierpień 2007, 01:45:41 »
Samug wysłuchał króla i odetchną z ulgą. Wiedział, że jeżeli ruszyliby teraz do walki prawdopodobnie zginąłby. Po chwili wrócił jednak do swoich spraw. Szybko znalazł to, czego szukał. Wódka dla Altaira.
- Mam twoje „lekarstwo” – Uśmiechnął się czeladnik.
- Nie gadaj, dawaj.
- Czekaj najpierw ja. W końcu to ja ganiam za tym po obozie od godziny.
- Ech, niech ci będzie. Ale spodziewam się przynajmniej trzech czwartych zawartości.
- Dobra. Niech będzie moja strata. – Powiedział Samug pociągając zdrowy łyk z butelki.
- Ej dawaj to. To moje „lekarstwo”.
Po osuszeniu butelki Altair ponownie zasnął na noszach. Czeladnik siedział przy nim chwilę poczym przeszedł się po obozie. „Tak wielu rannych, aż dziwne, że straciliśmy tylko jednego wojownika”. Ranni zostali opatrzeni i teraz odpoczywali. Tymczasem...

Offline Melitele

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #398 dnia: 17 Sierpień 2007, 07:36:48 »
Melitele wypiła swoją miksture leczniczą którą wzieła na wyprawę jej rany były naszczęście bardzo niewielkie także mikstura lecznicza je zagoiła ... Usiadła sobie i rozmyslała o tym co będzie dalej ...

Offline Legolas

• Myśliwy
  • Reputacja: 51
    • Karta postaci

« Odpowiedź #399 dnia: 17 Sierpień 2007, 08:26:59 »
Legolas natychmiast podbiegł do Maksousa. Wyjął jeden flakonik z miksutrą leczenia i podał mu.

- Trzymaj ja mam jeszcze jeden a poza tym umiem zadbać o siebie aby wyjść z walki bez ran - powiedział Legolas i patrzył jak kolega wypija miksturę - Lepiej ci już ??

- Troche ale dzięki rany mi sie szybciej zabliźnią

- Następnym razem trzymaj sie przy kimś - powiedział Legolas i odszedł.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #399 dnia: 17 Sierpień 2007, 08:26:59 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything