Tereny Valfden > Dział Wypraw

Wyprawa po truciznę V

<< < (4/4)

Vitnir:
Sebol, Nexxis pomóżcie Vigo ja się zajmę tym Topielcem, jak już jestem przy nim - krzyknął Kondri. Tak walczył z Topielcem który starał się unikać ostrza i szybko kontratakować i Topielcowi udała się ta taktyka, Elf padł na ziemie, a miecza w pobliżu wcale nie widział, tak próbował unikać szponów Topielca, aż ujrzał swój miecz który leżał parę metrów dalej. Elf z całej siły kopnął Topielca odpychając go od siebie, szybko wstał i pobiegł w stronę miecza. Kondri już z mieczem w ręku ruszył na Topielca który nie zmieniał taktyki i walczył jak wcześniej, bo wiedział że takie ataki mogą mu się udać, ale Elf już się nie dał i zadawał szybkie ciosy Topielcowi, których już nie umiał ominąć, cały poharatany Topielec padł na ziemie.

Nexxis:
Widząc że topielec z którym walczył Vigo zbliża się zbliża się do rannego łowcy Nexxis postanowił że się nim zajmie. Odciągnij stąd Vigo powiedział do Sebola ten słysząc to przytaknął głową. Nexxis wyciągnął swój miecz i ruszył na topielca. Zwierze widząc atakującego łowce zaczeło biec w jego stronę. gdy już byli przy sobie łowca zadał cios który topielec sparował na swoich szponach. Na pomoc Nexxisowi przybiegł Kondri zwierze zdezorientowane nie wiedziało jak ma się bronić więc dostawało ciosy raz po raz od łowców. Trzeba zakończyć już to krzyknął Nexxis i jednym cięciem podciął topielcowi gardło. No to wszystkie topielce już są zabite powiedział Kondri. ÂŁowcy spuścili truciznę z martwych bestii.
-Trzeba ruszać w drogę powrotną do twierdzy powiedział Nexxis.
-No już najwyższy czas na powrót, tylko kto bedzie teraz niósł Vigo na mnie nie liczcie powiedział z uśmiechem Sebol.
-Dajcie spokój panowie sam sobie poradzę nikt nie musi mnie nieść rzekł Vigo.
-No to idziemy odpowiedział Kondri.
Po tych słowach łowcy zebrali się i ruszyli w drogę powrotną.

Boba Fett:
Cała czwórka po niedługim czasie dotarła do Twierdzy. Z uśmiechem na twarzy, Sebol podarował przywódcy orgaznizacji zdobyte fiolki z trucizną i spytał:
- Kiedy mamy się zgłosić po zapłatę?
- Gdy otrzymam za Waszą zdobycz złoto. Na razie odpocznijcie - odparł Fett.

Wyprawa zakończona

Zdobyte:
- 6 fiolek z trucizną bagiennych topielców

Nagrody dla uczestników:
- Nexxis - 5 Punktów Reputacji
- Sebol - 5 Punktów Reputacji
- Kondri_18 - 5 Punktów Reputacji
- Vigo - 3 Punkty Reputacji

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18