Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Pierwsze spotkanie z Gothiciem
Daedagor:
Nie jestem pewien (chyba około stycznia 2003 roku)było tak:
Mieszkam w Ełku (może ktos tam był ale to nie ważne)szłem wtedy do sklepu kiedy zobaczyłem Gothic I a w tedy był on Play'u i zamierzałem go kupić od razu po zainstalowaniu zaczełem w niego grać. I zdumiła mnie ta gra tak bardzo, że chciałem grać ciągle w nią. Ale gdy ją przeszłem usłyszałem o II części Gothica odrazu go chciałem mieć, ale go nie miałem. Dopiero za pół roku dowiedziałem się że mój sąsiad go ma i go od niego porzyczyłem ale żle przegrał i nie było dialogów i filmików. Póżniej mój sąsiad miał dodatek Noc Kruka. Przeszłem go ale płyta się zgubiła. W tedy w sklepach pojawił się Gothic II złota edycja to od razu go kupiłem i byłem z tego kupna bardzo zadowolony.
Pozdro wam wszystkim!!!
Quarior:
Pewnego dnia ojciec przyniósł mi grę o tajemniczym tytule "Gothic" :) . Przy pierwszym odpaleniu(bardzo się streszczałem wtedy nie wiedzieć czemu :D ) nawet intra nie obejrzałem tylko od razu chciałem zobaczyć jak się gra. Wleciałem, jak burza do Starego Obozu, potem polazłem z kimś tam do Obozu Sekty i nie mogłem się stamtąd wydostać. Nie miałem pojęcia, jak się używa połowy przedmiotów, nie miałem broni, mapy, ledwo znałem sterowanie, i nie wiedziałem jak wrócić do SO. Błąkałem się, byłem wkółko zabijany, aż w końcu usunąłem tą grę. Po pewnym czasie znów zagrałem w GI, ale tym razem przy pierwszym podejściu miałem więcej czasu i znalazłem sobie broń, gadałem z masą ludzi, bardziej się przejąłem fabułą i pokochałem Gothica :D ! Kiedy przeszedłem GI za wszelką cenę chciałem mieć GII. Cena wtedy mnie nieco odstraszała, ale wkońcu przy jakiejś tam obniżce kupiłem wymarzoną gre :) . A teraz GIII już czeka na półce na nowego kompa :) .
czarny:
U mnie to byl zwykły przypadek....kupilem raz sobie czasopismo z grami jakies rok temu (wczesniej nic nie wiedzialem co to jest za gra) wiec biore sie do instalacji...gdy wlaczylem to poprostu nie moglem sie oderwac od tej gryy....gdy szlem w kimono juz myslalem co bede robil jutro ....Gothic spodobal mi sie od pierwszego grania moze i śmieszna jest ta historia ale PRAWDZIWA!:P
Syriusz23:
W grę Gothic zacząłem grać gdy kupiłem CD-ACTION. Gazete kupiłem dla Splinter Cella ale co tam. Patrze na tytuł- oryginalny, opis jeszcze bardziej, no to zacząłem. Zakochałem się w tej grze. Po chyba 2 miesiącach kupiłem Gothic 2. Grałem tak 2 miesiące, dopóki płyta się nie rozwaliła. Byłem załamany, nie było mnie stać na wersje za 59 złoty w Empiku ( dawne czasy), aż w końcu 2 tygodnie temu kupiłem Sagę Gothic w MM.Jestem nią zachwycony. Na święta mam dostać Gothic 3:):):):):):)
KoRn'ik:
12 marzec 2003r. dostałem na swe urodziny marne 20 zł więc jade do sklepu wchodze do empiku obejzałem wszytkie gry droższe niz 100 zł i myśle wychodze (nigdy wczęsniej nie kupiłem oryginalnej gry, a mój komp był swiezy) przywyjsciu patrze "EXTRA klasyka" cena 19,90 patrze na gry a tu mój pirat morrowind :)) mysle a kupie se go noi noi noi..... poco ? przecież mam pirata... inne gry ? ..... tandeta...... patrze, patrze OOOO!!!!! Fajna czaszka co to jakiś Gothic ? a wezme podobne do morrowinda...... jade do domu i czytam..
instrukcje coś tam o więźniu o wolności o jakimś mrocznym xardasie.... dojeżdzam do domu i instaluje nową gre... MOJEGO PIERWSZEGO ORYGINAÂŁa !!! fajne ale nie umiem sterować odkładam gre..... mija pół roku...... patrze na półce jedyny oryginał a zainstaluje znowu... gram przez 3 dni nauka co i jak a także zwiedzanie świata,,, potem zostaje CIENIEM fabuła się roskręca i bach przeszłem grę a na koniec: "to nie koniec to dopiero początek mojej przygody" jak to ? na drugi dzień 60 zł i po Gothica 2 wracam instaluje i gram gram gram i tak przeszłem potem znowu jedynke i dwójke i NOC KRUKa w końcu przeszedłem na wszystkie mozliwe sposoby....... :(( a TERAZ GRAM W GOTHICA 3 :))))
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej