Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Opcje gry - grafika
Isentor:
Na stronie magazynu Gamestar opublikowano materiał filmowy prezentujący różne stopnie szczegółowości gry oraz działanie cieni. Osoba prezentująca film zmienia wszelkie ustawienia gry zaczynając na maksymalnych a kończąc na minimalnych. Wersja do użytku publicznego waży 48 MB a jej rozdzielczośc wynosi 640x480, zaś wersja dla użytkowników premium posiada większą rozdzielczość 1024x768 co za tym idze lepszą jakość, film trwa 4 minuty. Jeśli ktoś ma wątpliwości co do tego czy zadziała mu Gothic 3 powinien ściągnąć owy materiał i sprawdzić jak zachowuje się gra na minimalnych ustawieniach.
ÂŚciągnij filmik
Proponuje wszystkim ściągnięcie tegoż materiału, po ustawieniu wszelkich detali na minimum bądź ich wyłączeniu otrzymaliśmy grafikę zbliżoną do tej z Gothic II co za tym idzie szanse na to iż Gothic 3 odpali na kompach nieco gorszych niż podają kryteria jest bardziej realne.
Screeny
Garret:
Widziałem ten filmik juz dobry tydzień przed pojawieniem się tego tematu. Jak już wspominałem w innych tematach, Gothic 3 pójdzie na moim kompie (właśnie dokupiłem 512 ramu czyli będę miał 1280 )
na ustawieniach low/medium. Chociaż niczego nie można być pewnym. Mam tylko nadzieje że nie będę musiał grać tak, że piksele będą miałym po 5 mm dlugości :D .
Z poważaniem
Garret
szomi:
NA forum gram.pl był post chłopaka, któremu ta gra poszła na duronie 1200 i 512 mb ram. Dlatego, też jest to bardziej niż realne ziomki, ale i tak jestem sceptyczny. Nie wiem zaryzykować i kupić czy też nie
Bartek1st:
--- Cytat: szomi ---NA forum gram.pl był post chłopaka, któremu ta gra poszła na duronie 1200 i 512 mb ram. Dlatego, też jest to bardziej niż realne ziomki, ale i tak jestem sceptyczny. Nie wiem zaryzykować i kupić czy też nie
--- Koniec cytatu ---
Mi gierka też poszła na 512 MB RAM i Athloni xp 1800+. Cociaż gra się troche tnie ale nawet da się grać :D
Adam Lord:
Ja mam kompa
2 gb ram
GeForce 7950 (512 mb)
Core2 Duo 3,0
Gothic 3 chodzi mi na max grafie bez cięcia a jak patrze na screeny z najsłabszej grafy to współczuje tym co nie mogą sobie pozwolić na dobrego kompa
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej