Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Pierwsze spotkanie z Gothiciem
Itrogash:
Parę lat temu kupiłem w jakiś zestaw kśgry ze zwykłym czasopismem i specjalnym, tzw. GRY EXTRA. Ten zwykły był chyba z 2000 czy 2001 roku i w nim przeczytałem recenzję i solucję do Gothic'a. Zaciekawił mnie ten tytuł i postanowiłem go wypróbować. Jak tylko zebrałem 20zł kupiłem go w Extra Klasyce Gier Komputerowych. I wtedy się zaczęło. Tytuł tak mnie wciągnął, że przez całe dni oprócz szkoły nie wychodziłem nigdzie. Mało jadłem, spałem zaledwie 5 godzin dziennie, a podczas tych paru godzin odpoczynku śniła mi się Kolonia, obozy i niesamowite przygody, które dane było nam przeżyć grając w tę grę. Wtedy właśnie dowiedziałem się, jak to jest być naprawdę wciągniętym przez grę. Gdy ukończyłem Gothic'a, powiedziałem sobie jasno: RPG to najlepszy gatunek.
Pozdro .
Isentor:
Wszystko zaczęło się od przeczytania zapowiedzi Gothic I w Clicku bardzo dawno temu...następnie po premierze w tej samej prenumeracie ukazało się angielskie Demo, oczywiście zagrałem w końcu zaciekawiła mnie zapowiedź a później recenzja. Chyba równo rok po premierze Gothic I dostępny był pod sztandarem extra gry ale jeszcze tej starej wydawanej w oryginalnym tekturowym pudełku itp. rzeczami...teraz zeszło to na psy i wydają wszystko na odwal. Zapewne ciekawi was jak dowiedziałem się o tym iż Gothic dostępny jest w takiej formie sprzedaży, mianowicie czytając któregoś Clicka na tylnej okładce zauważyłem reklamę gry w "extra grze"...co by było bez mojego kochanego Clicka.
Casano:
Sam już dokładnie niepamietam. Wiem napewno że Gothic 1, zagrał mój kumpel, który mnie wciągnął w tą gre. Tak to sie zaczeło. Zacząłem, w nią po trochu pogrywać, i tak się zaczęło zamiłowanie do tej gry. Mam nadzieje, że trzecia częśc tak samo jak pierwsza i druga mnie nie rozczarują. Wiem jedno, że jestem bardzo zadowolony że poznałem tą gre.
Garret:
Heh, pamiętam to jakby to było wczoraj:
24.11.2001r.
Mieszkam w koninie. Miałem wtedy 11 lat. Rodzice zamówili mi prenumeratę CDA i w jednym z numerów zobaczyłem recenzję. Gothic spodobał mi się od razu. Poprosiłem tatę żeby mi go kupił, (kosztował wtedy około 110 zł) w końcu się zgodził. Jak tylko paczka z gram.pl doszła do domu, podniecony, jak to dziecko rozrywałem z płonącymi oczami cieńką warstwę papieru która dzieliła mnie od kartonika, który miał na zawsze odmienic moje zainteresowania. Odpaliłem to na mojej machinie, nie szło wcale źle ( nie miałem wtedy złego kompa, a obecnie mam nawet takiego na kturym na low/medium pogram w Gothica 3) i zagrałem. Byłem wprost zauroczony tą grą. Swoboda działania , możliwośc wykonania zadań na kilka różnych sposobów była wprost cudowna. W mojej głowie wciąz jest ten smutek, który poczyłem jak przeszedłem pierwszy raz Gothica. Nie wiedziałem nawet czy 2 część się ukaże. A teraz no proszę, nie tylko wyszła druga ale mam równiez świetny dodatek, a już za 2 tygodnie będziemy się zachwycać 3 odsłoną tej świetnej serii. W każdym razie, tamtych chwil nidy nie zapomnę.
Cristal:
Ja dostałem Gothica, jako prezent urodzinowy od rodziców. Nie wiem z kąd wiedzieli, że akurat taka gra mi sie spodoba. Może to był szczesliwy traf, a może przeznaczenie. W każdym bądz razie, jakoś sie udało i weszłem w posiadanie tej wspaniałej gry...
Pozdrawiam...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej