Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Opcje gry - grafika

<< < (2/3) > >>

Smoku:
Ja nie mam kompa za specjalnego
ale po zoptymalizowaniu ramu w wspaniałym programie jakim jest Cacheman XP
gra się wcale nie tnie i działa mi na wymaganiach Medium =)
A teraz do tematu
Jeżeli wyjdzie ten Patch to pewnie dzięki niemu może wyjść dodatek do Gothica 3 albo i Gothic 4 =]
więc trzeba,czekać i nich panowie tworzący patch go robią.

Arti:

--- Cytuj ---Mam pytanie. Czy jak kupię sobie taki komputer:
Procesor: Athlon X2 4200+
Płyta główna: Abit KN9
RAM: OCZ DDR II 2GB Special Ops 800MHz
Dysk twardy: Seagate 300GB 7200.10 NCQ 16MB cache
Nagrywarka DVD: Samsung SH-S182M
Zasilacz: Huntkey 350W
Karta Graficzna:Galaxy 8600GE
--- Koniec cytatu ---

Co do procka to nie wiem... Dwurdzeniowy 4,200. Raczje dobry, ale najlepsze pod gry są aktualnie intela ( C2D C2E C2EQ )
Płyta główna to się na tym temacie nie znam, ale Aususa są ponoć dobre
Ram.... 800 mhz to dobre znaczy, ale poczytaj o nich, czy się szybko nagrzewają itp. Dobre ramy ma Kingston i GeiL
Tu wybur doskonały :P
OK
Zasilacz... Chyba za mało W. Osobiście nie znam się na tym, ale tak mi się wydaje.
Hmm.. Kartta.. Osobiście na Twoim miejscu bym jakoś kasy dozbierał bądz przegadał starszego by się zgodził na Ge Force 8800 GTX, alwe to droga karta, ale bardzo wydajna i daje piękne efekty graficzne w nowych grach.

No to tyle. Jak byś zakupił rzeczy jakie Ci poleciłem, G3 śmigał by Ci na MAXA i by nei miał prawa się przyciąć. A jak by się przyciął.... To kompa za okna i nara  

misiek53:
na jakich ustawieniach bym mugł ja grać mam 1.50gb ddr 400mhz ram procesor amd 2500+ grafa ati radeon 9550

Trivet:

--- Cytuj ---na jakich ustawieniach bym mugł ja grać mam 1.50gb ddr 400mhz ram procesor amd 2500+ grafa ati radeon 9550
--- Koniec cytatu ---

Myśle, że przy rozdzielczości 800/600 pikseli i średnich detalach(oczywiście z powyłaczanymi shaderami) gra powinna chodzić płynnie, no może z niewielkimi zaciachami przy większych zadymach. Z pewnością dużą role odgrywa to 1,5gb RAMu. Mógłbyś spróbować grać przy rozdzielczości 1024/768, ale szkoda nerwów na lagi. Jeśli gra będzie chodziła poniżej twoich oczekiwań spróbuj zastosować się do kilku pomocy z tego tematu: http://gothic.gram.pl/forum/index.php?showtopic=1531

Resio:

--- Cytat: Xarakus Bezius ---Mam pytanie. Czy jak kupię sobie taki komputer:
Procesor: Athlon X2 4200+
Płyta główna: Abit KN9
RAM: OCZ DDR II 2GB Special Ops 800MHz
Dysk twardy: Seagate 300GB 7200.10 NCQ 16MB cache
Nagrywarka DVD: Samsung SH-S182M
Zasilacz: Huntkey 350W
Karta Graficzna:Galaxy 8600GE

To Gothic III pójdzie mi?
Bo te podzespoły kosztują razem 2030 zł (+obudowa(200)=Windows Xp (350)=2580 zł

Opłaca się wydać te 2580 zł??
Dla Gothica III??
Pozdrawiam

--- Koniec cytatu ---

Gothic 3 pójdzie Ci na full z tą kartą , 2GB ram sprawi ze gra sie przestanie ciąć. Zasilacz jest wystarczający ja na GTX jade z taganem 580 W i w 100 % starcza. Procesor mógł byś zmienic na dwurdzeniowego C2D , nie kupuj athlonów x2. pozdro  

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej