Autor Wątek: Wyprawa do Innego Wymiaru  (Przeczytany 77437 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Samug

• Myśliwy
  • Reputacja: 0
Wyprawa do Innego Wymiaru
« Odpowiedź #540 dnia: 19 Sierpień 2007, 13:42:37 »
Samug wsiadł do maszyny i zajął miejsce. W trakcie podróży szukał ran na ciele, oraz sprawdzał stan ekwipunku. „Zbroja jest w dobrym stanie... Broń też... Cholera znowu oberwałem w to samo ramię...”. W jego lewym ramieniu tkwił czubek kryształowej włóczni obcego, który znikną po wybuchu. Rana jednak została. Ponownie wykonał prowizoryczny opatrunek z podartych szmat, i obwiązał nim ramię. Jak na razie to wystarczyło jednak tutaj potrzeba było maga.
- Czy któryś z magów mógłby mi pomóc? Jestem ranny.

Offline Sado

• Weteran
  • Reputacja: 2172
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #541 dnia: 19 Sierpień 2007, 13:55:33 »
Sado podszedł do Samuga i dotknął czubkami palców jego rany. Z dłoni zaczęły tryskać niebieskie iskierki i przenikać przez ciało Samuga. Rana wojownika po chwili się zabliźniła:
- Zostanie Ci tylko blizna - odparł spokojnie Dracon i uśmiechnął się, po czym odwrócił i usiadł samotnie, jak najdalej od wszystkich.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #541 dnia: 19 Sierpień 2007, 13:55:33 »

Canis

• Gość
« Odpowiedź #542 dnia: 19 Sierpień 2007, 14:42:50 »
prosze weś moja ostatnią miksturke leczniczą, mam nadzieję że mi sie nieprzyda. szybko te machiny się poruszają, ta stolica jest sporo oddalona z tąd.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #543 dnia: 19 Sierpień 2007, 14:47:40 »
Drago podszedł do Sado.
- Na kły Shaitana. Coś Ty z sobą zrobił, Sado? Wyglądasz jak przerośnięta jaszczurka. Jednym słowem jak Dracon. Jak mnie złapałeś, myślałem ze jesteś jakimś przeciwnikiem i chciałem Cię zabić. Dopiero później wniknąłem do Twojego umysłu i zobaczyłem że to Ty.

Offline Antelius

• Myśliwy
  • Reputacja: 29
« Odpowiedź #544 dnia: 19 Sierpień 2007, 14:50:28 »
-Hoho Sado, to że zamieniłeś się w dracona, nie daje ci prawa do siadania z dala ode mnie. - Powiedział Ant podchodząc chwiejnym krokiem do gubernatora.
- Mam do ciebie prośbę. Czy mógłbyś mnie uleczyć? Z żebrami już coś nie tak po prawym boku, plecy też mnie nieźle pieką odkąd dostałem tą kulą energii.

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #545 dnia: 19 Sierpień 2007, 14:54:33 »
Sado podniósł głowę do góry i zaczął rechotać.
- Nie mam ogona, zauważyłeś? - Zaśmiał się - cóż... to tylko wygląd... chociaż z tymi skrzydłami bardziej mi do twa... do tułowia - zażartował - zawrze chciałem latać - odparł z rozkoszą - wiesz... może niekiedy polatamy ponad Ombros.
Dracon oparł się wygodnie o ścianę i dodał:
- Tylko widzę jeden minus... na starość prócz kości to mnie jeszcze skrzydła będą bolały...

Offline Dante

• Obywatel
  • Reputacja: 40
  • Are you talking to me bitch?
« Odpowiedź #546 dnia: 19 Sierpień 2007, 14:57:24 »
-Zabiore cie Elrondzie na mą karuzele bardzo fajna sprawa. :)
Przysunąłem sie do Sado i z żenującym tonem rzekłem.
-Sado coś ty z siebie zrobił?Jakie masz z tego zalety oprócz latania oczywiście?

Offline Itrogash

• Myśliwy
« Odpowiedź #547 dnia: 19 Sierpień 2007, 19:14:55 »
Isgaroth zablokował cios Xilo, z którym walczył od dłuższego czasu. Bestia naprawdę go denerwowała, nie dając mu wyprowadzić żadnego ataku i zmuszając go do ciągłej defensywy. "Cholera" pomyślał "Muszę coś wymyślić, bo długo już tak nie pociągnę" W jego głowie zaczął pojawiać się plan. Zamarkował cios z prawej. Bestia wzniosła dwie ręce, by zablokować cios. Isgaroth skorzystał z faktu, że prawa strona było odkryta kopiąc Xilo w prawy bok. Bestia zaryczała  dziko zamachała rękoma, tracąc równowagę. Mag błyskawicznie zaszarżował i popchnął przeciwnika przewracając go. Błyskawicznie skoczył na potwora i z pasją w oczach przebił mu krtań.
-No nareszcie zdechłeś, sukinsynu - mruknął, po czym wstał i zwrócił się w kierunku ogra. Wyszeptał formułę zaklęcia Dużej Burzy Ognistej. Potężne kłęby ognia pojawiły się w jego dłoniach i wystrzeliły w kierunku przeciwnika, parząc go, raniąc dotkliwie i oślepiając. Bestia zaryczała przeraźliwie. Zaczęła iść w stronę maga machając na ślepo maczugą. Isgaroth pobiegł w kierunku ogra, wyminął jego maczugę. Znalazł się za plecami wroga. Instynktownie wbił mu miecz w łydkę. Wyrwał ostrze i odskoczył, by uniknąć kopnięcia. Ponownie zbliżył się do stwora i wykonał serię cięć, zamieniając nogę bestii w krwawą papkę. Bestia nie wytrzymała i upadła na kolana. Isgaroth wspiął się na jej masywne nogi i wbił miecz w kręgosłup wroga. Bestia zaryczała i upadła martwa na ziemię. Mag zszedł z niej i popędził, by pomóc towarzyszom.

Tarasca - 5
Ogr - 11
Aullador - 9
Xilo - 33
« Ostatnia zmiana: 19 Sierpień 2007, 19:38:20 wysłana przez IsentoR »

Offline Kozłow

• Magnat
  • Reputacja: 382
  • Acid Rain!
« Odpowiedź #548 dnia: 20 Sierpień 2007, 21:17:35 »
- Kowal zobaczył, że Tarasci sieją spustoszenie w Dracońskich szeregach. Szybko musiał cos z tym zrobić. Te ogromne bestie niezdolna było zabić mieczem czy łukiem - kowal o tym wiedział. Widział jak próbuje tego Dragosani i widział co z nim zrobiło monstrum. Wszedł do miotacza promieni, jak to zrobił co dopiero król. Widział drugą tarascę, która chciała szarżować na jego towarzyszy, starających się zabić tę skutą Isentorowym lodem. Strzelił w nią, ale promień skierował się na jej grzbiet, czyniąc na nim spore otarcie. Tarasca wpadła w szał i pobiegła nad przepaść. Nie wbiegła do niej jednak, ale oszalała z bólu wierzgała swym ogromnym cielskiem tuż nad krawędzią. Kowal zaczął walić miotaczem w ziemię wokół niej. Miał zamiar oderwać kawał gruntu, na którym stała tarasca. Jeden miotacz miał jednak za mało siły, by oderwać ziemię.
- Cholera! Niech ktoś weźmie drugi miotacz i wali ze mną w ziemię wokół bestii!!

Tarasca - 5
Ogr - 0
Alluador - 4
Xilo - 19
« Ostatnia zmiana: 20 Sierpień 2007, 21:52:31 wysłana przez Kozłow »

Offline Bela

• Magnat
  • Reputacja: 14
  • where my bitches?
« Odpowiedź #549 dnia: 20 Sierpień 2007, 21:20:01 »
Bela popatrzył na ochydę - zawrzały w nim emocje, zaczął zbierać w sobie swą energię emocji wyzwolonych przy walce, w sposób ten utworzył błyszczący energią emocji Pocisk Nienawiści - swojej nienawiści, którą żywił do wszystkich stworzeń, z którymi przyszło im walczyć - z tarascą na czele oczywiście. Gdy skumulował już całą energię w świetlistej kuli, Bela pchnął ją lekkim gestem w stronę pyska ochydnego stwora. Pocisk pomknął szybko ku potworowi i z hukiem uderzył o wredną paszczę tarasci..

Tarasca - 5
Ogr - 0
Alluador - 4
Xilo - 19

Canis

• Gość
« Odpowiedź #550 dnia: 20 Sierpień 2007, 21:22:49 »
Canis przewiązał sobie ranę aby nie krwawiła, dobył kostura w ręce i użył zaklęcia Zew Beliara (Magia starożytna). Wypowiedział zaklęcie: Xueshel, Upeshgr Ishash Huash. I Energia którą neicoprędzej skumulował w krysztale wyłoniła sie tworząc szarawą czaszkę otoczaną szarawymi oparami. Adept żucił owe zaklęcie, które pomknęło w stronę bestii a dokładniej pysk ktury otworzyła na oścież...

Tarasca - 5
Ogr - 0
Alluador - 4
Xilo - 19

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #551 dnia: 20 Sierpień 2007, 22:17:25 »
Sado szybko zauważył Tarascę. Szybko podleciał bliżej i wyszeptał parę słów po Dracońsku. W powietrzu rozległ się dziwny szum. Sado skierował dłonie w kierunku paszczy wroga.
- Co powiesz na to obsrany suki*synu? ÂŻryj To!
W kierunku paszczy Tarasci szybko zmierzało 6 meteorytów...

Tarasca - 5
Ogr - 0
Alluador - 4
Xilo - 19

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #552 dnia: 21 Sierpień 2007, 12:10:07 »
Elf wstał i podziękował Draconowi. Usłyszał rozkaz IsentoR'a i walkę ludzi i nie ludzi. Zobaczył jak Kozłow coś krzyczy i w jednej z maszyn strzela pociskami w ziemię koło Tarascy. Elf szybko pobiegł do drugiej maszyny i zaczął powtarzać strzały Kozłowa celując w ziemię wokół Tarascy. Razem z Kozłowem wokół szalejącego potwora robiło się coraz więcej wgłębień, aż w pewnym momencie ziemia zaczęła pękać...

Tarasca - 5
Ogr - 0
Alluador - 4
Xilo - 19

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Reputacja: 8339
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #553 dnia: 21 Sierpień 2007, 13:12:43 »
Po słowach IsentoRa Alculus uniósł kostur i wyszeptał zaklęcie " Piorun Kulisty"(Magia Starożytna). Kostur pojaśniał i po chwili wyleciał z niego piorun , który zmierzał w prost w paszczę Taraski.
- Co powiesz na to ? - rzekł Alculus

Tarasca - 5
Ogr - 0
Alluador - 4
Xilo - 19

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #554 dnia: 21 Sierpień 2007, 14:04:17 »
[...]aż w pewnym momencie ziemia zaczęła pękać. Zdezorientowane zwierze nie wiedziało co zrobić Po krótkiej szamotaninie i kręceniu się w kółko ziemia jeszcze bardziej popękała aż dało się poczuć niezłe stąpnięcie i cały zwał ziemi razem z Tarascą poleciał w dół przepaści. Elrond i Kozłow wyskoczyli z machin i podeszli do krawędzi przepaści. Na dnie ujrzeli martwe monstrum. - ÂŚwietna robota. - powiedział elf do kolegi.
Elrond obrócił się i zobaczył że reszta marantczyków atakuje głowę kolejnej Tarascy...

Tarasca - 4
Ogr - 0
Alluador - 4
Xilo - 19

Offline Itrogash

• Myśliwy
« Odpowiedź #555 dnia: 21 Sierpień 2007, 15:41:46 »
Isgaroth spojrzał w kierunku Tarasci.
-W końcu - mruknął. Złożył ręce i wypowiedział zaklęcie Dużej Burzy Ognistej. Potężny kłąb ognia wystrzelił z jego dłoni i pomknął w stronę paszczy bestii
-To cię ostudzi - mruknął.

Tarasca - 4
Ogr - 0
Alluador - 4
Xilo - 19

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #556 dnia: 21 Sierpień 2007, 16:58:53 »
"Zaraz powinno być po kolejnej Talasce... moje meteoryty, może chociaż ją zranią... zajmijcie się resztą" - pomyślał Sado i oddalił się od wielkiego stwora. W dole zauważył dwóch Xilo blisko siebie. Wyszeptał parę słów w dracońskiej mowie i rzucił w stronę wrogów "Dużą Burzę Ognistą" (Starożytna). Czar trafił jednego Xilo i rozprysnął się, raniąc drugiego. Pierwszy, trafiony natychmiast zajął się ogniem i po chwili spłonął na miejscu. Kolejnemu zapłonęła ręka. Szybko rzucił się na ziemię i ugasił ogień, lecz jego ręka, była już bezużyteczna. Sado szybko podleciał do niego i zadał szybki cios mieczem. Xilo ledwo go zblokował. Lewa ręką natychmiast śmignęła i... zderzyła się ze stalowym toporem potwora. Z Xila kapały kropelki potu. Sado zgiął nogę i wyprowadził kopniaka w żebra, lecz Xilo w ostatniej chwili wypuścił ostrze z jednej ręki i złapał kolano swojego wroga. Sado uśmiechnął się i spojrzał w przestraszoną twarz Xilo, po czym zadał mu cios hełmem w twarz. Xilo upał na ziemię. Gubernator wykorzystał to i zadał jedno potężne cięcie, odcinając jedną rękę potwora, a drugą poważnie raniąc. Xilo podniósł swoje ostrze i z całej siły zaatakował. Sado zrobił to dokładnie w tym samym momencie. Oba ostrze zatknęły się ze sobą i odskoczyły na bok. Broń Xilo pękła, lecz Miecz gubernatora pozostał cały. Obaj musięli teraz walczyć pięściami. Xilo miał do dyspozycji tylko jedną rękę. Jego druga, zostałą odcięta, trzecia spalona, a czwarta poważnie ranna, a na dodatek zatruta. Sado wyprowadził cios pięścią. Xilo złapał ją w powietrzu  z trudem. Ostry mithril na rękawicach wbił się w skórę wroga. Sado uderzył drugą dłonią w twarz przeciwnika, biorąc potężny zamach. Xilo odleciał na dwa metry. Sado szybko podniósł go i złamał mu kark. Następnie podniósł swój miecz i wzniósł się w powietrze.

Tarasca - 4
Ogr - 0
Alluador - 4
Xilo - 17

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #557 dnia: 21 Sierpień 2007, 18:39:46 »
Podczas gdy elfy i ludzi atakowali czarami paszczę Tarascy, Elrond i Kozłow weszli do jednej machiny. - No dobra, trzeba to zakończyć. - mruknął Kozłow. Elf wszedł da stanowiska strzelniczego z którego uprzednio ostrzeliwał martwą już Tarasce i złapał za rękojeść działa gotów by oddać strzał.
- Kozłow, amunicja się już kończy. Musi to być bardzo celny strzał.
- To nie gadaj tylko strzelaj dopóki obrywa zaklęciami.
Elf wymierzył i oddał strzał. Promień energii pomkną w paszczę potwora. Wszystkie zaklęcia i ten strzał zadały takie obrażenia że mimo to że uśmierciły monstrum, to tak rozwaliły łeb Tarasy, że było jej widać kawałek mózgu... Towarzysze wyskoczyli z machiny.

Tarasca - 3
Ogr - 0
Alluador - 4
Xilo - 17

Offline Kozłow

• Magnat
  • Reputacja: 382
  • Acid Rain!
« Odpowiedź #558 dnia: 21 Sierpień 2007, 19:16:25 »
Kowal odszedł od maszyny. Przyjrzał się wielkiemu trupowi Tarascy.
- Gdzieś tu łażą jeszcze trzy, a my nie mamy jak ich rozwalić... - Kowal spojrzał na miotacze promieni - Te już się raczej do niczego nie przydadzą....

Na polu bitwy oprócz 3 tarasc i pałętających się gdzieniegdzie alluadorów było jeszcze trochę Xilo. Kowal rzucił się na jednego z nich, łapiąc go za 2 ręce w tyłu. Xilo starał się wyrwać i dźgnąć kowala ostrzami, trzymanymi w dwóch wolnych łapach. Po szarpaninie odrzucił Kowala. Ten stanął i odpiął topór. Rzucił się na Xilo. Potwór zrobił to samo. Kowal sparował jego pierwszy cios. Uchylił sie przed drugim. Kucnął , by uniknąć poziomego ciosu z jednej z rąk Xilo. Kucając ciął bestie w nogę. Ta ugięła się. Kowal przeturlał sie do tyłu. Leżąc zasłonił się drzewcem topora, na którym oparły się 4 ostrza potwora. Napierały coraz bardziej. Kowal kopnął Xilo z całej siły w brzuch. Ten odskoczył. Po chwili zaatakował znowu. Łowca uchylił się przed ostrzami i ciął Xilo w łeb. Bestia padła martwa.

Tarasca - 3
Ogr - 0
Alluador - 4
Xilo - 16
« Ostatnia zmiana: 21 Sierpień 2007, 20:13:51 wysłana przez Kozłow »

Offline Dante

• Obywatel
  • Reputacja: 40
  • Are you talking to me bitch?
« Odpowiedź #559 dnia: 21 Sierpień 2007, 19:35:52 »
Po udanych walkach z dwoma Tarascami. Dantego zaatakował Xilo.Cięzko było unikać ostrzy stwora ale jakoś sie udawało. Wkońcu miecz człowieka poszedł w ruch. Na głowe spadły dwa ostrza które efektownie sparował w ramach kontry uderzenie trafiło idealnie w brzuch. Xilo złapał się w miejscu rany , jednocześnie Dante odciął maskarze łeb. Po walce z mniejszym Kalibrem obcych. Spojrzałem się w bok a w odwecie suneła kolejna Tarasca.

Tarasca - 3
Ogr - 0
Alluador - 4
Xilo - 15
« Ostatnia zmiana: 21 Sierpień 2007, 19:52:11 wysłana przez Dante »

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #559 dnia: 21 Sierpień 2007, 19:35:52 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything